Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 7 juli 2010.

Cultuurwoensdag, 7 juli 2010

Regioconcerten op Grachtenfestival

Amsterdam - Het Grachtenfestival in Amsterdam gaat samenwerken met regionale organisaties. Dat heeft een woordvoerster van het festival bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat Amsterdamse festival jaarlijks een podium gaat bieden aan getalenteerde musici uit een gewest van het land. Dit jaar vindt een pilotproject van twaalf concerten plaats, onder de titel Windkracht 12. Het Grachtenfestival werkt voor de proefeditie samen met initiatiefnemer Kunst & Cultuur Drenthe.

Cultuurwoensdag, 7 juli 2010

Leeuwarder Daily Bread treedt op bij Lowlands

Leeuwarden - De Friese band Daily Bread treedt dit jaar op tijdens muziekfestival Lowlands. Dat heeft de organisatie van het driedaagse festival gisteren bekendgemaakt. Daarmee gaat het goed met de Leeuwarder rockband. Vorige week werd bekend dat Daily Bread een contract heeft getekend bij het grote Amerikaanse boekingskantoor The Agency Group (TAG).

Cultuurwoensdag, 7 juli 2010

Opera Spanga houdt festival rond ‘Tosca’ en ‘Carmen’

Spanga - Opera Spanga houdt in augustus een klein operafestival. Dat heeft een woordvoerster gisteren gemeld. Op 21 en 22 augustus kunnen operaliefhebbers ’s middags in Spanga terecht voor de try-out van de familievoorstelling Dossier Tosca van sopraan Francis van Broekhuizen, met muziek van Puccini. Na de voorstelling is er een picknick.

Economiewoensdag, 7 juli 2010

Minder banen in sector toerisme en recreatie

Leeuwarden - De werkgelegenheid in de sector toerisme en recreatie is vorig jaar gedaald in Fryslân. Dat blijkt uit onderzoek van Toerdata Noord.

Economiewoensdag, 7 juli 2010

Lichte afname van aantal faillissementen in land

Leeuwarden - In het tweede kwartaal van het jaar is het aantal bedrijven in Nederland dat failliet is gegaan, licht afgenomen. Dat blijkt uit gegevens van de website www.curatoren.nl. In totaal ging het om 1800 bedrijven. In het eerste kwartaal van dit jaar betrof het nog 2000 bedrijven (min 9,9 procent). In het tweede kwartaal van vorig jaar ging het om bijna 2100 (min 13 procent).

Economiewoensdag, 7 juli 2010

FrieslandCampina werkt samen met Egyptisch bedrijf

Amersfoort - Zuivelconcern FrieslandCampina gaat met dochterbedrijf Kievit samenwerken met het Egyptische Lacto-Misr bij de productie van creamers. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

Hoofdartikelwoensdag, 7 juli 2010

Poolse tweespalt

Met de nieuwe Poolse president Bronislaw Komorowski hebben de Polen gekozen voor een pro-Europese koers. Dat is goed nieuws voor het buitenland. Maar ondertussen is de tweespalt in de Poolse samenleving er niet minder op geworden.

Regiowoensdag, 7 juli 2010

Senaat is vóór herindeling in Zuidwesthoek

Sneek - Niets staat een nieuwe gemeente in de Zuidwesthoek van Fryslân nog in de weg. De Eerste Kamer is gistermiddag met een overgrote meerderheid akkoord gegaan met de herindeling. Van de 75 senaatsstemmen waren 59 voor en zestien tegen. ChristenUnie, PvdA, VVD, CDA, D66 en GroenLinks waren voor.

Regiowoensdag, 7 juli 2010

Feest schiet Sneker buurt in verkeerde keelgat

Sneek - Buurtbewoners van het Cultureel Kwartier hebben het gehad met de gemeente Sneek. Het feestje dat morgenavond wordt gehouden ter gelegenheid van de start van de bouw van het theater en het Centrum voor de Kunsten wordt gezien als de zoveelste druppel van miscommunicatie die de emmer doet overlopen bij de buurt.

Regiowoensdag, 7 juli 2010

Besluit ‘Scharnegoutum’ uitgesteld

IJlst - De gemeenteraad van Wymbritseradiel heeft nog geen besluit genomen over het dorpshuis in Scharnegoutum. De raad zou gisteravond de knoop doorhakken over de bouw van een nieuw dorpshuis, maar zag daar op dringend verzoek van het college van burgemeester en wethouders vanaf.

Regiowoensdag, 7 juli 2010

Frisia: zoutbuffer op land blijft gewoon altijd nodig

Harlingen - Frisia Zout in Harlingen is van harte bereid voortaan zoveel mogelijk van haar zout onder de Waddenzee vandaan te halen. Maar om dat op een verantwoorde manier te kunnen doen, blijft altijd een uitwijklocatie onder land noodzakelijk.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 juli 2010

5000 plaatsen in houten megakerk

Kerimäki - Finland is het land van de duizend meren, zo klinkt het altijd. Het is ook een land met vele houten kerken. De grootste houten kerk ter wereld staat in Kerimäki. Er kunnen liefst vijfduizend mensen in, maar tegenwoordig zitten er maar enkele tientallen op zondag.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 juli 2010

Oud-PKN predikant Tjitze Tjepkema wordt priester

Leeuwarden/Groningen - Tjitze Tjepkema (46), oud-predikant in de Protestantse Kerk in Nederland, gaat per 1 september aan de slag als kandidaat-priester. Dat meldt het bisdom Groningen-Leeuwarden. Tjepkema gaat werken in de parochies van Coevorden, Steenwijksmoer, Schoonebeek, Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen. Het is een fulltime aanstelling.

Sportwoensdag, 7 juli 2010

Henk Herder blijft bij de A-junioren

Heerenveen - Henk Herder zal ook komend seizoen de A-junioren van sc Heerenveen/Emmen onder zijn hoede hebben. Dat zijn beide partijen gisteren overeen gekomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties