Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 augustus 2004.

Bijschriftzaterdag, 7 augustus 2004

Doe uw werk in vertrouwen


Hoofdartikelzaterdag, 7 augustus 2004

...en bekering van ziel en verstand

Toekomst van kerk en geloof…

Regiozaterdag, 7 augustus 2004

Autoverkoop komt nog niet echt op gang

Leeuwarden – Autodealers in Fryslân merken nog niet veel van het voorzichtige herstel van de Nederlandse economie. Zij kunnen alleen een redelijke omzet draaien door speciale acties te houden, zoals het gratis aanbieden van accessoires.

Regiozaterdag, 7 augustus 2004

Sneker schenkt erfenis aan verenigingsleven

Sneek – De Sneker zakenman Dicky van der Werf heeft het verenigingsleven in Sneek minstens 1,25 miljoen euro nagelaten. Van der Werf overleed in juni van dit jaar op 87-jarige leeftijd. De markante Sneker genoot landelijke bekendheid als Rayonhoofd Sneek van de Elfstedentocht en vervulde tal van bestuurlijke functies op het gebied van watersport en schaatsen in zijn woonplaats. Van der Werf had geen vrouw en kinderen meer aan wie hij het geld na kon laten.

Regiozaterdag, 7 augustus 2004

Drachten wint weer bij Sneek

Sneek - Douwe Albertzn. Visser van Drachten heeft net als vorig jaar de slotwedstrijd van de SKS op het Sneekermeer op zijn naam geschreven. De uit Sneek afkomstige schipper hoefde in het eerste kruisrak alleen Earnewâld maar in te halen om zijn zege veilig te stellen. Woudsend en Earnewâld maakten het kampioenschap helemaal goed door respectievelijk als tweede en derde te finishen.

Regiozaterdag, 7 augustus 2004

Schietpartij was vermoedelijk

Leeuwarden – De omstandigheden waarin gisterochtend de schietpartij in Leeuwarden plaatsvond, zijn nog onduidelijk. De meest waarschijnlijke verklaring is een uit de hand gelopen ‘spel’.

Regiozaterdag, 7 augustus 2004

‘Meneer Van Booma, doet u toch rustig’

Menaldum – Eén keer moet rechter Ulbe van Houten echt ingrijpen. Hij springt tussen advocaat Bustin en Schatzenburg-baas Ron van Booma in, als die laatste met dreigend opgeheven arm op de raadsman afstapt. Van Houten nam gisteren persoonlijk een kijkje op recreatiepark Schatzenburg in Menaldum om zich op de hoogte te stellen van de ‘feiten en omstandigheden’ in een juridisch conflict tussen tennisvereniging Schatzenburg en de voetbalclubs Foarút en Dronrijp enerzijds en Van Booma anderzijds.

Regiozaterdag, 7 augustus 2004

Fryslân beleefde gisteren de officiële eerste tropische dag

Drachten – Voor het eerst deze zomer werd gisteren bij officiële KNMI-weerstations in Fryslân de tropische grens van 30 graden Celsius overschreden.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 augustus 2004

Innerlijke eenvoud als rijkdom

Levenskunst streeft ‘het goede leven’ na. Dit is momenteel een populair thema, vooral in de filosofie. In kerk en theologie begint de aandacht ervoor voorzichtig te groeien. Welke inzichten voor levenskunst liggen er allemaal bewaard in de christelijke schatkamer? Dit artikel behandelt het thema ‘Eenvoud’.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 augustus 2004

De dwaasheden van de volwassen wereld

,,Hét mooiste boek, zou ik niet kunnen noemen’’, zegt Tineke Huijing. Maar als ze er toch een moet kiezen wordt het een boek van Chaim Potok: Davita’s harp.

Sportzaterdag, 7 augustus 2004

Géjanna Buma koningin in Menaldum

Menaldum - Géjanna Buma, Hermanna Miedema en Romy van der Veen waren gisteravond de sterkste in de braadoven van Menaldum waar een uitnodigingspartij voor hoofdklasse dames op het programma stond.

Sportzaterdag, 7 augustus 2004

Manuel Bölstler voor lange tijd uit roulatie

Leeuwarden – Manuel Bölstler is de komende maanden uit de roulatie. Bij de kijkoperatie die de 21-jarige Cambuur-middenvelder donderdag onderging, is vastgesteld dat de kruisband in de rechterknie is afgescheurd.

Weerzaterdag, 7 augustus 2004

Tropisch warm

Het is vandaag vrij zonnig en met een maximum temperatuur van 28 tot 30 graden zeer warm tot tropisch. Er waait een zwakke tot matige oost tot zuidoostenwind. Vannacht is het zeer zwoel met 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties