Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 augustus 2007.

Cultuurdinsdag, 7 augustus 2007

Opera Spanga heeft een financieel tekort

Spanga - Opera Spanga heeft dit jaar een tekort opgelopen van enkele duizenden euro’s door tegenvallende bezoekersaantallen. Dat heeft zakelijk leider Maartje de Wit vanochtend gezegd. De afgelopen weken bezochten 2400 mensen de jubileumvoorstelling Gods Videotheek en de operafilm Samson en Delilah. Om uit de kosten te komen had Spanga drieduizend bezoekers nodig.

Cultuurdinsdag, 7 augustus 2007

Bezoekersrecord voor jubilerend Fries Museum

Leeuwarden - Het Fries Museum in Leeuwarden heeft vorig jaar een recordaantal van 67.326 bezoekers getrokken. Dat zijn er ruim 14.000 meer dan het jaar ervoor, zo blijkt uit het jaarverslag dat vandaag openbaar is gemaakt. Het museum kon rekenen op ruim 12.000 scholieren, van wie achtduizend van de basisschool, eveneens een record. Het Fries Museum heeft een ,,enerverend jaar” achter de rug, aldus Cees van ’t Veen, voorzitter van de Raad van Bestuur. Niet alleen vierde het museum in 2006 zijn 125-jarig bestaan, ook stond het jaar in het teken van een nieuw Fries Museum.

Dossierdinsdag, 7 augustus 2007

Nieuwe wedstrijd vervangt oude

Stavoren - Na drie kwartier zeilen blies de wedstrijdleiding van de IFKS gistermiddag de wedstrijd in de hoofdklasse plotseling af. Oorzaak was een rigoureuze windschifting op het IJsselmeer bij Stavoren. Er werd een nieuwe baan uitgelegd en een half uur later begon een nieuwe wedstrijd. Deze werd met overmacht gewonnen door Walter de Vries van de Goede Verwachting uit Sloten.

Economiedinsdag, 7 augustus 2007

‘Kans op mkz-uitbraak via lab erg klein’

Leeuwarden/Lelystad - Dat in Nederland een laboratorium dieren besmet met mond- en klauwzeer (mkz) is niet uit te sluiten, maar de kans is erg klein. ,,Vliegen is erg veilig, maar af en toe stort er toch een vliegtuig neer”, aldus directeur A. Bianchi van het Centraal Instituut voor DierziekteControle in Lelystad (CIDC).

Hoofdartikeldinsdag, 7 augustus 2007

Kansspelen, gokken...

Iedere ouder van opgroeiende kinderen weet het: gokken is een geliefde bezigheid van jongeren. Vooral pokeren is geliefd. Sommigen spreken zelfs al van de pokerziekte. In enkele maanden tijd heeft het spel, dat in allerlei varianten kan worden gespeeld, een enorme vlucht genomen.

Regiodinsdag, 7 augustus 2007

Wit kunstwerk heeft liefhebbers en haters

Leeuwarden - Wat is er gebeurd met de in drieste halen wit geschilderde winkelpanden in de Oude Oosterstraat in Leeuwarden? Is het graffiti, vernielzucht of een signaal dat de voor de sloop bestemde panden van de provincie tegen de vlakte gaan?

Regiodinsdag, 7 augustus 2007

Vakbond: zorgpremie moet omhoog

Eindhoven/Leeuwarden - Minder personeel, maar meer behandelingen en opnames. Ziekenhuizen en andere instellingen proberen zich in alle bochten te wringen om de zorg op peil te houden, maar de kwaliteit van zorg is absoluut verslechterd, aldus de vakbonden. Er is een oplossing: premies verhogen. Daar moet over gepraat worden, vindt CNV.

Regiodinsdag, 7 augustus 2007

Extra consult zwaar kind

Leeuwarden - Kinderen met overgewicht kunnen bij GGD Fryslân en thuiszorg De Friese Wouden voortaan extra begeleiding krijgen. De instellingen hebben daarvoor 24.000 euro subsidie gekregen van VWS-onderdeel ZonMW.

Regiodinsdag, 7 augustus 2007

Op tuinstoel genieten van sterrenspektakel

Leeuwarden - Wie een tuinstoel heeft en ’s nachts een donker plekje opzoekt, kan de komende week genieten van een spektakel aan de sterrenhemel. Vanaf donderdag zijn elke avond en nacht vallende sterren te zien. Als het weer meezit, kan iedereen vanuit de achtertuin er tientallen tot honderden per uur waarnemen.

Sportdinsdag, 7 augustus 2007

Fierljeprecord is weer terug in Friese handen

Burgum - Met een onwaarschijnlijke afstand van 20.60 meter heeft Bart Helmholt gisteravond in Burgum het nationaal fierljeprecord verbeterd. De Hurdegarypster sprong het record van junior Jaco de Groot (20.41) uit de boeken en bracht de titel na een jaar tijd weer terug in Fryslân. ,,Hjir ha ik nei ta wurkje; in Nederlânsk rekord.”

Sportdinsdag, 7 augustus 2007

Haarsma gokt en verliest in Opmeer

Opmeer - Het zijn drukke tijden voor de tuigpaarden. Gistermiddag deden de rijders in Opmeer opnieuw een gooi naar een titel. Tijdens de traditionele Landbouwtentoonstelling stond het kampioenschap voor de tandems op het spel. Hoewel het programma van de veekeuringen noodgedwongen aangepast moest worden trok het evenement toch bijna 15.000 toeschouwers.

Sportdinsdag, 7 augustus 2007

Derde dag Sneekweek: uitstel door winddraaiingen

Kolmeersland - De wind schommelde behoorlijk, maar ook de derde dag van de 72ste Sneekweek is gisteren zonder echte problemen verlopen. Slechts één keer hoefde de wedstrijdleiding echt in actie komen. De dertien laatste klassen werden uitgesteld na een forse windraaiing.

Sportdinsdag, 7 augustus 2007

Jan ten Hoeve wil kennis en ervaring delen

Kolmeersland - Even stond Jan ten Hoeve in dubio. De zeiler in de Olympiajol kampte op de openingsdag van de Sneekweek met vervoersproblemen en arriveerde te laat voor de start op de Snitser Mar. Toch wist de 45-jarige Workumer in het achterveld terecht te komen. Daar maakte hij de keuze om op halve kracht verder te gaan en zijn mede-zeilers een helpende hand te bieden.

Sportdinsdag, 7 augustus 2007

Bogtstra al weer weg

Heerenveen Tenniscoach Tjerk Bogtstra gaat bij nader inzien toch niet aan de slag bij voetbalclub SC Heerenveen. De voormalige captain van het Daviscup-team zou per 1 augustus aan de slag gaan als personal coach bij de Friezen. De eredivisieclub heeft gisteren bekendgemaakt dat Bogtstra in onderling overleg afziet van de functie. Beide partijen willen geen mededelingen doen over de achtergrond van het besluit.

Sportdinsdag, 7 augustus 2007

‘Nilsson naar Betis Sevilla’

Heerenveen Lasse Nilsson speelt komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid bij Betis Sevilla. De Spaanse club heeft met sc Heerenveen afgesproken 3,1 miljoen euro te betalen om het nog twee jaar lopende contract van de Zweedse aanvaller af te kopen. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

Sportdinsdag, 7 augustus 2007

Zwanenburg vertrekt naar Amsterdam

Drachten Zwemster Magriet Zwanenburg stapt van het Drachtster DZPC over naar het Nationaal Zweminstituut Amsterdam (NZA). Ook Henk van Niejenhuis en Lona Kroese hebben zich bij het team van coach Martin Truijens aangesloten. De trainer heeft samen met Hans Elzerman nu veertien zwemmers onder zijn hoede. De 21-jarige Zwanenburg werd in 2006 nationaal kampioene op de 100 en 200 meter schoolslag.

Weerdinsdag, 7 augustus 2007

Regen

Vandaag blijft het overwegend droog en vrij zonnig met 21 à 22 graden. Vannacht krijgen we perioden met regen en ook morgen hebben we eerst regen. In de middag wordt het droog en de temperatuur is 19 à 20 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties