Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 augustus 2010.

Hoofdartikelzaterdag, 7 augustus 2010

De staat, de burger, de mens...

De akkoorden die VVD, CDA en PVV de komende weken gaan uitonderhandelen zullen over van alles gaan. Over het terugdringen van de staatsschuld, bijvoorbeeld. Over zorg en immigratie. De publieke aandacht zal vooral uitgaan naar het geld en naar de vraag hoeveel macht Wilders heeft kunnen inbrengen in het regeerakkoord en in het gedoogakkoord.

Regiozaterdag, 7 augustus 2010

Ko Otte benoemd tot Panschipper van Sneek

Sneek - Ko Otte uit Sneek is de nieuwe Panschipper van Sneek. Burgemeester Apotheker van Sneek benoemde Otte gisteravond tijdens het openingsfeest van de 75e editie van Sneekweek tot Schipper in de Orde van de Sneker Pan. De feestelijke uitreiking vond plaats in de tuin van het stadhuis.

Regiozaterdag, 7 augustus 2010

Nieuwe formule hard nodig bij SKS

Sneek – De drie zeges van Heerenveen en Bolsward dit seizoen bewijzen dat de SKS hoognodig toe is aan een nieuwe zeilformule. Dat concludeert SKS-voorzitter Bouwe Westerdijk. De skûtsjes met de meeste overwinningen zijn uitgerekend de twee skûtsjes die vanaf 2012 tuig moeten inleveren.

Regiozaterdag, 7 augustus 2010

Wachtlijst voor revalidatie is een stuk korter

Beetsterzwaag - Revalidatie Friesland heeft in de eerste helft van dit jaar 10 procent meer mensen kunnen helpen. Een spectaculaire verbetering, waaraan nogal wat werk vooraf ging.

Regiozaterdag, 7 augustus 2010

Rechts kabinet kan desastreus uitpakken voor FNP

Leeuwarden - De politieke ontwikkelingen in Den Haag zijn ,,geen gelukkig scenario” voor regionale partijen als de FNP. ,,Dat mag duidelijk zijn”, zegt politiek historicus Gerrit Voerman. Politicologen en politici zijn het er over eens dat de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart 2011 meer dan ooit bepaald zullen worden door de gevolgen voor Den Haag. Een stem op een lid van Provinciale Staten is namelijk tegelijk een stem voor de Eerste Kamer. Daar is nu geen meerderheidssteun voor het kabinet van VVD, CDA en gedoogpartner PVV dat nu in de maak is.

Regiozaterdag, 7 augustus 2010

Nij Beets diep geschokt door familiedrama

Nij Beets - Een 25-jarige inwoonster van Nij Beets wordt verdacht van doodslag of moord op haar vier baby’s. De stoffelijke resten werden donderdag tijdens een huiszoeking gevonden op zolder. De baby’s zouden tussen 2002 en begin dit jaar ter wereld zijn gekomen. Nij Beets reageert geschokt op het drama.

Sportzaterdag, 7 augustus 2010

Generale Freule naar Bloemketerp

Franeker De generale van de Freule, de afdelingswedstrijd voor jongens, zal zondag niet worden gekaatst op het Sjûkelân. Na de slechte weersomstandigheden van afgelopen woensdag is het hoofdveld zodanig vernield, dat er komend weekeinde onmogelijk gekaatst kan worden. De wedstrijden van de eerste klasse (zaterdag) en de jongens (zondag) worden verplaats naar het sportcomplex Bloemketerp. Er moet geparkeerd worden aan de Leeuwarderweg in Franeker.

Sportzaterdag, 7 augustus 2010

Seizoen lijkt voorbij voor Anema

Reduzum Voor de onfortuinlijke Alle Jan Anema zit het kaatsseizoen er naar alle waarschijnlijkheid op. De achterinse van het partuur met Martijn Olijnsma en Hylke Bruinsma was woensdag het eerste slachtoffer van de slechte omstandigheden op het Sjûkelân bij de 157e PC. Bij een uitglijder raakte Anema geblesseerd aan zijn linkerknie. Onderzoek in het ziekenhuis heeft nog geen duidelijkheid gebracht over de ernst van de blessure. Dinsdag wordt de kaatser, die rust moet houden en bij zijn ouders in Reduzum verblijft, opnieuw onderzocht in het MCL in Leeuwarden. De PC blijft erbij dat het verantwoord was om de partij ondanks de slechte omstandigheden door te laten gaan. Gisteren kwam er kritiek vanuit de hoek van de kaatsers en fysiotherapeut van dienst Eijzenga, die het doorgaan van de PC onverantwoord noemde.

Sportzaterdag, 7 augustus 2010

Bak-Nielsen vertrekt bij Heerenveen

Heerenveen Kristian Bak-Nielsen vertrekt bij sc Heerenveen. De 27-jarige Deense voetballer keert terug naar eigen land, waar hij voor FC Midtjylland gaat voetballen. De verdediger, die nog geen week geleden in alle toonaarden ontkende dat er sprake was van een aanstaand vertrek, ondertekende een vijfjarig contract bij de club waar Heerenveen hem in 2007 vandaan haalde. Daarna zal hij bij Midtjylland deel gaan uitmaken van de technische staf van de club. De verdediger, die nog een contract had tot medio 2011, speelde drie seizoenen voor Heerenveen en was in mei 2009 van de partij toen de KNVB beker werd gewonnen. Hij kwam tot 72 competitieduels.

Sportzaterdag, 7 augustus 2010

Helmholts 21.26: magisch en historisch

Burgum - Hij had het Jouke Jansma, voorzitter van afdeling Winsum, nog zo beloofd: de 21 metersprong die dit jaar uitbleef, bewaarde hij voor het FK volgende week zaterdag. Maar het liep gisteren even anders: in Burgum verlegde Bart Helmholt weer eens de grenzen in de fierljepsport. Met een nieuw Nederlands record van 21.26 meter speelde hij de hoofdrol in wat een sublieme fierljepshow werd.

Sportzaterdag, 7 augustus 2010

Visser zevende bij het WK tijdrijden

Offida - Annelies Visser uit Leeuwarden is gistermiddag zevende geworden op de wereldkampioenschappen tijdrijden voor junior-dames in het Italiaanse Offida. Visser moest anderhalve minuut toegeven op winnares Hanna Solovey uit Oekraïne. De zevende prijs was voor Visser boven verwachting. ,,Ik had gerekend op een plaats bij de top-vijftien.’’

Sportzaterdag, 7 augustus 2010

Jans niet met ‘droomelftal’ tegen PSV

Heerenveen - Ron Jans kan vanavond in zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdtrainer van sc Heerenveen tegen PSV niet met zijn ‘droomelftal’ starten. Desondanks begint hij met vertrouwen aan het karwei tegen de Eindhovenaren, in de ogen van Jans titelkandidaat nummer een. ,,Thuis hoeven wij voor geen enkele ploeg bang te zijn.”

Sportzaterdag, 7 augustus 2010

Waar Cambuur precies staat, is nog steeds de vraag

Leeuwarden - Weten waar je staat als ploeg; dat is wat je wilt als de voorbereiding is afgelopen. Voor SC Cambuur kwam er gisteren een einde aan de oefencampagne, maar voor trainer Stanley Menzo is het nog niet helemaal duidelijk waartoe hij zijn team in staat moet achten. ,,Ik heb nog te veel dingen níet gezien", concludeerde hij na de 1-0 zege op BV Veendam gisteravond in het eigen Cambuurstadion.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties