Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 augustus 2015.

Economievrijdag, 7 augustus 2015

Firma Hogenhuis door rechtbank failliet verklaard

Witmarsum - Landbouwmechanisatiebedrijf Hogenhuis in Witmarsum is failliet. De eigenaren hebben het faillissement zelf aangevraagd.

Hoofdartikelvrijdag, 7 augustus 2015

De VS, het klimaat en stilte in Nederland

Er is geen grotere bedreiging voor onze toekomst dan de klimaatverandering. Dit zei de Amerikaanse president Barack Obama deze week bij de presentatie van een nieuw beleidsplan tegen de opwarming van de aarde. De maatregelen moeten leiden tot een sterke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. In het plan wordt vooral inzet geŽist van de kolencentrales. Die moeten hun uitstoot van het broeikasgas kooldioxide in 2030 met 32 procent hebben teruggebracht ten opzichte van 2005. Ook worden de vijftig staten van de VS aangemoedigd om meer in te zetten op duurzame energie. Critici hekelen dat het plan van Obama zal leiden tot hogere stroomprijzen.

Regiovrijdag, 7 augustus 2015

Eerste meters over Centrale As

De Falom - Vanaf 17 augustus rijden er voor het eerst auto's over het nieuwe asfalt van de Centrale As. Omdat de Hoofdweg (N363) tussen De Falom en de Boppewei bij De Westereen en Feanw‚lden wordt afgewaardeerd, wordt het verkeer via de nieuwe weg omgeleid. Vanaf de rotonde Broeksterw‚ld wordt het verkeer via de Dwarsloane over de Centrale As geleid naar de rotonde bij De Boppewei. Vanaf die rotonde gaat het verkeer weer over de oude weg.

Regiovrijdag, 7 augustus 2015

'Color Runners' krijgen geld

Leeuwarden - Deelnemers aan de Crazy Color Run die 28 juni werd gehouden in Hempens Teerns krijgen een schadevergoeding. Tijdens de loop werden de deelnemers besproeid met verfpoeder. De substantie was echter zo sterk dat de kleur er niet uitging.

Regiovrijdag, 7 augustus 2015

Monumentaal gemaal pompt nůg meer

Ezumazijl - Het is een van de oudste nog werkende gemalen van Frysl‚n, het gemaal Dongerdielen in Ezumazijl. Het gemaal aan de voormalige Lauwerszee wordt op dit moment opgeknapt. Het herstelwerk - door hetzelfde bedrijf dat 85 jaar geleden de pompen installeerde - moet eind dit jaar klaar zijn.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 augustus 2015

Bisschoppen: Myanmar heeft dringend hulp nodig

Rangoon - De katholieke bisschoppen van Myanmar vragen de internationale gemeenschap dringend om hulp voor hun land. Door overstromingen zijn in Myanmar zeker 69 mensen om het leven gekomen en 260.000 mensen zijn getroffen door de door de zware wateroverlast, die het gevolg is van wekenlange moessonregens.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties