Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 september 2004.

Bijschriftdinsdag, 7 september 2004

Taal

Het is opvallend dat in de bijbel de taal van de mensen pas tot thema wordt in Genesis 11.

Dossierdinsdag, 7 september 2004

Snelschaak


Economiedinsdag, 7 september 2004

Oranjewoud besteedt automatisering uit

Heerenveen - Ingenieursbureau Oranjewoud besteedt het beheer van de automatisering uit aan automatiseringsbedrijf Centric. Dat maakte Oranjewoud gisteren bekend. E. Hellinga, hoofd PR en Communicatie van Oranjewoud, benadrukt dat er geen banen verloren gaan.

Hoofdartikeldinsdag, 7 september 2004

Normen, waarden…

Nog niet zo lang geleden werd er lacherig gedaan over de aandacht die premier Balkenende vroeg voor waarden en normen. Tegeltjeswijsheid, spruitjeslucht, terug naar de benauwde mentaliteit van de jaren vijftig, zo luidden de spottende verwijten. Nadat verschillende denkers de noodzaak van een brede discussie over waarden en normen vorig jaar bevestigden in een lijvig rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, is het gedaan met de onvolwassen reacties van de libertijnse voorhoede.

Regiodinsdag, 7 september 2004

Hofstra afgetroefd door een ontketende Stompé

Utrecht - Het optreden tijdens de World Darts Trophy in Utrecht heeft voor Rick Hofstra slechts één partij geduurd. De darter uit Sneek had in de eerste ronde geen schijn van kans tegen een ontketende Co Stompé.

Regiodinsdag, 7 september 2004

Fryske Gea krijgt miljoen voor woelmuis

Earnewâld – It Fryske Gea krijgt 1,2 miljoen euro subsidie van Europa om de noordse woelmuis meer leefruimte te geven in de Alde Feanen bij Earnewâld. Het diertje wordt met uitsterven bedreigd.

Regiodinsdag, 7 september 2004

‘Zorg gehandicapten in gevaar’

Leeuwarden – De zorg voor meervoudig lichamelijk gehandicapten komt in de knel door plannen van het kabinet. De regering wil deze zorg uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) halen, en het geld via de gemeenten gaan verdelen. Dat wordt een chaos en gaat ten koste van de kwaliteit van de zorg, vreest stichting De Noorderbrug.

Regiodinsdag, 7 september 2004

‘Intercity meenemen als optie Zuiderzeelijn’

Drachten - In de discussie over de Zuiderzeelijn moet de aanleg van een intercityverbinding een reële optie blijven. Er wordt te veel gestuurd op een hogesnelheidslijn (hsl) of een magneetzweefbaan (mzb). Bovendien moet de overheid kosten die met de aanleg gemoeid zijn, inzichtelijk in beeld brengen en in de hand houden.

Regiodinsdag, 7 september 2004

Werkbriefjes invullen is een ramp voor Thomas (47)

Dokkum – Thomas Bruining (47) uit Driesum heeft één grote wens: net zo goed kunnen lezen als ieder ander. Een jaar geleden heeft hij zich aangemeld bij de cursus Alfabetisering van het Friesland College. Nu kan hij al de helft van de tv-ondertitelingen lezen. ,,Maar ik heb nog een lange weg te gaan. Ik wil álles kunnen lezen.’’

Geloof & Kerkdinsdag, 7 september 2004

‘Gesleutel’ aan bijbelse handschriften

In oktober verschijnt De Nieuwe Bijbelvertaling . Vanzelfsprekend gaat die vertaling uit van de meest betrouwbare tekst van het Oude en Nieuwe Testament. Gewoonweg: het oudste handschrift. Zou je zeggen. Of is dat niet zo van-zelfsprekend? ,,Er zijn wel 5000 handschriften van de bijbel overgeleverd’’, zegt dr. Jan Krans. ,,Die spreken elkaar soms tegen of bevatten onlogische zaken. Je zult keuzes moeten maken en je zult bepaalde tegenstrijdigheden moeten oplossen voor de lezers van vandaag.’’

Geloof & Kerkdinsdag, 7 september 2004

‘Up Link’ mikt op jeugd uit grotere regio

Zuidhorn - Eind oktober worden er 400 jongeren verwacht bij de tweede editie van Up Link. De organisatie van Up Link in Zuidhorn presenteerde zaterdag het thema en de plannen voor deze dag.

Sportdinsdag, 7 september 2004

Grandslam-debuut Antal van der Duim

New York – Tennisser Antal van der Duim is bij zijn debuut op de US Open bij de junioren in de eerste ronde uitgeschakeld. Het 16-jarige talent uit Vinkega was maandag op zijn eerste grandslam dichtbij een zege. Na 6-4 in de eerste set, kwam hij op 5-4 in de tweede. Van der Duim slaagde er niet in de Amerikaan Mirzadeh naar huis te sturen.

Sportdinsdag, 7 september 2004

Bruggink speelgerechtigd in UEFA Cup

Heerenveen – Arnold Bruggink is speelgerechtigd voor het UEFA Cupduel van SC Heerenveen tegen Maccabi Petach Tikva.

Sportdinsdag, 7 september 2004

Foppe moet nog even wennen bij Jong Oranje

Heerenveen – Maandagochtend was hij voor even terug in wat min of meer de laatste jaren zijn tweede huis is geworden. Het klonk vertrouwd, de stem van Foppe de Haan die luid door een leeg Abe Lenstra-stadion schalde.

Sportdinsdag, 7 september 2004

Zonnig

Het blijft zowel vandaag als morgen zonnig weer. Het kwik komt vanmiddag te liggen rond 22 graden, morgen wordt het ongeveer 21 graden. De wind is stevig en wordt matig tot krachtig aan zee uit het noordoosten.

Weerdinsdag, 7 september 2004

Selectie van Trynwâldster Boys wil gras ruiken en voelen

Oentsjerk – Spelen op een kunstgrasveld is tegenwoordig een hot item in het amateurvoetbal. Steeds meer clubs kiezen voor een rubber ingestrooide variant die bestand is tegen weer en wind en ten allen tijde is te gebruiken. In Oentsjerk ligt het iets gecompliceerder. Sinds november 2003 ligt op sportpark Keatsjemuoilan een kunstgrasveld, maar het eerste elftal van Trynwâldster Boys heeft er langs democratische weg voor gekozen om de competitieduels op ‘echt’ gras en het bijveld af te werken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties