Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 oktober 2003.

Bijschriftdinsdag, 7 oktober 2003

Een enkele keer lees of hoor je er iets van: iemand wordt van een bepaald vergrijp beschuldigd en hoewel hij het in alle toonaarden ontkend, wordt hij toch veroordeeld. Jaren later blijkt soms dat die beschuldiging ten onrechte is geweest.

Economiedinsdag, 7 oktober 2003

VAB Transport Sumar failliet: 40 man op straat

Sumar – Transportbedrijf VAB in Sumar is failliet. Hierdoor verliezen de veertig medewerkers hun baan. Directeur Veenstra VAB, dat werkzaam is in de wegenbouw, gaat in de loop van deze week het faillissement aanvragen.

Hoofdartikeldinsdag, 7 oktober 2003

De FNV in actie

Als vakbonden een staking uitschrijven, is dat vrijwel altijd omdat ze daarmee werkgevers onder druk willen zetten, bijvoorbeeld in een loonconflict. Nederland heeft dezer dagen echter te maken met stakingen in het openbaar vervoer die gericht zijn tegen het kabinet-Balkenende. Bussen en treinen stoppen voor een aantal uren om daarmee tot uitdrukking te brengen dat de FNV boos is op het kabinet wegens het asociale beleid.

Regiodinsdag, 7 oktober 2003

Ziekenhuizen onzeker over identificatie

Leeuwarden – De Friese ziekenhuizen weten nog niet wat de gevolgen zijn van de identificatieplicht. Momenteel worden illegalen gewoon geholpen. Of dat na de invoering van de ‘paspoortcontrole’ ook gebeurt is nog maar de vraag.

Regiodinsdag, 7 oktober 2003

Onderwijsbond voert actie tegen bezuinigingen kabinet

Leeuwarden – De Algemene Onderwijsbond (AOb) gaat woensdag in Leeuwarden actie voeren tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet.

Regiodinsdag, 7 oktober 2003

Akkoord over parkeergarage

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden is maandagavond |akkoord gegaan met de investering van maximaal twintig miljoen euro in de bouw van een parkeergarage onder het Oldehoofsterkerkhof. De garage aan de voet van de Oldehove krijgt 525 parkeerplaatsen in twee parkeerlagen. De oppositie stemde tegen het collegevoorstel.

Regiodinsdag, 7 oktober 2003

Grote plannen voor paviljoen Lemster strand

Lemmer – Een horeca-ondernemer wil een groot badpaviljoen bouwen en exploiteren achter de dijk bij het Lemster strand. Het strand wordt dan in drie delen verdeeld: een gezinsgedeelte, een deel dat ruimte moet bieden aan extreme sporten en een luxestrand voor de zongenieter.

Regiodinsdag, 7 oktober 2003

Onafhankelijk ‘ATF-onderzoek’ bepleit

Drachten – Er moet een onafhankelijk onderzoek komen naar de rol van de gemeente Smallingerland en de provincie Fryslân tijdens en na de brand bij afvalverwerker ATF, het huidige Van Gansewinkel, in Drachten (12 mei 2000). Dat bepleitten omwonenden maandagavond tijdens een hoorzitting die werd gehouden door de zes kleinste provinciale partijen.

Regiodinsdag, 7 oktober 2003

Duitse bessenbendes

Ze hebben de bessen ontdekt! Niet alleen omwonenden, maar ook Duitsers komen van ver over de grens naar Nederland om fruit te snaaien. ,,Met een particulier die een besje plukt, hebben we geen problemen, maar de laatste maanden lijken het meer georganiseerde bendes’’, stelt een woordvoerder van de Groningse gemeente De Marne.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 oktober 2003

‘Uitkomst onderzoek Kaski zorgwekkend’

Leeuwarden – Het is bepaald zorgwekkend dat tweederde van de Gereformeerde Kerken en Hervormde Gemeenten niets doet op het gebied van de diaconale zorgverlening. Dat zegt Jack Franken, projectmedewerker dienst & samenleving van Kerkinactie de hulporganisatie van de Samen-op-Wegkerken.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 oktober 2003

Spanningsveld nabijheid en afstand

Leeuwarden - Iedere pastor zou er goed aan doen om evenwichtig te leren omgaan met afstand en nabijheid in zijn werk. Soms is juist nabijheid goed en in een ander geval weer afstand. Dat was de conclusie maandag in Leeuwarden op een bezinningsmiddag voor predikanten en kerkelijk werkers.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 oktober 2003

Veerman: consumeren is een morele daad

Den Haag - Geld storten voor Milieudefensie, maar nooit de auto laten staan. Lid zijn van Wakker Dier en ondertussen eieren uit de legbatterij consumeren. Volgens minister Veerman van Landbouw vertonen te veel Nederlanders dergelijk inconsequent gedrag. ,,Wat de burger enerzijds wil bestrijden, houdt hij anderzijds als consument in stand.”

Sportdinsdag, 7 oktober 2003

Friese sportbestuurder wil alles zelf doen

Grou – Honderd van de zestienhonderd Friese sportclubs waren maandagavond vertegenwoordigd op de Sportmarkt 2003 in Grou. Zo’n tweehonderd bestuursleden kwamen maandag ervaringen met elkaar delen en zij begrepen dat Sport Fryslân op die manier bestuurders professioneler naar hun eigen clubs wil laten kijken om het verenigingsleven naar een hoger plan te tillen.

Sportdinsdag, 7 oktober 2003

Leeuwangh leert Jeroen de Vries schaatsen

Heerenveen - Het klassement over een hele winter wedstrijden op de kunstijsbanen lijkt voor marathonschaatsers steeds minder interessant. Schaatsers van de lange adem richten zich blijkbaar toch liever op dagsuccessen, zien wel iedere wedstrijd wel weer waar ze uitkomen en hopen dat er als extra een aantal échte wedstrijden komt op natuurijs.

Sportdinsdag, 7 oktober 2003

Spelers zijn te lief, maar met Murk meer mans

Soms valt alles op zijn plaats. Afgelopen zaterdag was het zo’n dag voor Zwaluwen 9. In Dokkum kan de eerste winstpot (1-2) dit seizoen opgetekend worden. Met dank aan keeper Jozef Westra, die met een katachtige redding nog net de 2-2 weet te voorkomen, nu beter bekend als het ‘Wonder van Dokkum’.

Weerdinsdag, 7 oktober 2003

Nat en onstuimig

Vanavond en vannacht komen er diverse buien voor met kans op onweer en zware windstoten. Het kan aan zee nog stormachtig waaien. Het kwik zakt tot rond 8 graden. Morgen komen buien voor en later ook perioden met regen, bij 12 ŕ 13 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties