Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 januari 2004.

Bijschriftdonderdag, 8 januari 2004

Roeping

Aan aanstaande predikanten wordt wel eens gevraagd: ‘heb je roeping?’ Dat is natuurlijk een moeilijke vraag.

Cultuurdonderdag, 8 januari 2004

De Nije Kast op Aaipop 2004

Nijland - De Nije Kast is dit jaar een van de bands op Aaipop. Dat heeft de organisatie van het Friese popfestival woensdag bekendgemaakt.

Cultuurdonderdag, 8 januari 2004

Gemeente staat garant voor lening van Koornbeurs

Franeker - Het College van B en W van de gemeente Franekeradeel verleent een gemeentegarantie aan De Koornbeurs voor een lening van maximaal 240.000 euro. Dat is dinsdag in de raadsvergadering besloten. Door de garantstelling kan het theater zelf een langlopende lening afsluiten voor de geplande verbouwing.

Economiedonderdag, 8 januari 2004

NLTO investeert in biobrandstof

Drachten - Het Investeringsfonds van de NLTO heeft besloten met een bedrag van 75.000 euro deel te nemen in de Noord-Nederlandse Oliemolen bv. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de bouw van een verwerkingsinstallatie van koolzaad voor milieuvriendelijker brandstof.

Economiedonderdag, 8 januari 2004

NMa geeft CR Delta 2,6 miljoen euro boete

Den Haag - De Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa heeft de leverancier van sperma van fokstieren CR Delta VRV Holding een boete gegeven. Het bedrijf moet 2,6 miljoen euro betalen wegens misbruik van zijn machtspositie. Dat heeft de kartelwaakhond gisteren gezegd.

Hoofdartikeldonderdag, 8 januari 2004

Mooi papier

De Loya Jirga, de Afghaanse vergadering van stamoudsten, is het na drie weken van verhitte debatten eens geworden over een nieuwe grondwet. Afghanistan wordt een islamitisch land maar de sharia , de islamitische wetgeving, zal niet worden ingevoerd. De rechten van de vrouw worden gerespecteerd en etnische minderheden mogen ook hun zegje doen. Door open en eerlijke verkiezingen wordt de macht verdeeld.

Regiodonderdag, 8 januari 2004

Geen visverbod op vaarroute van gifcontainerschip

Vlieland - Er komt geen tijdelijk internationaal visverbod in het deel van de Noordzee waar het schip de Andinet voer toen het drie containers met gifvaten verloor.

Regiodonderdag, 8 januari 2004

Soberheid in ‘Franeker’

Franeker- Alle sport- muziek- en andere vrijetijdsverenigingen in de gemeente Franekeradeel raken op korte termijn al hun gemeentelijke subsidies kwijt. De noodlijdende gemeente gaat zich alleen nog bezighouden met haar wettelijke taken, als laatste poging om uit de financiële problemen te komen.

Regiodonderdag, 8 januari 2004

Anker strijdt voor radarverklikkers

Leeuwarden - Strafpleiter W. Anker zet zijn strijd tegen het verbod op radardetectoren voort. Nadat de afgelopen twee dagen 25 bekeurde automoblisten zich bij de advocaat hebben gemeld, heeft Anker besloten de eerste zaak daarvan, die bij de kantonrechter wordt aangebracht op zich te nemen. Anker heeft dat gisteren in Leeuwarden gezegd.

Regiodonderdag, 8 januari 2004

Kluiskrakers op rooftocht in het Noorden

Leeuwarden - De afgelopen maanden zijn in Fryslân de kluizen van tientallen bedrijven gekraakt. Volgens de politie zijn de daders mogelijk gespecialiseerde bendes uit de Randstad. De buit loopt op tot tienduizenden euro’s per kluis.

Regiodonderdag, 8 januari 2004

Bommelding in Heerenveen zorgt voor spanning én pret

Heerenveen - Rond 25 ouderen zijn afgelopen nacht geëvacueerd nadat de politie een verdacht pakketje had aangetroffen bij cafetaria De Greiden in Heerenveen, op 150 meter afstand van hun woningen. Na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst uit Culemborg bleek het om een nepbom te gaan.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 januari 2004

Plan voor wijkgemeente Buitenposter kerkleden

Buitenpost – De ‘Vereniging reformatorische-evangelische wijkgemeente in wording’ in Buitenpost is drukdoende met plannen voor ‘afscheiding’ van de Samen-op-Weggemeente Buitenpost. De groep startte vorig jaar april met eigen diensten in de Fonteinkerk, het gebouw van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt).

Geloof & Kerkdonderdag, 8 januari 2004

Jeugdorganisaties in beroep bij ministerie

Leeuwarden – De 25 landelijke jeugdorganisaties die hun subsidie van het ministerie van VWS per 1 januari zijn kwijtgeraakt, krijgen veel te weinig geld voor de afbouw van hun activiteiten. Dat betoogde hun advocaat, mr N.S.J. Koeman, bij de eigen bezwaarcommissie van het ministerie. Hij bestreed daar opnieuw de rechtmatigheid van het schrappen van de subsidie.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 januari 2004

‘Vernieuw Catechismusprediking’

Doorn - Het wordt tijd voor een vernieuwde prediking uit de Heidelbergse Catechismus. Dat pleidooi hield prof. dr Wim Verboom woensdag in Doorn op de predikantenconferentie van de Gereformeerde Bond. Dit voorjaar komt er een website waar gemeenten ideeën kunnen vinden voor een frisse invulling van de catechismusdiensten, kondigde hij aan.

Sportdonderdag, 8 januari 2004

Kuperus nieuwe doelman Cambuur

Leeuwarden – Doelman Harmen Kuperus van Spakenburg stapt per direct over naar Cambuur Leeuwarden. Volgens de website van de hoofdklasser heeft de Jouster een contract van 1,5 jaar getekend. Trainer Dick de Boer van Cambuur liet gisteren na de wedstrijd tegen Jong Utrecht weten dat Kuperus nog wel overschrijving moet regelen bij de KNVB. De keeper speelde eerder onder meer voor SC Heerenveen, ONS en Urk.

Sportdonderdag, 8 januari 2004

Toekomst van Cramer nog onzeker

Heerenveen – Het is nog onduidelijk waar schaatsster Wieteke Cramer komend seizoen rijdt.

Sportdonderdag, 8 januari 2004

Bierling de Schepper wint stadsderby

Leeuwarden – De driebanders van het Leeuwarden Bierling de Schepper hebben woensdag een eenvoudige overwinning behaald op FC Verkeersschool Van Dijk.

Sportdonderdag, 8 januari 2004

Lodeweges in gesprek met Heracles

Heerenveen – Assistent-trainer Dwight Lodewegs van SC Heerenveen is in gesprek met Heracles Almelo om Gertjan Verbeek eventueel op te volgen als hoofdtrainer.

Sportdonderdag, 8 januari 2004

Kuperus nieuwe doelman Cambuur

Leeuwarden – Doelman Harmen Kuperus van Spakenburg stapt per direct over naar Cambuur Leeuwarden.

Sportdonderdag, 8 januari 2004

Titelverdediger Romme bekritiseert ijs Thialf

Heerenveen - Nog voor er één kras in het ijs van Thialf in Heerenveen is gezet voor de Europese kampioenschappen allround, hebben topschaatsers het ijs al afgekeurd.

Sportdonderdag, 8 januari 2004

Laatste test Cambuur voor trainingskamp gaat verloren

Leeuwarden – Voordat Cambuur Leeuwarden zaterdag afreist naar het trainingskamp op Curaçao, stond er woensdag nog een oefenduel tegen Jong Utrecht op het programma. De wedstrijd werd met 1-2 verloren, maar het resultaat was van ondergeschikt belang.

Sportdonderdag, 8 januari 2004

Heerenveen gaat naar 15.000 toeschouwers

Heerenveen – SC Heerenveen zal in de thuiswedstrijd tegen Ajax op woensdag 28 januari, waarmee de Friese club de competitie na de winterstop hervat, een nieuw toeschouwerrecord vestigen.

Weerdonderdag, 8 januari 2004

Ook wat zon

Vanmiddag komt er vanuit het westen regen. Ook vanavond is er nog regen. Vannacht volgen opklaringen met kans op mist. Morgen krijgen we bewolking en kan er wat regen vallen, maar er is dan ook wat zon


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties