Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 8 januari 2014.

Cultuurwoensdag, 8 januari 2014

Vijf kanshebbers voor Rink van der Velde Priis

Drachten | De vijf genomineerden voor de Rink van der Velde Priis 2014 zijn gisteren bekendgemaakt. De kanshebbers zijn Leo Popma (met As gong dęr in oar), Freddy Scheltema (De keet fan Annawâld), Sipke de Schiffart (Wat it is om bang te węzen), Steven Sterk (De midden en de beide einen) en Ale S. van Zandbergen (Littenser Merke).

Economiewoensdag, 8 januari 2014

Net verhuisd en de eerste keuken is alweer verkocht

Spannend, zo typeren de eigenaren de verhuizing van Huizenga Keukenstyle van De Westereen naar Drachten. In de afgelopen jaren hebben ze opmerkelijk genoeg geprofiteerd van de malaise op de huizenmarkt. Gisteren is de nieuwe locatie in Drachten geopend.

Hoofdartikelwoensdag, 8 januari 2014

De a-moraliteit van de sport en van Vitesse

Voetbalclub Vitesse heeft het goed verbruid. De clubleiding accepteerde de weigering van de Verenigde Arabische Emiraten om een speler van Vitesse met een Israëlisch paspoort toe te laten. Vitesse speelt vriendschappelijke wedstrijden in het land, tegen twee Duitse clubs. Allerlei organisaties en politici hebben de houding van Vitesse gelaakt. De club is laf, toont geen ruggegraat want de club is bereid te spelen in een land waar op nationaliteit wordt gediscrimineerd.

Regiowoensdag, 8 januari 2014

Fiscus gaat door het stof om Fries

Leeuwarden | De Belastingdienst erkent dat de FNP ten onrechte gevraagd is om een in het Fries opgesteld bezwaarschrift in het Nederlands te vertalen. ,,Het was en is ons beleid dat mensen in Fryslân in woord en geschrift in het Fries te woord worden gestaan als ze dat willen”, zegt woordvoerder Nick Kouwenhoven. ,,Inmiddels hebben we intern maatregelen getroffen om hier weer extra op te letten, zodat dit niet meer kan gebeuren.” Ook zal de Belastingdienst contact zoeken met de penningmeester van de FNP om excuses aan te bieden.

Regiowoensdag, 8 januari 2014

Tytsjerksteradiel en Leeuwarden in groene top vier

Leeuwarden | De gemeente Leeuwarden is de op twee na duurzaamste gemeente van Nederland. Dat blijkt uit de deze week gepubliceerde Lokale Duurzaamheidsmeter 2013. Tytsjerksteradiel is vierde van de 63 deelnemers.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 januari 2014

Vervolging van christenen neemt toe

Christenen in het Midden-Oosten en in Afrika hebben steeds vaker te maken met vervolging. Met name in landen waar het centrale gezag is weggevallen, is de vervolging sterk toegenomen.

Sportwoensdag, 8 januari 2014

Cambuur verwacht run op kaarten Heerenveen

Leeuwarden | Terwijl Cambuur zich in de Portugese zon opwarmt voor de tweede seizoenshelft, dienen de Leeuwarder supporters nu al startklaar te zijn voor het competitievervolg. Deze morgen om negen uur gaan online de laatste kaarten voor de derby tegen Heerenveen in de verkoop. Wie er bij wil zijn moet dus vroeg achter zijn computer zitten.

Sportwoensdag, 8 januari 2014

Heerenveen verliest twee keer op één dag

sc Heerenveen is niet goed aan het nieuwe jaar begonnen. Qua prestaties in ieder geval. Gisteren gingen de Friezen op trainingskamp in Portugal onderuit tegen Bayer Leverkusen. Tweemaal zelfs. Eerst met 4-3, later met 2-0.

Sportwoensdag, 8 januari 2014

Geen nieuwe kans Nauta, Oenema mist spelen definitief

Amsterdam | Yvonne Nauta uit Goingarijp kan deelname aan de olympische 3 kilometer vergeten. Team Liga pleitte gisteren namens haar bij de geschillencommissie voor een herkansing, maar die krijgt ze niet. Nauta had nog naar de burgerrechter kunnen stappen, maar ziet daarvan af. Annouk van der Weijden behoudt daardoor in februari haar startplaats op de 3000 meter. Dat is slecht nieuws voor Nauta’s ploeggenote Thijsje Oenema (Joure). Zij weet nu zeker dat ze de Spelen moet missen.

Sportwoensdag, 8 januari 2014

De magie van de teruggevonden ElfstedentochtACTUEEL
Familieberichten
Advertenties