Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 februari 2011.

Achtergronddinsdag, 8 februari 2011

De waarden van het Waddengebied

De waarde van grondstoffen is gemakkelijk vast te stellen, maar hoe kun je de waarde van kennis en soortenrijkdom daarmee vergelijken? Hoogleraar Hendrik Folmer pleit ervoor om bij kosten-batenanalyses naar alle waarden te kijken, en niet alleen naar datgene dat in geld uit te drukken valt.

Cultuurdinsdag, 8 februari 2011

Scratchuitvoering ‘Crucifixion’ van Stainer in Dokkum

Dokkum - Toonkunstkoor Dokkum e.o. houdt dit jaar een scratchuitvoering van de Crucifixion van John Stainer. Het is voor het eerst dat het koor een scratchdag houdt.

Cultuurdinsdag, 8 februari 2011

Roman ‘Swarte ingels’ gratis te verkrijgen in bieb

Leeuwarden - De Friestalige roman Swarte ingels van Willem Schoorstra is sinds gisteren gratis verkrijgbaar in vijftien bibliotheken in Fryslân. Dat heeft de organisatie van Fryslân Lêst Syn Toppers gisteren gemeld.

Cultuurdinsdag, 8 februari 2011

Tryater tevreden over theaterweek in Amsterdam

Leeuwarden - Tryater kijkt tevreden terug op de theaterweek in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerster van het Friese theatergezelschap gisteren gemeld. Tryater speelde de afgelopen week verschillende voorstellingen in Theater Bellevue. Daarvan was Fan de stêd en it libben twee keer uitverkocht.

Economiedinsdag, 8 februari 2011

‘Kracht Noorden uitbouwen’

Kollum - Voor de bedrijven in krimpgebieden als Noordoost-Fryslân liggen er veel kansen. Voorwaarde is wel dat er niet alleen wordt gekeken naar de zwakkere kanten maar vooral naar de sterkere. En ondernemers en gemeenten moeten gezamenlijk optrekken.

Economiedinsdag, 8 februari 2011

Leren koken met chefkok in werk-leertraject Leeuwarden

Leeuwarden - ,,Jongens, het bestek moet wel op één lijn. Dit is niet recht”, zegt Ingrid Steenbergen tegen twee gastheren in opleiding. De projectleider van horeca detacheringsbedrijf Artos uit Sneek houdt haar leerlingen scherp in de gaten. In de keuken van restaurant de Nieuwe Mulderij in Leeuwarden bereidde het tweetal samen met drie anderen gistermiddag een zesgangendiner voor familie voor. Ze willen laten zien wat ze in de opleiding tot basiskok en bedieningsmedewerker - een traject naar werk vanuit werkplein Leeuwarden - hebben geleerd.

Hoofdartikeldinsdag, 8 februari 2011

Het kabinetsbeleid...

Het kabinet Rutte, samengesteld uit VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV, heeft tot nu toe vooral symboolpolitiek laten zien. Ronkende woorden over ‘lekker doorrijden’ leiden tot een hogere maximumsnelheid op enkele tientallen kilometers en het ‘nieuws’ over de inbreker die op zijn neus mag worden geslagen behoort tot het standaard-repertoire van successen van het kabinet.

Regiodinsdag, 8 februari 2011

Recreatiepark Harlingen afgeblazen

Harlingen - De bouw van 130 recreatiewoningen en drie molens langs de Westerzeedijk in Harlingen is voorlopig van de baan. Er is volgens de gemeente onvoldoende ruimte voor het eerste plan van ontwikkelaar MNR uit Haarlem. Andere plannenmakers mogen zich weer melden.

Regiodinsdag, 8 februari 2011

Verpauperd badpaviljoen mogelijk museum

Hindeloopen - Oud-directeur Thom Mercuur van museum Belvédère in Oranjewoud heeft belangstelling voor het monumentale badpaviljoen op de IJsselmeerdijk bij Hindeloopen. Mercuur wil aan het pand een museale bestemming geven. Met de Rijksdienst voor Monumentenzorg bespreekt hij de mogelijkheden van restauratie. Het opknappen van het pand kost ongeveer anderhalf miljoen euro.

Regiodinsdag, 8 februari 2011

In Nieuw-Zeeland duurt een klus van een uur twee uren

In Nieuw-Zeeland wonen elfduizend mensen met Friese roots. Het Friesch Dagblad portretteert enkele van deze Friezen om utens, in aanloop naar een grote reünie. Donderdag begint de reünie, vandaag het laatste portret.

Regiodinsdag, 8 februari 2011

Lemmer: veel drank en drugs

Lemmer - De politie in Lemsterland hoeft steeds minder vernielingen op te lossen, maar de problemen met drank en drugs zijn wel groot. Vooral jongeren drinken veel en gebruiken veel drugs. Dit zijn niet alleen softdrugs, maar er is ook een grote groep harddrugsgebruikers.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 februari 2011

Driedaagse conferentie in Doorn over Karl Barth

Doorn - In conferentieoord Hydepark in Doorn vindt in maart een driedaagse conferentie plaats rond de Zwitserse theoloog Karl Barth (1886-1968). De Barth-Tagung, een Duitstalige conferentie, waarin het erfgoed van Karl Barth centraal staat, vindt dit jaar voor de 29e keer plaats. Het thema is Orte der Theologie: Ein Versuch zeitgenössischer Erkundungen (plekken van de theologie, een poging tot hedendaagse verkenningen).

Geloof & Kerkdinsdag, 8 februari 2011

Jonge generatie mist voorbeeld sterk huwelijk

Zwolle - Waarom steken echtparen wel zoveel tijd en geld in hun huis - de omgeving van hun huwelijk - maar zo weinig in hun relatie? Die gedachte kwam op bij de Brit Richard Kane (48) toen hij door een bouwmarkt liep en een bus verf kocht. Hij bedacht het idee van een week waarin huwelijken en relaties centraal staan. De afgelopen dagen was Kane in ons land in het kader van de Nederlandse Marriage Week.

Sportdinsdag, 8 februari 2011

Weinig animo voor Bondsavond Friese dambond

Drachten De bondsavond van de Friese dambond is duidelijk aan erosie onderhevig.

Sportdinsdag, 8 februari 2011

Beloftes Heerenveen uit de beker

Gendt Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen heeft zich gisteravond niet weten te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi.

Sportdinsdag, 8 februari 2011

Zo diep mogelijk afdalen in de lagen onder het beeld

Wat maakt wielrennen zo boeiend? Het peloton gaat op weg, onderweg zijn er ontsnappingen en uiteindelijk wordt er iemand eerste, de rest verliest. Het kan spannend zijn, de omstandigheden zwaar. Renners krijgen pech of moeten afhaken. Er gebeurt van alles. En toch is dat niet wat de sport zo boeiend maakt. Nee, het zijn de verhalen die erover geschreven zijn. Vandaar dat de redactie van het literaire tijdschrift De Muur Arthur van den Boogaard vroeg zich eens te verdiepen in ‘de boeiende materie van de pen de fiets’.

Sportdinsdag, 8 februari 2011

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties