Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 8 februari 2013.

Cultuurvrijdag, 8 februari 2013

Nijntje verschijnt in Oudgriekse vertaling

Gorredijk | Het boekje Het spook Nijntje van Dick Bruna verschijnt vandaag in een Oudgriekse vertaling. Uitgeverij Bornmeer in Gorredijk geeft het boekje uit. Het is bedoeld voor leerlingen en studenten Oudgrieks en liefhebbers van de dode klassieke taal, aldus de uitgeverij.

Economievrijdag, 8 februari 2013

OrangeGas levert brandstof WMO-vervoer Veluwe en Groningen

Heerenveen | Het Heerenveense OrangeGas gaat groen gas leveren voor het WMO-vervoer in de regio Noord-Veluwe en de provincie Groningen. Het bedrijf heeft daarvoor een contract ter waarde van twee miljoen euro getekend met personenvervoerder Bios-Groep. Dat bedrijf heeft reeds 23 auto’s op gas rijden op de Veluwe en nog eens dertig in Groningen. OrangeGas werd in 2008 opgericht en opent nu gemiddeld eens per maand een nieuw vulpunt.

Economievrijdag, 8 februari 2013

Overname noordelijke kranten opnieuw uitgesteld

Leeuwarden | De overname van NDC Mediagroep, waaronder Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden vallen, verkeerd in een kritieke fase. De drie partijen die elk een aandeel zouden nemen in het krantenbedrijf lijken het nog niet eens te kunnen worden over de financiering.

Hoofdartikelvrijdag, 8 februari 2013

Het is afgelopen met het grote gebaar

De bouwwereld ligt voor een groot deel stil, architecten hebben weinig werk, planologen zitten duimen te draaien. Het is nagenoeg afgelopen met ambitieuze investeringsplannen, met het bouwen van grootse gebouwen die als markante elementen moesten bijdragen aan de vermarkting van stad en - weliswaar in mindere mate - platteland.

Regiovrijdag, 8 februari 2013

Vader van Redmar Smedema berust in vrijspraak

Leeuwarden | Het ressortsparket Leeuwarden-Arnhem beslist binnen twee weken of het in cassatie gaat tegen de uitspraak in de zaak Club Q. Zes mannen in de leeftijd van negentien tot en met 22 jaar uit Damwâld, De Westereen, Broeksterwâld en Leeuwarden zijn gisteren ook in hoger beroep vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van de zestienjarige Redmar Smedema uit Burgum, op 18 april 2010, na geweld in discotheek Club Q in Quatrebras.

Regiovrijdag, 8 februari 2013

Iedereen leeft mee met Piet van‘The Voice Kids’

Oudega (W.) | Vóór de uitzending van tv-talentenjacht The Voice Kids waren het er driehonderd, inmiddels heeft Piet Kroes (14) uit Oudega er duizend volgers bij op Twitter.

Regiovrijdag, 8 februari 2013

Fryslân krijgt tweede ijsbaan van 400 meter

Leeuwarden | Gedeputeerde Staten van Fryslân zijn definitief bereid tien miljoen euro uit te trekken voor een overdekte ijsbaan van vierhonderd meter in Leeuwarden. Daarmee krijgt Fryslân een tweede vierhonderdmeterbaan naast Thialf in Heerenveen. De huidige Leeuwarder ijshal is 220 meter. Die is aan vervanging toe, omdat de gebruikte koelvloeistof door veranderde wetgeving vanaf 2015 verboden is.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 februari 2013

Predikant PKN onnodig in deeltijd

Apeldoorn | Plattelandsgemeenten in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) worden soms onnodig gedwongen om een predikant in deeltijd aan te stellen. Dat stelt de Gereformeerde Bond in de PKN bij monde van algemeen secretaris drs. Piet Vergunst.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 februari 2013

Eerste fusieparochie een voorbeeld voor noordelijk bisdom

De Heilige Jacobusparochie is de eerste fusieparochie in het bisdom Groningen-Leeuwarden. Vrijdag en zondag wordt het officieel gevierd door de parochies uit de noordwesthoek.

Sportvrijdag, 8 februari 2013

Column | Spreken doe je met je benen

Waar mensen met elkaar willen of soms moeten samenwerken wordt er gecommuniceerd. Dat is een feit en bij ons in Team CBA is er één voertaal. Deze is mede dankzij trainer Peter Mueller vooral Amerikaans. En in zijn geval een vrij snelle, soms onverstaanbare Amerikaans slang, straattaal dus. Ik kan me de eerste trainingen nog goed herinneren. Je moet echt bij de les blijven bij zijn uitleg, want voor je het weet ben jij met een intervaltraining bezig, terwijl intensief duur op het programma staat.

Sportvrijdag, 8 februari 2013

Judoka Degen gaat voor ‘Epke-route’ op weg naar Spelen

Heerenveen | Junior Degen zat afgelopen zomer voor de televisie toen het begon te kriebelen. Op de Olympische Spelen zag hij Lasja Sjavdatoeasjvili (20) de judofinale tot 66 kilogram winnen. Amper een jaar eerder had Degen op het EK voor junioren nog tegen de Georgiër gespeeld. De negentienjarige judoka uit Heerenveen zag zijn droom door een ander verwezenlijkt worden. ,,Ineens drong het tot me door. Goud winnen op de Spelen, het is mogelijk.”

Sportvrijdag, 8 februari 2013

Schokker en fitte Dijkstra in basiself

Leeuwarden | Oebele Schokker keert vanavond voor het duel met SC Veendam terug in de basis bij SC Cambuur. De vleugelspits neemt op de rechterflank de plaats in van Melvin de Leeuw, die zondag in de uitnederlaag bij Sparta (1-0) nog de voorkeur kreeg van trainer Alfons Arts en diens assistent Henk de Jong.

Sportvrijdag, 8 februari 2013

Alfons Arts is bij Cambuur nog niet bezig met aftellen

Leeuwarden | Het treffen met SC Veendam betekent voor SC Cambuur vanavond eindelijk de eerste thuiswedstrijd van 2013. Het moet, na de zure - want onterechte - 1-0 nederlaag bij Sparta de opmaat worden voor een sterke tweede seizoenshelft. Inmiddels komt voor vertrekkende trainer Alfons Arts het einde van zes seizoenen Cambuur steeds dichterbij. Hij staat bij één club op het lijstje als mogelijke trainer voor komend seizoen, maar zijn aandacht gaat vooral uit naar het hier en nu. ,,Ik ben niet bezig met aftellen. Ik ben bezig met Cambuur.”

Sportvrijdag, 8 februari 2013

Financiën vormen struikelblok tussen Langeler en Cambuur

Leeuwarden | Van de komst van Art Langeler als nieuwe trainer van SC Cambuur is op dit moment nog geen sprake. Het bereiken van een financieel akkoord vormt namelijk een voornaam struikelblok. Dat melden bronnen binnen de club naar aanleiding van de berichtgeving dat Cambuur en de coach van PEC Zwolle met elkaar hebben gesproken over een mogelijk dienstverband. Het verschil tussen vraag en aanbod zou groot zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties