Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 8 november 2006.

Agendawoensdag, 8 november 2006

Culturele agenda


Cultuurwoensdag, 8 november 2006

‘Blond, blue eyes’ te zien op Noordelijk Film Festival

Leeuwarden - De documentaire Blond, blue eyes over acteur Rutger Hauer is zondag te zien op het Noordelijk Film Festival. Dat heeft een woordvoerder van het filmfestival gisteren laten weten.

Cultuurwoensdag, 8 november 2006

FNP wil fonds voor behoud van ‘Fryske Topstikken’

Leeuwarden - De FNP wil dat de provincie een fonds opricht om voor de Friese cultuur belangrijke kunstwerken, zoals Amo te ama me van Lourens Alma Tadema, te kunnen behouden. De Statenfractie wil Gedeputeerde Staten binnen een half jaar laten onderzoeken of zo’n fonds Fryske Topstikken met een startkapitaal van 250.000 euro haalbaar is.

Economiewoensdag, 8 november 2006

De kunst van spannende Promotiedagen

Een themaplein ‘Werk en training’, een looproute langs de projecten uit de Regiovisie Groningen-Assen en een 'plezierplein', met een golfveldje en een skisimulator. Het is voor organisator Michel Elzinga een kunst om ieder jaar de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland origineel te houden.

Economiewoensdag, 8 november 2006

Fryslân kent vier ton aan subsidies landbouw toe

Leeuwarden - De provincie Fryslân heeft ruim 400.000 euro beschikbaar gesteld voor negen landbouwprojecten. Dat maakte de provincie gisteren bekend.

Economiewoensdag, 8 november 2006

Frybo Bolsward in finale innovatieprijs

Bolsward - Frybo uit Bolsward is met zijn machinale voegmachine genomineerd voor de LiveWIRE Young Business Award 2006. De landelijke prijs is bestemd voor de meest succesvolle jonge, technisch innovatieve ondernemer.

Expowoensdag, 8 november 2006

Ameland - Ballum, Gemeentehuis: jubileumtent. 'Kunstmaand Ameland', t/m 26 nov.

Hoofdartikelwoensdag, 8 november 2006

Eenzaam...

Als de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen één ding duidelijk hebben gemaakt, dan is het wel dat het voor de Republikeinse president Bush gedaan is. Zijn ambt stond gisteren niet eens op het spel maar zijn beleid was toch het centrale thema van de tussentijdse verkiezingen. Dat geeft wel aan hoe omstreden Bush is in eigen land. Het lijkt erop dat eens zo populaire president zijn politieke krediet verbruikt heeft.

Regiowoensdag, 8 november 2006

‘Meer investeren in Noordwest-Fryslân’

Sint Annaparochie – De Provincie Fryslân moet meer investeren in de Noordwesthoek van Fryslân. Nu steken de Staten hun tijd en geld vooral in de A-7 zone. Terwijl het Noordwesten de werkgelegenheid hard kan gebruiken. Dat zei CDA’er Joop Atsma gisteravond op een politieke avond in Sint Annaparochie. ,,De provincie moet kritischer zijn bij het besteden van steungeld. In het A-7 gebied wordt veel meer geïnvesteerd dan in Noord-Fryslân. Terwijl alle zes gemeenten in dat gebied hulp kunnen gebruiken bij het realiseren van meer werkgelegenheid.”

Regiowoensdag, 8 november 2006

Helft nieuwe glastuinbouw bij Franeker

Sexbierum - In Franekeradeel wordt, als het aan gedeputeerde Andriesen ligt, bruto zo’n 225 hectare grond bestemd voor nieuwe glastuinbouwcomplexen. De Dienst Landelijk Gebied van de provincie Fryslân is al enige tijd in het geheim bezig met het verwerven van grond. Franekeradeel verwacht dat de nieuwe bedrijvigheid honderden banen oplevert.

Regiowoensdag, 8 november 2006

Noten leren lezen, dat moet op de blokfluit

Dokkum - ,,Ik wilde altijd al graag noten leren lezen”, vertelt Johanna Haarsma uit Dokkum. ,,En daarvoor moet je op blokfluitles, toch?” Drie jaar geleden meldde ze zich daarom aan voor de cursus ‘AMV voor volwassenen’ bij muziekcentrum Opus 3 in haar woonplaats. Inmiddels heeft ze diploma A en B op zak; dit jaar gaat ze voor C.

Regiowoensdag, 8 november 2006

Olympische spelen met Friese sporten

Drachten - De Friese Olympische Spelen. Of iets van die strekking. Evert Wilstra ziet het al helemaal voor zich. Een keer per jaar een groot toernooi met de drie grootste Friese sporten; skûtsjesilen, fierleppen en kaatsen. De huldiging van de winnaars wordt uiteraard opgeluisterd met Friese paarden. En dat alles in en rond één, groot, nieuw stadion. Aan het water uiteraard, anders kunnen de skûtsjes niet meedoen. Wilstra heeft wel een voorkeur: Harlingen.

Regiowoensdag, 8 november 2006

Meer hogere dobben in de kwelder

Olterterp - It Fryske Gea vindt dat niemand schuld heeft aan het paardendrama in het buitendijkse gebied bij Marrum vorig week. Wel gaat de natuurorganisatie meer en hogere dobben met ringwallen aanleggen in de kwelder om herhaling te voorkomen.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 november 2006

‘Bidden is bij ons geen routine’


Geloof & Kerkwoensdag, 8 november 2006

‘Moderne gelovige is positivo’


Weerwoensdag, 8 november 2006

Grijs

Vandaag is het grijs en wordt het 12 graden. Soms valt er een licht spatje regen, vanavond en vannacht gaat het harder regenen. Minima rond de 8 graden. Morgen is het wisselend bewolkt met een bui bij 11 graden en een stevige noordwestenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties