Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 november 2008.

Cultuurzaterdag, 8 november 2008

Harmonie komt met theaterkrant voor scholieren

Leeuwarden - Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden lanceert een nieuw theatermagazine. THTR magazine is bedoeld voor scholieren van de bovenbouw en wordt half november verspreid op middelbare scholen in de grotere Friese plaatsen. Dat heeft de schouwburg bekendgemaakt.

Economiezaterdag, 8 november 2008

Friesland Bank biedt flexwerkers opleiding aan

Leeuwarden - Tijdelijke medewerkers bij Friesland Bank krijgen de gelegenheid om zich door training en opleiding verder te bekwamen in het bankvak. Uitzender Adecco betaalt het opleidingstraject, Friesland Bank zelf zorgt voor de begeleiding op de werkplek. De tijdelijke arbeidskrachten die actief zijn op het Leeuwarder hoofdkantoor van de bank komen in eerste instantie voor de opleiding in aanmerking. Het gaat om een BBL-traject (Beroepsbegeleidend Leren). Friesland Bank en Adecco verwachten dat dit initiatief het begin is van meerdere opleidingstrajecten.

Economiezaterdag, 8 november 2008

Fries bedrijf is beter af dan zijn collega’s

Leeuwarden - De verwachtingen voor de Friese economie voor het komende jaar zijn voorzichtig positief. Het bedrijfsleven is hier minder afhankelijk van de export en dat is met de afnemende wereldhandel een voordeel. In de bouw en het transport is al wel sprake van een kentering.

Economiezaterdag, 8 november 2008

Fries toerisme profiteert van kredietcrisis

Leeuwarden - De kredietcrisis heeft een positief effect op het toerisme in Fryslân. Meer Nederlanders brengen de vakantie door in eigen land, en boeken geen dure buitenlandse reizen. Bungalows en huisjes in Fryslân zijn populair. De verwachtingen voor de gehele Friese economie zijn voor het komende jaar voorzichtig positief.

Hoofdartikelzaterdag, 8 november 2008

De lesbrief

Fitna, de film van Wilders, suggereert dat ‘de moslims’ in Nederland de macht zullen overnemen en ons land zullen inrichten volgens extremistische moslim-wetten. Om het beeldverhaal van Wilders te citeren: Nederland dreigt te worden overspoeld door moslims die de democratie zullen vernietigen en die op gruwelijke wijze mensen straffen die zich niet houden aan de moslim-wetten.

Regiozaterdag, 8 november 2008

Keten verdwijnen in Gaasterlân-Sleat

Balk - De jeugdcaravans en drankketen in de gemeente Gaasterlân-Sleat hebben hun langste tijd gehad. Binnen vijf jaar moeten alle caravans zijn verdwenen. Om de jeugd toch een eigen plekje te bieden stellen burgemeester en wethouders voor om jeugdhonken te creëren in de dorpshuizen.

Regiozaterdag, 8 november 2008

‘It is hjir sműk en de minsken binne noflik’

Jutrijp-Hommerts - Dorpsbelang Jutrijp Hommerts bestaat honderd jaar. Ter gelegenheid daarvan is het vandaag feest in de dorpen, die zelfstandig zijn maar veel samen doen.

Regiozaterdag, 8 november 2008

Deal met Welkom redt brede scholen

Grou - Wooncorporatie Welkom wil 12,5 miljoen euro betalen aan de gemeente Boarnsterhim, in ruil voor grond en toezeggingen. Daarmee lijkt de financiering van het plan voor brede scholen in Grou en Akkrum rond.

Regiozaterdag, 8 november 2008

Eilander Raad krijgt echte bevoegdheden

Schiermonnikoog - De vier Friese Waddeneilanden gaan hun gemeentelijke organisatie op verschillende onderdelen samenvoegen. Voor zaken als de natuurbescherming en duurzaamheid gaat de beslissingsbevoegdheid over van de afzonderlijke raden, naar de Eilander Raad.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 november 2008

‘Niet-religieuze gebruik van kerken bevorderen’

Lunteren - De Protestantse Kerk in Nederland moet het niet-religieuze gebruik van kerkgebouwen bevorderen. Daarvoor pleitte een groot aantal leden gistermorgen tijdens de synode bij de bespreking van de nota Een protestantse visie op het kerkgebouw.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 november 2008

Samen evangeliseren in Europa

Soest - De kerkleiders van de verenigde gereformeerde en presbyteriaanse kerken in Europa gaan samen evangeliseren.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 november 2008

Zestig jaar hart voor gemeentezang en orgel

Drachten - Als hij een zondag vrij is, voelt organist Cor Zijlstra (74) uit Drachten zich niet helemaal in zijn element. Dit weekeinde is hij liefst zestig jaar organist.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 november 2008

Calvijn, vat vol tegenstrijdigheden

Den Bosch - ,,Als Calvijn een tijdgenoot van ons was geweest, dan had hij na een dag netwerken achter zijn pc, zijn auto gestart - misschien wel een BMW 7-serie - om ergens een stuk te wandelen in de natuur. Dat is immers het theater van Gods heerlijkheid.” Dat zei dr. Mirjam van Veen vrijdag tijdens een studiedag van katholieken over de reformator.

Sportzaterdag, 8 november 2008

Nys opnieuw van start in Surhuisterveen

Surhuisterveen Net als begin dit jaar zal Sven Nys in de komende editie van de jaarlijkse Centrumcross in Surhuisterveen aan de start verschijnen. De Belgische topveldrijder won in januari de veertiende editie, nadat hij enkele jaren niet had meegedaan aan de Friese wedstrijd. De Stichting Wielercomite Surhuisterveen maakte gisteren echter bekend dat Nys inmiddels getekend heeft voor de editie van woensdag 14 januari 2009. Ook Richard Groenendaal en Thijs Al komen aan de start, met wereldkampioen Lars Boom wordt nog onderhandeld.

Sportzaterdag, 8 november 2008

Snel buiten adem, maar kaatsers hebben er zin in

Ibarra - De strijd om het wereldkampioenschap kaatsen gaat vandaag met de zogeheten Ecuadoriaanse variant van start voor de Nederlandse equipe van bondscoach Pieter Tienstra. De Friese kaatsers zullen twee wedstrijden spelen: eerst tegen Peru, later op de dag wacht Uruguay; twee volstrekt onbekende opponenten. Het WK kaatsen, dat gisteren officieel haar aanvang kende en tot en met 14 november duurt, begint voor de Nederlandse ploeg op de kaatsbaan in Ibarra. Op 2200 meter hoogte, en in warm weer.

Sportzaterdag, 8 november 2008

Cambuur naar Falkland Eilanden

Leeuwarden SC Cambuur-Leeuwarden zal in de winterstop door Rene van Rijswijk vertegenwoordigd worden op de Falkland Eilanden. De lokale voetbalbond van de eilandengroep voor de kust van Argentinië heeft de eerstedivisionist gevraagd een oefenmeester te sturen voor een aantal clinics en trainingen. Van Rijswijk, trainer van de C-junioren van Cambuur en manager van de ‘Cambuur Soccer School’, zal halverwege december vertrekken en een maand later weer terugkeren.

Sportzaterdag, 8 november 2008

Kranten laken defensie Heerenveen

Leeuwarden - Heerenveen neemt het dit weekeinde in de eredivisie op tegen ADO Den Haag, maar in welke opstelling dat zal gebeuren is nog niet duidelijk. Het kan zomaar zijn dat trainer Trond Sollied - wederom - wijzigingen aanbrengt in zijn defensie. De Duitse kranten raadden het hem gisteren in elk geval alvast aan na de zeperd in het UEFA Cup-duel tegen VfL Wolfsburg (5-1).

Sportzaterdag, 8 november 2008

Punt Cambuur na gek slot in Eindhoven

Eindhoven - Eerst zag het er gisteren naar uit dat SC Cambuur de zesde opeenvolgende zege zou boeken, daarna leek juist een nederlaag onafwendbaar. Totdat Mark de Vries in de slotfase alsnog het eerste verlies sinds 26 september (Eagles-uit) wist te voorkomen. Weer een gekke slotfase dus.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties