Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 november 2011.

Cultuurdinsdag, 8 november 2011

Nieuw werk gezocht voor fanfarekampioenschappen

Franeker - Stichting Frysk Fanfare Festival heeft een compositiewedstrijd uitgeschreven voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Minder bekende componisten, conservatoriumstudenten en autodidacten mogen een compositie schrijven die kans maakt het verplichte werk te worden op de Kampioenschappen van 5 en 6 april 2013.

Cultuurdinsdag, 8 november 2011

Gitarist Steve Vai voor première naar Groningen

Leeuwarden - De Amerikaanse gitarist en componist Steve Vai komt deze maand naar Groningen om de première bij te wonen van zijn Middle of everywhere door het Noord Nederlands Orkest (NNO). Dat heeft het NNO bekendgemaakt. Vai schreef de compositie voor het NNO, na afloop van het componistenfestival dat het orkest vorig jaar hield rondom Vai. Het symfonische werk gaat op 17 november in première in De Oosterpoort. Twee dagen later is hetzelfde concert te beluisteren in De Lawei in Drachten.

Economiedinsdag, 8 november 2011

Werknemer maakt weinig gebruik van zorgverlof

Den Haag - Werknemers maken weinig gebruik van verlof voor zorg en ouderschap. Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Verlof vragen van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Hoofdartikeldinsdag, 8 november 2011

Berlusconi als gezicht van de crisis

De afgelopen jaren is er in Europa heel wat gegrinnikt en meewarig geglimlacht over de handelwijze van Berlusconi, de Italiaanse premier. Heel Europa is gewend geraakt aan de ranzige nieuwtjes over de president en jonge meisjes, over zijn macht in de Italiaanse media, de overtredingen van de wet, zijn haarinplant en zijn ongenegeerde optreden tijdens bijeenkomsten van Europese leiders. Collega’s als Merkel en Sarkozy geven er blijk van Berlusconi niet meer serieus te nemen.

Regiodinsdag, 8 november 2011

Dantumadielers willen een brede Wâldgemeente

Damwâld - Inwoners van Dantumadiel willen dat hun gemeente niet alleen samenwerkt met Dongeradeel. Op z’n minst moet ook Kollumerland bij het samenwerkingsverband worden betrokken. Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel worden ook als goede partners gezien.

Regiodinsdag, 8 november 2011

Raad Opsterland redt speeltuinen en prullenbakken

Beetsterzwaag - Veel viel er niet te kiezen voor de gemeenteraad van Opsterland, gisteren bij de Algemene Beschouwingen en de begrotingsbehandeling. De gemeente moet komend jaar 486.000 euro bezuinigen, oplopend tot ruim een miljoen in 2015. Als er de komende jaren geen maatregelen worden genomen, is er over vier jaar een tekort van 2,5 miljoen.

Regiodinsdag, 8 november 2011

Steun voor voedselbank en noodhulp

Leeuwarden - Een meerderheid van de gemeenteraad in Leeuwarden wil toch geld vrijmaken voor de voedselbank en noodhulp voor vluchtelingen. Dat bleek gisteravond tijdens de eerste begrotingsbehandeling. Het college van burgemeester en wethouders was dat in haar begroting niet van plan.

Regiodinsdag, 8 november 2011

Verbouwd dorpshuis Nij Sion is ‘ûn-Niawiersk, sa moai’

Niawier - Muziekvereniging de Bazuin in Niawier moest gisteravond nog één keer in de oude gereformeerde kerk repeteren - er moesten nog wat laatste klusjes gebeuren in het nieuwe dorpshuis - maar vanaf volgende week kunnen de muzikanten dan écht op hun nieuwe stek terecht. Niawier was het laatste, grotere dorp in de gemeente Dongeradeel dat nog geen officieel dorpshuis had. Met de heropening van het verbouwde Nij Sion, gevestigd in het het gelijknamige oude bijgebouw van de gereformeerde kerk aan de Bornensisstrjitte, is daarin afgelopen zaterdag verandering gekomen.

Regiodinsdag, 8 november 2011

Graven en bouwen aan nieuw dierentuin bij De Westereen

De Westereen - De contouren van de dierentuin bij recreatiecentrum De Sanjes worden langzamerhand duidelijk. Vijvers en vogelkooien en dierenverblijven moeten voor maart klaar zijn. Dan worden de eerste dieren verwacht.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 november 2011

Kerk moet ‘misbruikbisschop’ benoemen

Den Haag - De Commissie Deetman, die onderzoek doet naar seksueel misbruik van minderjarigen in de Rooms-Katholieke Kerk, raadt de kerk aan één bisschop aan te wijzen als ‘portefeuillehouder’ als aanspreekpunt die lotgenotengroepen en individuen kunnen aanspreken.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 november 2011

R.-K. Kerk akkoord met compensatie seksueel misbruik

Utrecht - De Nederlandse Bisschoppenconferentie en de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) hebben ingestemd met een compensatieregeling voor slachtoffers van seksueel misbruik in de R.-K. Kerk in Nederland. Deze regeling is gebaseerd op het advies van de Commissie Lindenbergh en is in de voorbije maanden ontwikkeld door een Coördinatiecommissie.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 november 2011

Expositie Grunnings Joods leven

Groningen - Het heden en verleden van het Joodse leven in de stad Groningen. Dat is het thema van de jubileumexpositie in de synagoge in Groningen. De tentoongestelde foto’s laten zien dat de ruim honderdjarige synagoge in de Folkingestraat nog altijd volop in gebruik is, als cultureel centrum en als sjoel. De Jubileumexpositie is vanaf zondag te bekijken omdat de synagoge dan precies dertig jaar geleden opnieuw in gebruik werd genomen.

Sportdinsdag, 8 november 2011

Sportquiz: korfbal

Het Nederlands korfbalteam heeft dit weekeinde in het Chinese Shaoxing voor de achtste keer de wereldtitel in de wacht gesleept ten koste van België. Het was de negende keer dat beide ploegen in de eindstrijd van het WK, dat sinds 1978 wordt gehouden, tegenover elkaar stonden. Alleen in 1991 waren de Belgen te sterk voor Oranje.

Sportdinsdag, 8 november 2011

De hamvraag bij Harkemase Boys is: hoe nu verder?

Harkema - Wie na crisisberaad bij zaterdagtopklasser Harkemase Boys gisteravond duidelijkheid verwachtte over de positie van trainer Wieb Rodenhuis en diens toekomst, kwam bedrogen uit. Meerdere gesprekken de afgelopen week en ook gisteren nog tussen hem en voorzitter Pieter Spinder leidden niet tot een terugkeer dan wel aftocht van de zieke hoofdtrainer. De mededeling van Harkemase Boys was gisteravond laat kort en krachtig: de club gaat op zoek naar een interim-coach. Maar de vraag: hoe nu verder? Die bleef.

Sportdinsdag, 8 november 2011

Marit Bouwmeester derde in Sail Melbourne

Melbourne - Marit Bouwmeester bezet na de eerste dag van de internationale zeilwedstrijd Sail Melbourne een derde plaats. De Friezin scoorde in de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in een veld van 26 Laser radials een vierde en vijfde plaats. Coach Littlejohn: ,,We gebruiken het evenement om de processen weer op te starten en moeten weer in de ‘fighting mode’ komen. Dat lukt Marit vrij goed.” Broer Roelof Bouwmeester scoorde in de Laser een negende en elfde plaats.

Sportdinsdag, 8 november 2011

Eerste thuisnederlaag beloftes Heerenveen

Heerenveen - Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen heeft in de reserve eredivisie de eerste thuisnederlaag geleden. Op sportpark Skoatterwâld ging de ploeg van trainer Jan de Jonge met 1-3 onderuit tegen Jong Feyenoord/Excelsior. Via treffers van Marley Berkvens en Diego Biseswar leidden de Rotterdammers binnen het kwartier met 0-2, waarna Rajiv van La Parra vlak voor rust voor de aansluitingstreffer tekende. Na een uur zette Mitchell te Vrede de eindstand op het scorebord.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties