Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 november 2014.

Economiezaterdag, 8 november 2014

Bakken is denken en plannen

Woensdag is het zover: de Bakkers Vak Wedstrijden in Drachten. Patissier en bestuurslid Renť Huisman (54) is er druk mee, maar vooral ook met zijn eigen missie: de meestertitel halen.

Hoofdartikelzaterdag, 8 november 2014

De nieuwe wegen na de val van de Muur

De val van de muur in november 1989 was een ongekende ervaring. Ook voor veel gelovigen in Oost-Duitsland. In de maanden voorafgaande aan de val werden in kerken in diverse plaatsen bijeenkomsten gehouden met zowel een geestelijk als politiek-maatschappelijk karakter.

Regiozaterdag, 8 november 2014

Geluk mag in de zorg geen sluitpost zijn

Bolsward - ,,We zijn ongelukkig als we nooit iets terugkrijgen, maar ůůk als we nooit iets kunnen geven." De Groninger socioloog Jacob Dijkstra kwam gisteren naar het Fries Zorgcongres met een frisse kijk op hoe geluk in de zorg meer aandacht kan krijgen. ,,Individueel geluk hangt af van de sociale relaties die je hebt, en die bestaan weer bij de gratie van wederkerigheid."

Regiozaterdag, 8 november 2014

Overal gevolgd, gefotografeerd en afgeluisterd in de DDR

Harlingen - Morgen is het precies vijfentwintig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel en er een einde kwam aan het DDR-tijdperk. De hele week is er op scholen in het voorgezet onderwijs aandacht voor deze historische gebeurtenis. Zo ook op rsg Simon Vestdijk in Harlingen. Geschiedenisdocent Ellen Rombout had voor de gelegenheid Erich Schaank uitgenodigd om te komen vertellen over zijn ervaringen in de Deutsche Demokratische Republik

Regiozaterdag, 8 november 2014

Veel minder schoorstenen in brand in Frysl‚n

Leeuwarden - Het aantal schoorsteenbranden in Frysl‚n is vorig jaar bijna gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De Friese brandweerkorpsen moesten in 2013 84 keer uitrukken voor een schoorsteenbrand. Een jaar eerder gebeurde dat nog 157 keer en in 2009 lag het aantal zelfs op 219.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 november 2014

Brainstorm over ideeŽn voor leegstaande kerken

Leeuwarden - Er zijn heel wat kerken in Leeuwarden en omstreken die leegstaan. Ark Frysl‚n houdt samen met Attiek, het Leeuwarder discussieplatform voor stedenbouw en architectuur, op vrijdag 21 november een ideeŽnbrainstorm over herbestemming in Debatcentrum De Bres in Leeuwarden.

Sportzaterdag, 8 november 2014

Nienhuis ligt niet wakker van een potje tegen Ajax

Door Gerard Bos -

Sportzaterdag, 8 november 2014

Thorsby is investering in duurzaamheid

Door Daan Rieken -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties