Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 december 2005.

Agendadonderdag, 8 december 2005

Klassiek

Messiah Christelijk Gemengd Koor Laudamus uit Hurdegaryp bestaat dit jaar 45 jaar. Ter ere van dit jubileum wordt komende zaterdag een concert gegeven in de Kerk op ‘t Heechsân (Eastermar). Tijdens dit concert worden hoogtepunten gezongen uit The Messiah van G.F. Händel.

Bijschriftdonderdag, 8 december 2005

Zijn duisternis is licht

Een erg opwekkend bijbelgedeelte is dit nu bepaald niet.

Expodonderdag, 8 december 2005

Aldeboarn, Aldheidskeamer: tent. Bonny Hiemstra, t/m eind dec.

Hoofdartikeldonderdag, 8 december 2005

Nieuwe patserigheid…

In de RAI in Amsterdam begint morgen de vierde editie van de Miljonair Fair, een ‘huishoudbeurs voor de happy few’. Diamantairs, antiquairs, jachtbouwers en banken voor vette beleggingen hebben er een kraampje. Er worden Rolls Royces, Bentleys en Lamborghini’s geshowd, je kunt er tatoeages met edelstenen laten zetten, of een koffiezetapparaat kopen dat met diamanten is afgewerkt en daarom net zoveel kost als een modale auto. De toegangsprijs bedraagt 35 euro, de dresscode is streng (tenue de ville), toch is nu al bijna zeker dat het aantal bezoekers van vorig jaar (33.000) wordt overtroffen. Het concept, een gezellige braderie voor de rich and famous , slaat aan; in diverse buitenlanden gaan ook Miljonair Fairs gehouden worden.

Regiodonderdag, 8 december 2005

Genieten op extra brede banken

Easterlittens – Wat is dat nu?, dachten inwoners van Easterlittens een paar weken geleden toen de klokken van de Nederlands-Hervormde Margaretha Kerk begonnen te luiden. Zo’n mooi helder geluid, zo goed te horen ook in het buitengebied. Klopt dat wel? Onze klokken klonken toch altijd dof en treurig?

Regiodonderdag, 8 december 2005

‘Aaisykjen nog niet voorbij’

Leeuwarden - Het ‘ljipaaisykjen’ is niet definitief voorbij. Gedeputeerde Andriesen heeft ‘alle hoop’ dat de aaisikers volgend voorjaar hun geliefde hobby weer kunnen uitvoeren. Dat zegt Andriesen als reactie op het besluit van de Raad van State (RvS) in Den Haag gisteren. De hoogste bestuursrechtbank van Nederland onderstreepte de eerdere uitspraak van de rechtbank Leeuwarden, dat de provincie Fryslân onterecht een ontheffing had verleend aan de Bond van Friese VogelbeschermingsWachten (BFVW) voor het eierrapen. De provincie en daarmee de BFVW verloren toen de ‘aaisikersstriid’ van Vogel- en Faunabescherming die gezamenlijk hadden geprotesteerd.

Regiodonderdag, 8 december 2005

‘Miskien moatte wy mar akseptearje dat it oer is’

Leeuwarden - De provincie Fryslân krijgt een ‘herkansing’ om de regels rond het eierrapen juridisch dicht te timmeren. Dat zegt woordvoerder Beekman van de Raad van State (RvS) in Den Haag.

Regiodonderdag, 8 december 2005

‘Geen huurder mag op straat worden gezet’

Sneek – Huurders mogen niet meer uit hun huizen worden gezet, al kampen ze met huurachterstand. Dat zei Cees Oprins gisteren tijdens een symposium in Sneek rondom het tachtigjarige bestaan van de Stichting Maatschappelijke Opvang en Ondersteuning (SMO) Fryslân. Oprins is voorzitter van Aedes, de vereniging van bouwcorporaties in Fryslân.

Regiodonderdag, 8 december 2005

Vmbo-scholen krijgen 237 miljoen extra

Leeuwarden – Het kabinet trekt 237 miljoen euro extra uit voor de vmbo-scholen. Het geld is bedoeld om nieuwe lokalen in te richten voor praktijkgericht onderwijs. Het vmbo krijgt hiermee het leeuwendeel van de driehonderd miljoen euro die uit de aardgasbaten is vrijgekomen voor extra investeringen in het onderwijs.Rotterdam en Amsterdam kunnen elk vijftien miljoen euro tegemoet zien. Den Haag krijgt acht tot tien miljoen euro en Utrecht vijf tot zeven miljoen. Dit geld wordt vanuit Den Haag rechtstreeks over de scholen verdeeld. Dat maakte minister Van der Hoeven van Onderwijs in Rotterdam bekend. Voor de overige scholen, ook in Fryslân, geldt een declaratiesysteem.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 december 2005

‘Invloed van kerken is tanende’

Een delegatie van de Protestantse Kerk in Nederland bezoekt op dit moment Indonesië. Haaije Feenstra doet in een drieluik verslag. Deel 1.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 december 2005

PKN moet meer vraaggestuurd werken

’t Harde – De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) zou veel meer vraaggestuurd moeten werken richting de kerkelijke gemeenten. Daarvoor pleit prof.dr. M.P van Overbeeke.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 december 2005

‘Helpdesk’ kleine gemeenten

Leeuwarden - Het Protestants Dienstencentrum Fryslân begint een ‘helpdesk’ voor kleine Friese gemeenten in de PKN. Doel is dat op die manier de kerkgemeenschappen geholpen worden bij het gemeente-zijn, vertelt ds Piet Beintema van het PDC Fryslân. In april volgend jaar komen er twee ontmoetingsavonden voor kleine gemeenten.

Weerdonderdag, 8 december 2005

Wat kouder De zon komt pas vanmiddag af en toe tevoorschijn en we kunnen nog een enkele bui krijgen. Vannacht zakt het kwik tot dichtbij het vriespunt, met kans op gladheid. Morgen wordt het wat kouder met ongeveer 4 graden en nu en dan wat zon. Het waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties