Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 december 2012.

Hoofdartikelzaterdag, 8 december 2012

Advent: leren geloven in de belofte

In de Bijbel staan verschillende beschrijvingen over de geboorte van Jezus. Het evangelie van Matteüs en dat van Lucas hebben ieder een eigen ‘versie’ van die gebeurtenis. In het Bijbelboek Marcus begint het verhaal over Jezus met diens eerste optreden. En het evangelie van Johannes heeft geen geboorteverhaal.

Regiozaterdag, 8 december 2012

Starter op huizenmarkt krijgt weer hoop

Leeuwarden | Mensen die voor het eerst een huis willen kopen, blijven in aanmerking komen voor een extra starterslening. Friese gemeenten die zo’n regeling hebben, houden die in stand nu minster Stef Blok (Wonen) heeft aangekondigd dat er geen ongunstige fiscale gevolgen zijn voor wie een dergelijke lening afsluit.

Regiozaterdag, 8 december 2012

Fryslân in beeld als proeftuin nieuwe zorg

Leeuwarden | De provincie Fryslân wordt genoemd als mogelijke proeftuin voor het introduceren van een heel nieuwe aanpak van de gezondheidszorg. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) noemde Fryslân expliciet in het debat in de Tweede Kamer over de begroting van VWS als een van de regio’s die in aanmerking komen voor een dergelijke pilot.

Regiozaterdag, 8 december 2012

Dove kinderen in Uganda mogen er ook zijn

Buitenpost | Een bijbaantje in het recreatiewerk op een camping in Tsjechië, taarten bakken om te verkopen, klusjes uitvoeren en oppassen. Amber Boven (18) uit Buitenpost is al het hele schooljaar bezig om op allerlei manieren geld in te zamelen voor haar reis naar Uganda. In februari gaat de scholiere voor haar profielwerkstuk twee weken naar een school in district Lwengo om daar te helpen met het spelenderwijs aanleren van gebarentaal aan kinderen. Ze doet dat in samenwerking met Worldmapping, een stichting die jongerenexpedities naar ontwikkelingslanden organiseert.

Regiozaterdag, 8 december 2012

Kast vol aantekeningen verwerkt in boek

Boazum | Jarenlang schreef Philippus Breuker uit Boazum in kranten en tijdschriften over de geschiedenis van de streek. Hij bewaarde een kast vol aantekeningen. Een deel van die artikelen en aantekeningen zijn nu verwerkt in het boek De Greidhoeke. Lân fan minsken fan 800 oant 1800 en letter. Het boek wordt vanmiddag gepresenteerd.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 december 2012

Nieuwe revolutie in kerken door social media

Utrecht | Kerken staan aan het begin van een nieuw tijdperk door social media, als Facebook, Twitter en LinkedIn. Dat betoogde Klaas van der Kamp, algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland, gisteren in Utrecht bij de uitreiking van de Webfish Awards 2012.

Sportzaterdag, 8 december 2012

Van Basten voelt de druk voor duel met Roda JC

Heerenveen | Marco van Basten voelt naar eigen zeggen de druk voor het thuisduel van sc Heerenveen met Roda JC. De trainer realiseert zich dat een overwinning meer dan ooit noodzaak is na de zeper van vorige week bij Willem II (3-1 verlies). Van Basten zal in zijn basisopstelling moeten schuiven en dat betekent onder meer dat Filip Djuricic als linksbuiten gaat spelen.

Sportzaterdag, 8 december 2012

Djuricic: geen sprake van vertrek in de winterstop

Heerenveen | Filip Djuricic blijft in ieder geval tot aankomende zomer bij sc Heerenveen. Dat verklaarde de Serviër gistermiddag in een reactie op de geruchten dat koploper FC Twente de middenvelder in de winterstop naar Enschede wil halen.

Sportzaterdag, 8 december 2012

Primeur in 2013: een nationale fierljepcompetitie

Leeuwarden | De fierljepsport krijgt komend seizoen een nationale competitie. Het Frysk Ljeppersboun (FLB) en de Polsstokbond Holland (PBH) zijn dat overeen gekomen. De beide bonden organiseerden tot nu toe apart van elkaar een eigen competitie, maar al langer was er bij veel betrokkenen de wens om tot een gezamenlijke competitie te komen. In 2013 wordt hiermee geëxperimenteerd door te beginnen met een cyclus van vier wedstrijden.

Sportzaterdag, 8 december 2012

Boom en Van der Haar van start in Centrumcross Surhuisterveen

Surhuisterveen | Het Wielercomité Surhuisterveen is er in geslaagd om de Nederlandse toppers Lars Boom en Lars van der Haar te contracteren voor de achttiende editie van de Centrumcross. De internationale veldrit wordt gehouden op donderdag 3 januari 2013. Eerder legde de organisatie in Surhuisterveen al Olympisch en wereldkampioene Marianne Vos vast voor de dameswedstrijd op diezelfde dag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties