Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 maart 2003.

Achtergrondzaterdag, 8 maart 2003

Zuiver

Elisabeth de Groot is ,,erudiet, betrokken, niet 100 procent politiek en daardoor heel zuiver’’. Aldus misschien wel de meest opmerkelijke van een reeks kwalificaties die Friese Statenleden elkaar toedeelden in de verkiezing van het Beste Statenlid. Er klinkt de suggestie in door, dat een politieke carrière gebaat is bij een zekere mate van bederf. Een zuiver mens redt het niet in de Staten. Kijk maar naar mevrouw De Groot: weggedrukt in de pikorde van een te volle ren, weggepest door kraaiende haantjes.

Achtergrondzaterdag, 8 maart 2003

Een onverkwikkelijk familiedrama

Terwijl prinses Margarita onthullingen doet over een ruzie in Nederlands belangrijkste familie en de zoveelste veeziekte het land teistert, probeert president Bush van de Verenigde Staten waarschijnlijk tevergeefs een oorlogsresolutie door de Veiligheidsraad te krijgen.

Bijschriftzaterdag, 8 maart 2003

Onder vier ogen

Het kan zomaar gebeuren: één van je beste vrienden zegt iets waar je het helemaal mee oneens bent.

Cultuurzaterdag, 8 maart 2003

Geslaagd regiedebuut George Clooney

In 1982 publiceerde de televisieproducent Chuck Barris zijn levensverhaal onder de titel Confessions of a dangerous mind . Op zich is dat niet iets bijzonders, er zijn heel wat mensen die van zichzelf menen zo interessant te zijn dat zij hun levensverhaal voor de eeuwigheid bewaard willen zien en dus, meestal in de herfst van hun leven, aan het schrijven gaan.

Economiezaterdag, 8 maart 2003

Herstel economie laat op zich wachten

Wie het economisch nieuws serieus volgt, dreigt al snel in pessimisme te vervallen. Nauwelijks een week na het Ahold-drama breekt een epidemie van vogelpest uit, waardoor een deel van de voor onze economie belangrijke pluimveebedrijven geruimd moet worden.

Economiezaterdag, 8 maart 2003

Provincie gaat jachtbouwsector doorlichten

Leeuwarden – De provincie Fryslân heeft innovatiebureau Van der Meer & Van Tilburg uit Enschede opdracht gegeven de jachtbouw bedrijfstak in Fryslân tegen het licht te houden.

Economiezaterdag, 8 maart 2003

Arriva neemt nieuwe Qliner bussen in gebruik

Heerenveen – Vervoersmaatschappij Arriva heeft gisteren zeven nieuwe Qliner-bussen in dienst genomen. Qliners zijn luxe bussen van het merk Mercedes, die onder andere tussen Leeuwarden en Alkmaar en Drachten en Groningen gaan rijden.

Hoofdartikelzaterdag, 8 maart 2003

Biddag voor gewas en arbeid...

De biddag voor gewas en arbeid, die volgende week woensdag in veel kerken wordt gehouden, heeft bij voorbaat een bijzondere lading: tientallen kippenboeren hebben te maken met de kippenpest en honderden beleven angstige dagen: treft de ziekte ook mijn bedrijf?

Regiozaterdag, 8 maart 2003

Gehandicapten dagen ‘Leeuwarden’ uit

Leeuwarden – Winkelpersoneel dat begint te praten tegen de begeleider van een gehandicapte. Het is dagelijkse praktijk. Ook gisteren weer, tijdens ‘de brutale ontmoeting’, een onderdeel van de campagne ‘De uitdaging voor Nederland’. Deze landelijke campagne deed gisteren Fryslân aan.

Regiozaterdag, 8 maart 2003

Spannum wil bus terug in het dorp

Spannum/Iens – Spannum wil de bus terug. Dit staat in de dorpsvisie die Spannum en Iens samen ontwikkeld hebben. Leden van Dorpsbelang overhandigden de visie deze week aan het college van B en W van Littenseradiel.

Regiozaterdag, 8 maart 2003

Friese burgers profiteren niet van privatisering zwembaden

Leeuwarden - Privatisering van de zwembaden pakt niet altijd voordelig uit voor de Friese burger. Dit blijkt uit een rondgang langs verschillende zwembaden en gemeenten. In sommige gevallen betaalt de burger meer geld voor een entreekaartje. In andere gevallen is het recreatief zwemmen beperkt.

Regiozaterdag, 8 maart 2003

ChristenUnie bij de deuren langs

Grou - Twee-en-een-halve week is de ChristenUnie/SGP nu huis-aan-huis in Fryslân aan het campagnevoeren met het oog op de provinciale verkiezingen van 11 maart. Sietske Leistra uit Wouterswoude, met haar zesde stek de hoogste vrouw op de provinciale lijst van de partij, loopt vrijdag door Grou. Daar en op andere plaatsen merkt ze weer: ,,Njoggenennjoggentich persint fan de minsken is tsjin de sweeftrein.’’ En dat levert haar ChristenUnie CDA-stemmers op.

Regiozaterdag, 8 maart 2003

Noorderlingen zijn vaak te laag opgeleid

Leeuwarden – De noordelijke overheden en het bedrijfsleven moeten veel meer investeren in het beroepsonderwijs. Alleen zo kan de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt overbrugd worden.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 maart 2003

‘Eigen enquête SoW-bestuur over kerkfusie’

Leeuwarden – De hervormde classis Ede vindt dat het bestuur van de SoW-kerken een eigen enquête onder kerkenraden moet houden over het draagvlak voor het Samen-op-Wegproces.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 maart 2003

Boosheid om Boekenweekgeschenk

Leeuwarden – Het Boekenweekgeschenk Gala van Ronald Giphart wekt de woede van verschillende christelijke organisaties. De Bond tegen het vloeken zegt in een persbericht ,,ernstige bezwaren’’ te hebben tegen het boekje dat vanaf woensdag gratis wordt verstrekt bij aankoop van een boek.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 maart 2003

Het succes van de www.kom.dienst

Grijpskerk - Is het tegenwoordig nog mogelijk om op een zondagavond vijf- tot zeshonderd mensen naar een dienst in een gereformeerde kerk te krijgen? Nee, zullen velen zeggen. In Grijpskerk weten ze beter. In 2001 zijn ze in die plaats begonnen met de www.kom.dienst. En niet zonder succes: uit het hele Westerkwartier en Drenthe en Fryslân komen mensen naar Grijpskerk.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 maart 2003

Nieuw vuur in de kerk

Ternaard - ,,Mensen hebben tegenwoordig alles, maar zijn elkaar kwijtgeraakt.’’ Het is een uitspraak die zowel binnen als buiten de kerk van toepassing is, vindt ds Herman de Vries. De gereformeerd predikant, voorzitter van het Evangelisch Werkverband afdeling Noord, ziet echter veel lichtpuntjes: ,,brandende lucifers’’ in de Friese kerken.

Sportzaterdag, 8 maart 2003

Wennemars treedt toe tot een illuster rijtje

Heerenveen - Met zijn zege vrijdag op de 500 meter is Erben Wennemars in de voetsporen getreden van de schaatsers Adne Sondral en Igor Zjelezovski. Tot vrijdag waren de Rus en de Noor de enigen die er in waren geslaagd op de 500, 1000 en 1500 meter een wereldbekerzege te boeken.

Sportzaterdag, 8 maart 2003

‘Blij dat ik vandaag vrij ben’

Heerenveen – Vorig weekend verloor het gehandicaptenteam van Heerenveense Boys nog kansloos met 0-11 van Stadskanaal. Vrijdagmorgen speelden ze een vriendschappelijk wedstrijd mét en tegen de profs van SC Heerenveen. Een ontmoeting tussen voetballers met en zonder een handicap in het kader van de landelijke campagne ‘De Uitdaging voor Nederland’.

Sportzaterdag, 8 maart 2003

Verliezende reeks Flyers in Nijmegen voorbij

Heerenveen – Op het moment dat het werkelijk telde, is Flyers er in geslaagd Nijmegen in eigen huis te verslaan. Daarmee komt een einde aan een reeks van zes opeenvolgende nederlagen in het Triavium. Door de zege houden de Heerenveense ijshockyers kans op de finale om het landskampioenschap. ,,Nu moeten we er echt voor gaan’’, zei Hysrky die zijn ploeg complimenteerde.

Sportzaterdag, 8 maart 2003

Blauw Wit’34 toch naar de Drachtsterweg

Leeuwarden – Blauw Wit’34 verhuist medio 2005 naar een nieuw complex aan de Drachtsterweg bij Goutum-zuid. Dat kreeg Blauw Wit’34-voorzitter Marcel Seuninga vrijdagochtend te horen van wethouder Hetty Hafkamp van de gemeente Leeuwarden.

Sportzaterdag, 8 maart 2003

Cambuur wil wel, maar kan niet presteren

Leeuwarden – Zo vol vertouwen Rob McDonald was voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Dordrecht, zo teleurgesteld was hij na afloop. Cambuur bakte er thuis vrijdag werkelijk helemaal niets van.

Sportzaterdag, 8 maart 2003

Slotronde helpt Postma alsnog naar Berlijn

Heerenveen - Met een fabuleuze slotronde heeft Ids Postma zich vrijdagavond tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen op de 1500 meter geplaatst voor het WK afstanden, volgende week in Berlijn.

Weerzaterdag, 8 maart 2003

Regen

Vanmiddag is het gematigd voorjaarsweer. Regen trekt weg, de zon is er af en toe bij, maar nieuwe regen nadert alweer snel. Vanmiddag wordt het 8 graden. Vannacht is het regenachtig bij 4 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties