Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 maart 2012.

Cultuurdonderdag, 8 maart 2012

Marswedstrijden primeur op muziekconcours Schier

Schiermonnikoog | Op het jaarlijkse Muziek- en Zangfestival voor Koren en Korpsen op Schiermonnikoog worden dit jaar voor het eerst marswedstrijden gehouden. Drie muziekverenigingen doen mee aan deze nieuwe tak van het muziek- en zangconcours dat dit jaar voor de 55e keer wordt gehouden.

Cultuurdonderdag, 8 maart 2012

Piter Wilkens komt met verzamelalbum van zijn hits

Leeuwarden | Piter Wilkens brengt in mei een verzamelalbum uit met hoogtepunten uit zijn 25-jarige carrière als Friese troubadour. Dat heeft een woordvoerder van zijn platenmaatschappij gemeld. Op het album Best genoch staan bekende nummers als Knoopkes, Dykskiep en Greideroas en ook een nieuw nummer. Dat verschijnt in april bovendien als single.

Cultuurdonderdag, 8 maart 2012

DeWall en De Staat op Befrijdingsfestival

Leeuwarden | Zangeres Elske DeWall en de Nijmeegse rockband De Staat staan dit jaar op het Befrijdingsfestival Fryslân. Dat heeft de organisatie gemeld.

Economiedonderdag, 8 maart 2012

Groene energie in Fryslân in grote stappen

Leeuwarden | De provincie Fryslân wil in de overstap van het gebruik van fossiele energie naar duurzame energie de komende jaren vooral grote stappen zetten. Voor financiering en ondersteuning staan vooral middelgrote en grote projecten in de belangstelling.

Economiedonderdag, 8 maart 2012

Overname bouwer De Graaf door Dijkstra

Engwierum | Het uit 1883 stammende bouw- en restauratiebedrijf De Graaf in Engwierum maakt een doorstart. De bouwer, die gespecialiseerd is in het restaureren van monumentale panden, wordt overgenomen door bouwbedrijf R. Dijkstra van Schiermonnikoog. Het eilander bouwbedrijf met ruim 26 werknemers voerde tot nu toe uitsluitend werkzaamheden uit op Schiermonnikoog. Dijkstra neemt tien van de elf werknemers van De Graaf over, de lopende orderportefeuille en het onderhanden werk. Op dit moment leidt de curator het bedrijf.

Hoofdartikeldonderdag, 8 maart 2012

Helderheid nodig in de klimaatdiscussie

Het was een bericht dat in de marge, maar dat toch iets laat zien van een kantelende trend in de discussie over klimaatverandering: staatssecretaris Joop Atsma heeft een zogenoemde klimaatscepticus, de chemicus Marcel Crok, benoemd als adviseur. Crok is auteur van het veelgelezen boek De staat van het klimaat, waarin hij vraagtekens stelt bij sommige opvattingen van het wetenschappelijk klimaatforum van de VN IPCC.

Regiodonderdag, 8 maart 2012

Schippers laat regio ruimte in geboortezorg

Den Haag/Dokkum | Minister Edith Schippers van Volksgezondheid tornt niet aan de bereikbaarheidsnorm van 45 minuten voor acute geboortezorg. Dat betekent dat ze de strengere normen voor verloskunde niet gaat opleggen aan kleine ziekenhuizen, zoals De Sionsberg in Dokkum en het Diaconessenziekenhuis in Meppel.

Regiodonderdag, 8 maart 2012

Streek houdt zeggenschap over ziekenhuis

Den Haag/Dokkum | De raden van bestuur van ziekenhuizen en zorgverzekeraars mogen niet op eigen houtje beslissen om afdelingen te sluiten. ,,Het werkveld moet hierin worden betrokken”, zei minister Edith Schippers gisteren tijdens een debat over geboortezorg in de Tweede Kamer.

Regiodonderdag, 8 maart 2012

Aaisykjen op de erfgoedlijst

Leeuwarden | De Bond van Friese Vogelwachten (BFVW) gaat het aaisykjen voordragen voor een plek op de nationale erfgoedlijst van immaterieel erfgoed van Unesco.

Regiodonderdag, 8 maart 2012

Leeuwarden ook kandidaat voor Littenseradiel

Mantgum | Een gemeentelijke herindeling lijkt in Littenseradiel onafwendbaar. Als geschikte fusiepartner heeft Leeuwarden de beste papieren.

Regiodonderdag, 8 maart 2012

Vrouwendag: tijd om stil te staan bij positie van de vrouw

Vrouwenfilms, yogalessen, lezingen en workshops schilderen. Vandaag, 8 maart, is het Internationale Vrouwendag en dat wordt in Fryslân niet één dag gevierd, maar met een week vol activiteiten.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 maart 2012

Nationale Taizé-ontmoeting in Leeuwarden

Leeuwarden | Broeders van de kloostergemeenschap Taizé komen volgend jaar maart naar Leeuwarden. Het is voor het eerst sinds 2006 dat er in Nederland weer een Nationale Ontmoeting plaatsheeft. Dat heeft de initiatiefgroep die de ontmoeting voorbereidt woensdag bekendgemaakt.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 maart 2012

Duitse kerk moet in verzet komen tegen rechts-extremisme

Aken | Het bijbels-theologisch gefundeerd geloof doet een beroep op alle christenen en kerken om verzet te bieden tegen alle vormen van het rechts-extremisme. Dat stelt de Nikolaus Schneider, raadsvoorzitter van de Evangelische Kirche Deutschland (EKD), de grootste protestantse Kerk in Duitsland. Het behoort volgens hem tot de ,,publieke verantwoordelijkheid van de kerk in onze tijd” dat ze het nieuwe rechts-extremisme weerstaat en weerspreekt.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 maart 2012

Meer ontmoeting tijdens Xnoizz Flevo Festival

Voorst | Zélf optreden tijdens het Xnoizz Flevo Festival. Dat kan tijdens de 35e editie van het grootste meerdaagse christelijke muziekfestival van Europa. Het is een van de onderdelen van het nieuwe concept van ‘Flevo’, vertelde projectleider Marten IJmker woensdag op een persbijeenkomst over het festival.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 maart 2012

Nederland heeft zendelingen uit Azië nodig

Het was voor mij de eerste keer dat ik in Azië was. Een bijzondere ervaring. In Nederland was het in dezelfde tijd steenkoud. Via Facebook heb ik genoten van de foto’s van schaatsers. Iedereen lachte en was blij. Jammer dat het niet tot een Elfstedentocht kwam. In Jakarta was het 45 graden warmer! Bijzonder ook om de grote verschillen tussen arm en rijk metterdaad te ontmoeten. Bijzonder vond ik het om te worden opgezogen in de religies van deze wereld. Het meest bijzondere vond ik echter de ontdekking wat God aan het doen is op dit continent.

Sportdonderdag, 8 maart 2012

De Vries blijft nog een jaar bij Harkemase Boys

Harkema | Doelman Jacob de Vries staat ook volgend jaar onder de lat bij Harkemase Boys. Voorzitter Pieter Spinder maakte dat gisteravond via een bericht op Twitter wereldkundig. Eerder werd al bekend dat onder anderen Oebele Schokker, Arjen Bergsma en Harvey Bischop op De Bosk blijven en dat Friezen Age Hains Boersma en Klaas Schotanus overkomen van Flevo Boys. Onder anderen Lesly Fellinga en Erdem Yeni vertrekken. Voor die laatste komt een speciaal afscheidsduel.

Sportdonderdag, 8 maart 2012

Erik Bakker van Cambuur onder ’t mes

Leeuwarden | De aan zijn knie geblesseerde Cambuur-middenvelder Erik Bakker ondergaat vandaag in het ZGT ziekenhuis in Hengelo een kijkoperatie. De ingreep moet meer duidelijkheid verschaffen over de kwetsuur waar hij al sinds begin dit jaar mee kampt. ,,Hoe lang ik daarna moet herstellen, weet ik niet. Ik hoop alleen maar dat het goed gaat en ik niet nog heel veel langer uit de roulatie zal zijn.” Bakker kwam afgelopen zomer over van FC Zwolle en scoorde al elf doelpunten.

Sportdonderdag, 8 maart 2012

Westra stijgt in klassement dankzij keurige derde plaats

Rodez | Lieuwe Westra (Tijnje) blijft zich manifesteren in Parijs-Nice. De Friese renner van Vacansoleil-DCM eindigde gistermiddag in de vierde etappe van Parijs-Nice als derde. Bovendien klom hij door bonificatieseconden op naar de zesde plaats.

Sportdonderdag, 8 maart 2012

‘Keats-off’ primeur als opmaat voor de PC van dit jaar

Franeker | In de aanloop naar de PC van 2012 zal dit jaar voor het eerst een zogenaamde ‘keats-off’ worden gehouden. Dat maakte de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) gisteravond bekend tijdens het ledenberaad in Hotel Tulip Inn in Franeker. Na de play-offs, de skate-off en de swim-off heeft de sportwereld er dus een nieuw fenomeen bij. Hoewel het voor de kaatssport om een primeur gaat, kon er inhoudelijk nog weinig gemeld worden over de noviteit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties