Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 8 april 2005.

Cultuurvrijdag, 8 april 2005

Swingend feest met jonge Sinatra’s

Al bijna drie jaar spelen The Young Sinatra’s het concert van Frank Sinatra uit 1966, dat de legendarische zanger gaf samen met het orkest van Count Basie in hotel The Sands in Las Vegas. Met deze remake hebben The Young Sinatra’s kans net zo’n nostalgisch fenomeen te worden als de bigbands die zich gespecialiseerd hebben in het Glenn Miller repertoire. Maar hoe leuk het allemaal ook klinkt, het wordt zo langzamerhand kopiëren uit de derde hand.

Dossiervrijdag, 8 april 2005

Luisteren naar oorlogsverhaal Ed van Thijn

Zestig jaar vrij

Hoofdartikelvrijdag, 8 april 2005

De media-paus…

Hij leefde als media-paus en hij is als media-paus gestorven. Miljoenen en miljoenen mensen in grote delen van de wereld hebben het sterven gevolgd van paus Johannes Paulus II. Wellicht hebben nog nooit zo veel mensen op de wereld zo veel belangstelling gehad voor het sterven van een mens.

Regiovrijdag, 8 april 2005

Politievliegtuig registreert illegale kap houtwal

Kootstertille – Een veehouder in de buurt van Kootstertille is bekeurd omdat hij illegaal een houtwal heeft gerooid. De overtreding kwam aan het licht tijdens een ‘milieuvlucht’ die de politie half maart uitvoerde boven Noordoost-Fryslân. De agrariër kan een boete krijgen, daarnaast is het mogelijk dat hij verplicht wordt om de vernietigde natuur te compenseren.

Regiovrijdag, 8 april 2005

Veel schade door bestelbusjes

Leeuwarden – Chauffeurs van bestelwagens richten in Noord-Nederland jaarlijks voor bijna vijftig miljoen euro aan maatschappelijke schade aan. Dat blijkt uit een in opdracht van Rijkswaterstaat Leeuwarden gemaakt rapport. De brancheorganisaties TLN en EVO willen de bedrijven bewust maken van de schade die ze aanrichten.

Regiovrijdag, 8 april 2005

Auto rijdt op aardgas, maar er is druk nodig

Leeuwarden - De logica is soms ver te zoeken in een toch overwegend rationele sector als de energievoorziening. In Noord-Nederland worden jaarlijks miljarden kubieke meters aardgas uit de grond gehaald, toch rijden ook Friese auto’s op Arabische olieproducten. En terwijl nagenoeg iedere Nederlander thuis een aansluiting heeft op het aardgasnet, staan we geregeld in de rij voor een naargeestig pompstation om dure benzine of dieselolie over te laden uit een ondergrondse tank die op z’n beurt weer moet worden bijgevuld door grote, gevaarlijke tankauto’s.

Regiovrijdag, 8 april 2005

Sluiting dreigt voor de methadonposten

Leeuwarden - De Inspectie voor de Gezondheidszorg dreigt behandelposten te sluiten, als de verstrekking van methadon niet snel verbetert. Bij kleine instellingen is de behandeling van verslaafden vaak onder de maat. Stichting Verslavingszorg Noord-Nederland bestrijdt de kritiek niet, maar zegt dat er sinds de bezoeken van de inspectie veel is verbeterd.

Regiovrijdag, 8 april 2005

Reïntegratie schiet voor velen te kort

Leeuwarden – Driekwart van de mensen die een reïntegratietraject heeft gevolgd, heeft niets gehad aan die begeleiding. Het grootste probleem is dat de aangeboden hulp van de reïntegratiebureaus niet aansluit bij de persoonlijke situatie van de cliënten.

Weervrijdag, 8 april 2005

Koeler

Vanmiddag vanuit het westen bewolking, gevolgd door buien. Vannacht wat regen en morgen een droge dag met flink wat zon. Het wordt morgen met 12 tot 14 graden wel koeler en er staat een matige tot vrij krachtige wind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties