Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 8 april 2013.

Cultuurmaandag, 8 april 2013

Musea in Fryslân trekken bijna 16.000 bezoekers

Leeuwarden | De Friese musea die afgelopen weekeinde hebben meegedaan aan Het Museumweekend hebben bijna zestienduizend bezoekers getrokken. Dat heeft museumconsulent Mirjam Pragt gisteren bekendgemaakt. In totaal 42 Friese musea openden hun deuren voor het Museumweekend dat dit jaar het motto ‘Doe een museum’ droeg. In de musea werden allerlei activiteiten gehouden.

Cultuurmaandag, 8 april 2013

Lourens van den Akker speelt hoofdrol in ‘De keet’

Leeuwarden | Acteur Lourens van den Akker (De Hel van ’63) krijgt de hoofdrol in de nieuwe Friese dramaserie De keet. Dat heeft regisseur Mirjam de With zaterdag bekendgemaakt. Van den Akker speelt de rol van Diede, de gangmaker van een jongerenkeet ergens op het Friese platteland, die bij een ongeluk verlamd raakt. De serie is een coproductie van Omrop Fryslân en Tryater.

Cultuurmaandag, 8 april 2013

Friese klarinettiste weer in finale Christina Concours

Oudeschoot | Astrid den Daas (19) uit Oudeschoot is zaterdag opnieuw doorgedrongen tot de finale van het Prinses Christina Concours. De klarinettiste bereikte vorig jaar ook al de landelijke finale van het klassieke muziekconcours.

Hoofdartikelmaandag, 8 april 2013

Maximumsnelheid controleren of niet?

Een flink aantal automobilisten dat geregeld over de N69 bij Waalre rijdt, baalt stevig. Op deze weg stond een flitspaal die kennelijk lang niet altijd werkte. Veel automobilisten rijden veel te hard, zonder dat ze veel kans lopen geflitst te worden. Maar nu liggen de zaken anders. De oude paal is vervangen door een die wel werkt, volgens een ander systeem.

Regiomaandag, 8 april 2013

Zesde generatie Smilde actief bij succesvolle vetsmelter

Het oudste familiebedrijf van Heerenveen bestaat dit jaar 150 jaar. Daarom is er tot medio juni een tentoonstelling in het plaatselijke museum Willem van Haren over de Koninklijke Smilde.

Regiomaandag, 8 april 2013

Museum It Damshûs is van heel Nij Beets

Nij Beets | Ze glimmen van trots, alle vrijwilligers van openluchtmuseum It Damshûs in Nij Beets. Zaterdag werd de nieuwe ontvangshal, waaraan zij meer dan twee jaar werkten, feestelijk geopend. De laatste uitbreiding is het zeker niet.

Regiomaandag, 8 april 2013

De liefde voor Leeuwarden in 058 woorden beschreven

Leeuwarden | ,,Het is de sport om in 58 woorden een verhaaltje te schrijven.” Leeuwarder Wytze Visser lanceerde dit weekend de website 058woorden.nl: een platform voor iedereen die zijn relatie, herinnering of gevoel voor de stad Leeuwarden wil beschrijven. De keuze voor 58 woorden is simpel: het Leeuwarder kengetal is immers 058.

Geloof & Kerkmaandag, 8 april 2013

Weer minder inkomsten voor actie Kerkbalans

Nieuwegein | De inkomsten van de actie Kerkbalans in 2013 vallen voor de Protestantse Kerk in Nederland weer lager uit. Dat bleek zaterdag tijdens de jaarvergadering van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) in Nieuwegein.

Sportmaandag, 8 april 2013

Weening bezorgt zichzelf mooi verjaardagscadeau

Beasain | Wielrenner Pieter Weening heeft zichzelf afgelopen weekend een mooi verjaardagscadeau bezorgt. Eén dag na zijn 32e verjaardag vocht de Harekiet zich zaterdag naar een negende plaats in de afsluitende tijdrit van de Ronde van het Baskenland. Daarmee stelde hij een zesde plaats veilig in het eindklassement van wat gezien wordt als een van de zwaarste klimkoersen van het jaar.

Sportmaandag, 8 april 2013

Aris geeft visitekaartje af voor de play-offs

Leeuwarden | Aris heeft zaterdag laten zien dat er serieus rekening moet worden gehouden met de club in de nakende play-offs van de eredivisie. In de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie bluften de basketballers van coach Erik Braal koploper Den Bosch af (96-76). Daardoor komt de felbegeerde vierde plaats - nu nog in handen van Zolle - op de valreep toch nog heel dichtbij.

Sportmaandag, 8 april 2013

Judoka Bergstra heeft hogere doelen dan de Friese titel

Franeker | De Friese kampioenschap judo waren zaterdag in Franeker voor de bijna 500 deelnemers een hoogtepunt van het seizoen, maar voor anderen was het niet meer dan een tussendoortje. Neem Margriet Bergstra, die hogere doelen heeft dan een FK. Maar winnen, dat wilde ze wel. Ze deed het, en hoe. De Lemster judoka stond in sporthal De Trije op eenzame hoogte. Haar doelen zijn later dit seizoen het EK en WK voor junioren.

Sportmaandag, 8 april 2013

Gedeelde smart is halve smart voor BCV en Broekster Boys

Harlingen | BCV hield vorige week drie belangrijke punten over aan het inhaalduel bij Broekster Boys. Afgelopen zaterdag stond de return op de rol bij BCV in Burgum. Dat resulteerde in een remise en daar waren ze bij kampioenskandidaat BCV niet gelukkig mee. Maar ook aan de kant van Broekster Boys waren ze niet enthousiast over het gelijkspel: 1-1.

Sportmaandag, 8 april 2013

FVC dankzij fouten van Bergum terug aan kop

Burgum |FVC is weer koploper in de eerste klasse F. De ploeg van Bert Hollander had gisteren genoeg aan 0-2 winst op een blunderend Bergum om het gelijkspelende SC Erica voorbij te gaan op de ranglijst.

Sportmaandag, 8 april 2013

Dijkstra vermoedelijk in basiself SC Cambuur

Leeuwarden | Martijn van der Laan wordt vanavond bij Cambuur in het uitduel tegen Dordrecht de vervanger van de geschorste middenvelder Mohamed El Makrini. Het betekent ook dat Mart Dijkstra centraal achterin gaat spelen. Michiel Hemmen en Melvin de Leeuw ontbreken nog steeds door blessures.

Sportmaandag, 8 april 2013

ONS raakt iets van voorsprong kwijt

Leeuwarden | ONS Sneek is zaterdag aan kop van de hoofdklasse iets van haar mooie voorsprong kwijtgeraakt. De ploeg verloor van subtopper Staphorst, terwijl de achtervolgers wonnen. Harkemase Boys ging ook onderuit: 0-1, thuis tegen HZVV.

Sportmaandag, 8 april 2013

Dubbele kater voor Sneek Wit Zwart

Leeuwarden | Voor Sneek Wit Zwart hadden de druiven na dit weekeinde niet zuurder kunnen zijn. De ploeg van trainer Johan Groote ging zaterdag in de topklasse zelf onderuit tegen JVC Cuijk (1-4) en zag een dag later concurrent na concurrent punten pakken. Daardoor is handhaving ondanks een eerdere sterke serie verder weg dan ooit voor de Snekers.

Sportmaandag, 8 april 2013

Een loom en sloom zondagmiddag gevoel

Ondanks de nederlaag in de derby van het Noorden bleef sc Heerenveen zevende op de ranglijst. Dat was een geluk bij een ongeluk vond Joey van den Berg, die met zijn collega’s van Heeneveen een baaldag had opgenomen. ,,Ik had zo’n zondagmiddag gevoel. Een loom en sloom gevoel en dat zag ik bij iedereen. Behalve dan bij de spelers van Groningen”, zei de middenvelder, die niet bang is voor de wedstrijd van volgende week op zondagmiddag tegen Willem II. ,,Dan spelen we om half een en dan is het nog ochtend. Maar eigenlijk mag dat ook geen moer uitmaken.”

Sportmaandag, 8 april 2013

Heerenveen met eigen strijdwapens verslagen

Groningen |Na vijf overwinningen op rij moest sc Heerenveen zich gisteren in de noordelijke derby weer eens gewonnen geven. De onherkenbare formatie van trainer Marco van Basten werd in de Euroborg op waarde (3-1) en met eigen ‘wapens’ geklopt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties