Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 mei 2003.

Analysedonderdag, 8 mei 2003

Ook pc zaak van arbeid én zorg

Werknemers mogen niet onbeperkt privégebruik maken van de computer van de baas; bazen mogen hun personeel niet onbeperkt controleren. Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van internet en e-mailverkeer rijst steeds weer de vraag: hoe kan de privacy temidden van deze ontwikkelingen nog beschermd worden? Het recht op privacy is niet onverkort van toepassing op de werknemer, maar waar ligt de grens dan wel? Het CNV ontwikkelde een modelgedragscode voor internet- en e-mailgebruik op het werk.

Bijschriftdonderdag, 8 mei 2003

Kracht

Ik had hem ooit gekend als een krachtige man. Vol levenslust en toekomstplannen. Tot een ziekte zijn lichaam aantastte.

Economiedonderdag, 8 mei 2003

Groei vacatures bij LTO-seizoenarbeid

Amsterdam - De agrarische sector doet steeds meer een beroep op het LTO-project Seizoenarbeid. Het aantal aangemelde vacatures is dit jaar met ruim 6000 nu al hoger dan vorig jaar.

Economiedonderdag, 8 mei 2003

Eenmanszaak werd internationaal concern

Heerenveen – Tegenwoordig telt fabrikant van vetten en oliën Koninklijke Smilde meer dan 1000 medewerkers in binnen- en buitenland. De door Arend Smilde in 1863 aan de Herenwal in Heerenveen begonnen eenmans-slachterij is nog steeds een familiebedrijf.

Hoofdartikeldonderdag, 8 mei 2003

Groot en traag, of…

De Benelux-landen zien de bui al hangen. Straks is de Europese Unie uitgebreid met tien landen en wordt de Europese Commissie uitgedund. Nu heeft elke lidstaat nog een Commissaris in dit dagelijks bestuur van de Unie. Maar omdat het met 25 vertegenwoordigers nog moeilijker is om tot een beslissing te komen dan met vijftien, worden er plannen gemaakt om de Commissie af te slanken.

Regiodonderdag, 8 mei 2003

Provincies: geen vertrouwen in NNBT

Leeuwarden – Fryslân krijgt mogelijk weer een eigen bureau voor toerisme. Dat laat gedeputeerde Mulder doorschemeren nu het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân geen geld meer wil steken in het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT) in Drachten.

Regiodonderdag, 8 mei 2003

Bedding Ee onder stadhuis

Leeuwarden - De oudste kern van de terp Nijehove in de Leeuwarder binnenstad ligt vermoedelijk niet onder, maar ten oosten van het stadhuis. Tot die conclusie komen de archeologen die de afgelopen weken een opgraving hebben gedaan op het binnenplein van het oude stadhuis.

Regiodonderdag, 8 mei 2003

Terpen liggen staande-mastroute in de weg

Wergea – De stuurgroep Staande-mastroute onderzoekt of het mogelijk is de route ten westen van Wergea te laten leiden. Momenteel is de voorbereiding van een oostelijk tracé in volle gang. Die voorbereiding wordt nog niet stilgelegd.

Regiodonderdag, 8 mei 2003

Bewoners Oosterzee moeten tuin ontruimen

Oosterzee – Enkele bewoners van de Beukenlaan in Oosterzee moeten van de gemeente Lemsterland hun achtertuinen ontruimen.

Regiodonderdag, 8 mei 2003

Het Bildt bezuinigt ondanks meevaller

St Annaparochie – De financiële meevaller van 230.000 euro die het Bildt heeft, komt niet ten goede aan de maatschappelijke organisaties in de gemeente.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 mei 2003

‘Wereldse’ studentenweken

Groningen - De multiculturele samenleving maakte de afgelopen twee jaar veel tongen los, zeker na de moord op Pim Fortuyn. Het Groninger Studentenpastoraat (GSp) houdt van 13 tot en met 22 mei themaweken met als onderwerp: ‘Werelds, de multiculturele samenKleving’. Rode draad door het programma is hoe dat samen(k)leven met andere culturen eigenlijk gaat.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 mei 2003

Provinciale middag voor liefhebbers kerkmuziek

Leeuwarden – Zo’n zeventig mensen zullen zaterdagmiddag samenkomen in de Fenix in Leeuwarden om kerkmuziek te zingen.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 mei 2003

Het pinkstergeloof geeft de Brazilianen troost

Utrecht - Het Interuniversitair Instituut voor Missiologie en Oecumenica (IIMO) hoort sinds gisteren bij de theologische faculteit van de Universiteit Utrecht.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 mei 2003

Titus Brandsma Museum opent deur op Hemelvaartsdag

Leeuwarden – Het Titus Brandsma Museum in Bolsward opent op Hemelvaartsdag (29 mei) zijn deuren. De officiële opening zal in het najaar zijn.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 mei 2003

‘Domineesdag’ op pinksterconferentie van Opwekking

Leeuwarden – Tijdens de jaarlijkse pinksterconferentie van Opwekking in Biddinghuizen zal dit jaar voor het eerst een predikantendag worden gehouden.

Sportdonderdag, 8 mei 2003

Volleybalsters Sneek blijven in de eredivisie

Soest – Het damesteam van volleybalclub Essent Sneek blijft in de eredivisie.

Sportdonderdag, 8 mei 2003

Derby SC Heerenveen–FC Groningen roept Duitsland–Nederland-gevoelens op

Groningen - Sinds FC Groningen medio 2000 terugkeerde in de eredivisie, is de noordelijke derby tegen SC Heerenveen weer meer gaan leven.

Sportdonderdag, 8 mei 2003

Denneboom langer bij Heerenveen

Heerenveen - Romano Denneboom heeft zijn contract bij SC Heerenveen, dat liep tot medio 2004, met twee jaar verlengd.

Sportdonderdag, 8 mei 2003

Heerenveen gaat niet verder met Suurbier

Heerenveen – Sportclub Heerenveen neemt na één seizoen afscheid van Wim Suurbier. De 58-jarige oud-Ajacied, die met de Amsterdamse club drie maal de Europa Cup I won en twee WK-finales speelde, heeft volgens Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde niet aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Sportdonderdag, 8 mei 2003

‘Logika is der op de fjilden hielendal net mear by’

Leeuwarden – Als winnaar van de trainerstip van het vorig seizoen is het niet meer dan logisch dat Hank (Hans) Hornstra dit jaar deze rubriek afsluit.

Weerdonderdag, 8 mei 2003

Koeler

Vanavond en vannacht komt er meer bewolking voor, maar het blijft waarschijnlijk droog bij een minimumtemperatuur van 9 graden. Morgen is het koeler en bewolkter met mogelijk wat regen. In de middag komt de zon en blijft het droog met temperaturen rond 17 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties