Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 mei 2008.

Cultuurdonderdag, 8 mei 2008

Een spectaculaire ‘Evita’

Het veel bekeken televisieprogramma Op zoek naar Evita heeft uiteindelijk een bijzonder talent opgeleverd. Brigitte Heitzer is sinds november vorig jaar te bewonderen als Evita in de gelijknamige musical van componist Andrew Lloyd Webber - bekend van onder andere Jesus Christ Superstar - en tekstdichter en liedjesschrijver Tim Rice. Gisteravond mochten we een imposante uitvoering van deze productie over de manipulatieve Eva Duarte beluisteren in De Harmonie in Leeuwarden. Joop van den Ende Theaterproducties heeft na twaalf jaar de musical op spectaculaire wijze opnieuw op de planken gebracht.

Cultuurdonderdag, 8 mei 2008

Koninklijke onderscheiding voor Rineke Smilde

Groningen - Rineke Smilde, lector Life Long Learning voor Musici aan de Hanzehogeschool in Groningen, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat heeft een woordvoerster van de hogeschool laten weten. Smilde kreeg de versierselen gisteravond opgespeld door burgemeester Boumans van de gemeente Haren tijdens een avondconcert in het Prins Claus Conservatorium.

Economiedonderdag, 8 mei 2008

Een kaartje en kippen sturen voor moederdag

Leeuwarden - Een kaartje voor moeder in Nederland en een toom kippen. Stichting Heifer houdt dit keer met moederdag een opmerkelijke actie om moeders in Nederland en in Noord-Kameroen in het zonnetje te zetten. ,,Wanneer je je moeder in Nederland in het zonnetje wilt zetten, kun je haar een kaartje sturen via ons”, vertelt medewerkster Pleunie Warnink. ,,Maar wat veel mooier is, is dat je daarmee ook een moeder in Kameroen blij kunt maken en hoop geeft. Met de moederdagactie die we nu hebben, kun je een toom kippen laten doneren aan een boerin in Kameroen en kun je hier een mooie attentie sturen aan een moeder in eigen land.”

Economiedonderdag, 8 mei 2008

Langere wachttijden bij Friese lpg-inbouwers

Leeuwarden - De brandstofprijzen blijven de komende tijd opnieuw flink toenemen. De diesel klimt naar een recordhoogte die de benzineprijs steeds meer evenaart. Lpg daarentegen blijft op een aantrekkelijk en stabiel prijsniveau steken. Reden om te denken dat het gebruik en de inbouw van lpg-installaties in auto's verder toeneemt. Was er in 2007 nog een forse teruggang in de inbouw van lpg, dit jaar zijn er bij de verschillende Friese inbouwers zelfs wachttijden en kruipt de populariteit van lpg weer richting het topjaar 2006.

Hoofdartikeldonderdag, 8 mei 2008

Gaat het om de patiënt...

De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft weer een fusieplan ter beoordeling gekregen. Twee grote instellingen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg willen fuseren. Als de toestemming er komt, ontstaat door samenvoeging van GGZ Friesland en Lentis één grote organisatie voor geestelijke zorg in het noorden van Nederland. Deze fusieclub wordt bovendien een van de allergrootste op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in Nederland, met in totaal zo’n 6500 medewerkers.

Regiodonderdag, 8 mei 2008

Restauratie Driesumer landhuis aanleiding voor boek

Driesum - Het ging Baukje Scheringa-de Vries aan het hart. Het statige landhuis in haar geboortedorp Driesum ging zienderogen achteruit. Sinds de ambtenaren van de gemeente Dantumadeel het achttiende-eeuwse gebouw hadden verlaten voor nieuwbouw in Damwoude stond het leeg. Plannen van een projectontwikkelaar om er een luxe seniorenappartementen van te maken, liepen op niets uit.

Regiodonderdag, 8 mei 2008

Snoeiafval zeker zo gevaarlijk als JKK

Munnekeburen - Het was een jaar of drie geleden dat Esther Hegt er voor het eerst van hoorde: Jakobskruiskruid. Onheilspellende berichten over het voor paarden en ander vee levensgevaarlijke kruid overspoelden de media. Als paardenliefhebster sloeg de schrik om haar hart. De 49-jarige inwoner van Munnekeburen wilde meer weten over de gevaren en ontdekte al snel dat alle paniekverhalen voor een groot deel uit de lucht zijn gegrepen. ,,Met snoeiafval gebeuren ook ongelukken, misschien wel veel meer. Daar hoor je niemand over.”

Regiodonderdag, 8 mei 2008

Lastige datum Elfstedentocht

Bolsward - De vroege datum van de Elfstedentocht op de fiets heeft het de organisatie dit jaar lastig gemaakt. De afgelopen maanden was het zelden mooi fietsweer, en dat drukte het aantal inschrijvingen. Ook de coördinatie met politie, gemeenten en vrijwilligers liep moeizamer dan anders.

Regiodonderdag, 8 mei 2008

Of de wespenlokstof werkt is onduidelijk

Voor een wespvrije zomer, schakel dan nu de koninginnen uit

Regiodonderdag, 8 mei 2008

Onduidelijk wat gemaal burger kost

Leeuwarden - De bouw van een nieuw gemaal bij Lauwersoog is nog niet rond. Het college van Gedeputeerde Staten vindt de financiële onderbouwing van Wetterskip Fryslân onvoldoende. Er is geen zicht op de rekening die de Friese burger moet betalen voor het gemaal. Om die reden zijn GS nog niet akkoord met het Veiligheidsplan van het waterschap.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 mei 2008

St. Vituskerk krijgt Maria-‘kapelletje’

Blauwhuis - In de Sint Vituskerk in Blauwhuis is gisteravond tijdens een bijzondere viering een Maria-‘kapelletje’ in gebruik genomen. ,,Het was mijn wens dat er in de kerk een goede gelegenheid zou komen om even rustig een kaarsje op te steken”, vertelt pastor Jellema, pastoraal werker in de parochies van Sneek en Blauwhuis.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 mei 2008

30 jaar pinksterfeest in Wijnjewoude

Wijnjewoude - ‘God is echt aanwezig, voor Hem wordt alles georganiseerd en Hij komt!’. In de bossen bij Wijnjewoude is het komend weekeinde weer Pinksterfeest. Een feest met een bijzonder tintje want het is de dertigste editie.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 mei 2008

‘Kijk naar Christus, dan bloeit de kerk op’

Haarlem - Na Jezus ontdekken en Jezus uitstralen is vorige week het boek Jezus aanbidden van Jos Douma verschenen. Daarmee is zijn drieluik af. De gereformeerd-vrijgemaakt predikant spreekt binnenkort in Drachten op het congres ‘Verbonden’. ,,Echte verandering ontstaat door naar Christus te kijken.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties