Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 juni 2010.

Cultuurdinsdag, 8 juni 2010

Jan Tekstra wint Musical Award voor beste muziek

Heeg - Muzikant en liedschrijver Jan Tekstra uit Heeg heeft gisteren een John Kraaijkamp Musical Award gewonnen voor beste muziek/arrangementen in de musical Dromen zijn bedrog.

Cultuurdinsdag, 8 juni 2010

Video’s van Maartje Jaquet te zien in Oosterwolde

Oosterwolde - Tijdens het Kunstcafé in Oosterwolde zijn volgende maand video’s te zien van de Amsterdamse kunstenares Maartje Jaquet. Werk van haar hand wordt momenteel ook geëxposeerd op de World Expo in Shanghai. Jaquet is internationaal bekend van haar video’s die exact één minuut duren. In Oosterwolde zijn in het weekend van 19 en 20 juni zestig van deze video’s te zien.

Hoofdartikeldinsdag, 8 juni 2010

De vermarkting...

In enkele tientallen jaren is het maatschappelijk, en bestuurlijk en financieel landschap van ons land drastisch veranderd. Taken die voorheen door een overheid werden verricht, worden nu uitgevoerd door ‘de markt’. De mate waarin de overheid nog participeert, verschilt: er zijn semi-overheidsbedrijven en pure marktpartijen. Openbaar vervoer, bemiddeling bij het zoeken naar werk, nutsvoorzieningen als electriciteit, het opmeten van land (kadaster), telefonie, post, gezondheidszorg, hoger onderwijs zijn slechts enkele voorbeelden. De gedachte erachter is dat de markt een veel betere partij is voor het uitvoeren van taken van algemeen belang dan de overheid.

Regiodinsdag, 8 juni 2010

Friezen via relatiebemiddeling en een make-over uit de bijstand

Dokkum - Alleenstaanden met een bijstandsuitkering in Dongeradeel, in Dantumadiel en op Schiermonnikoog mogen op kosten van de gemeente een cursus relatiebemiddeling en styling volgen, in de hoop dat ze een partner vinden. Immers: als iemand een relatie (samenwonend of gehuwd) krijgt, is er een goede kans dat de gemeente op den duur geen uitkering meer hoeft te betalen, zo redeneren de drie gemeenten. En als dat met meerdere cliënten gebeurt, kan dat zelfs flink schelen in de bezuinigingen.

Regiodinsdag, 8 juni 2010

Ontwikkeling van biogas zit in impasse

Leeuwarden - De uitbreiding van de lijst producten die - samen met mest - gebruikt mogen worden om biogas te produceren gaat langzaam. Bedrijven melden nieuwe zogeheten coproducten niet aan bij het ministerie van Landbouw, dat op zijn beurt soms te streng is.

Regiodinsdag, 8 juni 2010

Oranje variant van de vuvuzela is de hit van het jaar

Drachten - Het WK voetbal is al lang niet meer alleen een sportief spektakel. De commercie spreekt tegenwoordig een stevig woordje mee. Het bedrijfsleven vaart er wel bij. Zo vliegen de oranje fanartikelen de deur uit. Ook in Fryslân.

Regiodinsdag, 8 juni 2010

‘Gemeenten van invloed op rol van EU’

Leeuwarden - Gemeenten in heel Europa moeten meer samenwerken om goed in te kunnen spelen op naderende veranderingen. Dat zei de voormalige Belgische premier Guy Verhofstadt gisteren in Leeuwarden tijdens het jaarlijkse congres van de Verenigingen van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Sportdinsdag, 8 juni 2010

Een zoektocht naar de pure liefde voor het spel

De Hard gras-prijs voor sportjournalistiek staat onder het journaille hoog aangeschreven. In 2006 was Willems Vissers, verslaggever van de Volkskrant, een van de genomineerden. Opmerkelijk was dat Vissers niet genomineerd werd voor z’n boek De wereld is een bal, niet voor een van z’n talloze interviews, maar voor een wedstrijdverslag. Op scherpe, bijna kunstzinnige wijze veroordeelde Vissers in de Volkskrant van maandag 26 juni 2006 de schoppartij in de achtste finales van het WK in 2006 tussen Nederland en Portugal (0-1).

Sportdinsdag, 8 juni 2010

‘Everse keert terug naar Sparta’

Rotterdam - De kans is groot dat Jan Everse terugkeert als trainer van Sparta Rotterdam.

Sportdinsdag, 8 juni 2010

Heerenveen start thuis tegen PSV

Leeuwarden - In de seizoensouverture speelt sc Heerenveen op 7 augustus in het Abe-Lenstra stadion tegen PSV. Een week later moet de Friese formatie op bezoek bij regerend landskampioen FC Twente.

Sportdinsdag, 8 juni 2010

Heerenveen laat oog vallen op Pedersen

Heerenveen - Sportclub Heerenveen heeft haar oog laten vallen op de Noor Marcus Pedersen. De Noorse spits werd onlangs door een delegatie van de club bekeken. In Noorwegen wordt de negentienjarige aanvaller gezien als een van de grootste talenten van het land. Ook wordt hij in zijn vaderland vergeleken met sterspeler Wayne Rooney.

Sportdinsdag, 8 juni 2010

Smárason naar Deense Esbjerg FB

Heerenveen - Arnór Smárason heeft een driejarig contract getekend bij het Deense Esbjerg FB. De 21-jarige tweevoudig international, die drie seizoenen uitkwam voor Heerenveen, mocht transfervrij vertrekken bij de Friese club. Er waren diverse clubs geïnteresseerd en oud-ploeggenoot Kristian Bak-Nielsen liet zich in de Deense media lovend uit over de IJslandse middenvelder.

Sportdinsdag, 8 juni 2010

Olthuis en Kogelman naar FC Zwolle

Heerenveen Keepster Nadja Olthuis en verdedigster Mariska Kogelman maken de overstap van het vrouwenteam van sc Heerenveen naar FC Zwolle, dat komend seizoen debuteert in de eredivisie bij de vrouwen.

Sportdinsdag, 8 juni 2010

Hansson transfervrij naar Monaco

Monaco Petter Hansson vertrekt naar AS Monaco. De 33-jarige transfervrije Zweedse verdediger tekende een eenjarig contract bij de Franse club, zijn derde buitenlandse club.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties