Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 8 augustus 2005.

Cultuurmaandag, 8 augustus 2005

Fotograaf Theo Baart brengt Fryslân in beeld

Leeuwarden - De Amsterdamse fotograaf Theo Baart heeft het aanzien en de leefomgeving van de provincie Fryslân in beeld gebracht. Het resultaat is vanaf 25 september te zien in de tentoonstelling achterland-voorland in het Fries Museum in Leeuwarden.

Cultuurmaandag, 8 augustus 2005

Organist Dunnet heeft vaart erin

Het programma dat de hoofd-organist David Dunnet van de Norwich Cathedral in Engeland vrijdagavond in Harlingen speelde, was voor orgelconcertbezoekers een aantrekkelijk programma. Een programma in vakantiestemming zou je haast zeggen.

Dossiermaandag, 8 augustus 2005

Koekeloeren in het Friese rariteitenkabinet


Economiemaandag, 8 augustus 2005

Pootaardappelen worden dit jaar vaker afgekeurd

Leeuwarden – Pootaardappelen worden dit oogstseizoen vaker afgekeurd. Door het vochtige weer grijpen veel bacterieziekten om zich heen. De vooruitzichten voor de graanoogst zijn met het regenachtige weer nog goed. Het graan is rijp en het wachten is op enkele dagen droog weer.

Hoofdartikelmaandag, 8 augustus 2005

De verbijsterde Kamerleden…

Het is weer zo ver: Kamerleden zijn ‘verbijsterd’, ze eisen ‘opheldering’ en als de minister geen goed verhaal heeft, moet hij opstappen. Het gaat over een tbs’er die is weggelopen en om minister Donner. Donderdag verdween een 34-jarige man uit een psychiatrische inrichting, waar hij verbleef als deel van zijn tbs. De inrichting waar hij verbleef, is een open inrichting.

Regiomaandag, 8 augustus 2005

Sneek wint ingekorte race

Stavoren – De SKS-wedstrijd zaterdag op het IJsselmeer bij Stavoren was kort maar krachtig. Voordat de regen met bakken uit de hemel kwam en de wind het IJsselmeer trakteerde op witte koppen, kortte het wedstrijdcomité de race in. Niemand van de SKS-schippers vond dat erg. Zeker Douwe Visser van Sneek niet. Voor hem klonk als eerste het finishschot.

Regiomaandag, 8 augustus 2005

‘Geen baantje nodig dankzij beurs’

Hoe is het mensen vergaan die vorig jaar iets bijzonders beleefden, hoe zijn plannen uitgepakt en hoe hebben opmerkelijke gebeurtenissen zich ontwikkeld?

Regiomaandag, 8 augustus 2005

Een weekje filevaren, liever niet weer

Leeuwarden - Het was één keer, maar niet weer. Nooit weer, willen Mieke en Arie van de motorboot Time Out uit Huizen niet zeggen; dat zou te negatief overkomen. Het zou bovendien geen recht doen aan de bijzondere week die ze hebben meegemaakt tijdens de twintigste editie van de Friesche Elfstedenweek. Zaterdag kwam er een einde aan precies vijftig uur tuffen langs de elf steden van Fryslân.

Regiomaandag, 8 augustus 2005

Grote vraag naar hulp bij opvoeding

Leeuwarden/Rijswijk – De opvoeding stelt ouders steeds vaker voor problemen. Het aantal hulpvragen bij de bureaus voor Jeugdzorg in Nederland steeg in de afgelopen vijf jaar met 30 procent tot 160.000 jaarlijks. Ook andere instanties merken dat er een stijgende vraag is naar hulp bij opvoeding van kinderen.

Regiomaandag, 8 augustus 2005

Sneekweek trekt veel publiek, ondanks regen

Sneek – De festiviteiten in het kader van de Sneekweek hebben het afgelopen weekeinde ondanks het regenachtige weer veel publiek naar Sneek gelokt. Dat de zeilwedstrijden zaterdag deels werden afgelast en verplaatst naar zondag, mocht de pret niet drukken.

Geloof & Kerkmaandag, 8 augustus 2005

Ander voorlichtingsmateriaal Kerkbalans

Leeuwarden – Met een nieuwe folder en ander voorlichtingsmateriaal hoopt Kerkbalans komend jaar haar jaarlijkse geldwervingsactie beter ‘in de markt’ te zetten. Naast posters, raambiljetten zijn er onder meer voor de kerken stickers en sluitzegels, teken-kleurplaten, draagtasjes met opdruk ‘Kerkbalans’, pennen en ballonnen, spandoeken, banieren, vlaggen en een cd met grafische afbeeldingen beschikbaar.

Geloof & Kerkmaandag, 8 augustus 2005

Studenten laten zich inspireren door Hooglied

Leeuwarden - Studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion en kunstacademie ArtEZ te Enschede hebben zich laten inspireren door het bijbelboek Hooglied . Onder leiding van studentenpastor en beeldend kunstenaar Arent Weevers hebben zij gezamenlijk een multimedia-presentatie gecreëerd: You’re my favourite.

Sportmaandag, 8 augustus 2005

Jannie Bijl met Jan Piet op herhaling in CH Rijs

Harich - Het open Fries kampioenschap eenspannen Friese tuigpaarden voor de concourswagen was op concours hippique Rijs een succes voor Age Bijl uit Katlijk. Van de vijf paarden die van de jury mochten overrijden, eindigde Bijl zelf met Jouke (v. Jurjen) op de vijfde plaats, maar dochter Jannie verdedigde met succes haar titel met de Hearkezoon Jan Piet.

Sportmaandag, 8 augustus 2005

Haarsma is eindelijk de beste

Harich - Het concours hippique Rijs viel voor een deel in het water, maar de nationale titels voor tuigpaarden werden nog zonder problemen verdeeld. Voor de Friese dekhengst Bommelsteyn’s Onne klonk met Alfons van Proosdij in de sjees voor de vierde keer deze zomer het Wilhelmus en eindelijk mocht Ule Haarsma uit Tjerkwerd zich de beste noemen.

Sportmaandag, 8 augustus 2005

Ljeppers meer nat dan goed in Zwaagwesteinde

Zwaagwesteinde – Wie dacht dat de fierljepwedstrijd in Zwaagwesteinde door slecht weer zou verregenen, kwam zaterdag bedrogen uit. Dat de wedstrijd desondanks een nat karakter kreeg, lag vooral aan de ljeppers zelf. Van de 142 gemaakte sprongen, eindigden er 54 in het water - 38 procent - en dat is gemiddeld bijna vier op de tien. In de door Klaas Haanstra gewonnen strijd om de ‘Westereender Keap-man’ was het daarom meer nat dan goed wat de fierljeppers aan de dag legden.

Sportmaandag, 8 augustus 2005

Ald-Meiers Partij naar Bolsward

Hitzum – De meisjes Afkes Walstra, Feikje Bouwhuis en Melissa van der Wei van kaatsvereniging Bolsward hebben zaterdag de Ald-Meiers Partij, sjieke kaatspartij in Hitzum, op hun naam geschreven door het partuur van Stiens te verslaan met 5-4 en 6-4. In de halve finale werd Mantgum verslagen, dat eerder dit kaatsseizoen nog het NK voor meisjes had gewonnen.

Sportmaandag, 8 augustus 2005

Heerenveen blijft in Bolton goed overeind

Bolton – SC Heerenveen heeft zaterdag de oefencampagne in Bolton afgesloten met een gelijkspel. Een week voor de start van de competitie liet de formatie van trainer Gertjan Verbeek een aardig indruk achter tegen de Engelse Premier Leagueclub Bolton Wanderers. Gescoord werd er niet door Heerenveen dat daarvoor hulp kreeg van de thuisclub (Ben Haim). ,,Het is een prettige constatering dat je niet verliest van een team dat vijf keer (62 miljoen pond, red.) onze begroting heeft’’, zei Verbeek.

Sportmaandag, 8 augustus 2005

Topdag voor Sneekweek na valse start

Kolmeersland – Na de valse start op de openingsdag van de zeventigste Sneekweek beleefde het evenement gisteren een topdag. De zeilers konden hun hart ophalen bij een krachtige wind en dat bood de organisatie de kans een inhaalslag te maken. Maar het was hard werken geblazen voor de zeilers die niet allemaal zonder kleerscheuren de finish bereikten.

Sportmaandag, 8 augustus 2005

Cambuur vijzelt zelfvertrouwen weer enigszins wat op

Emmen - Cambuur heeft zaterdag het toch met enige vrees tegemoet ziende duel tegen de amateurs van WKE simpel gewonnen. Na een 0-1 achterstand en een 1-2 ruststand, prikten de Leeuwarders na rust nog twee goals tegen de touwen. ,,En daar ben ik blij om”, aldus een opgeluchte Roy Wesseling over dit duel voor de Amstel Cup in de vaak stromende regen. Hij zag zijn ploeg weer eens scoren.

Weermaandag, 8 augustus 2005

Buien en zon


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties