Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 8 augustus 2011.

Cultuurmaandag, 8 augustus 2011

Ook Tersoal doet mee aan Legeanster Keunstrūte

Goėnga - De Legeanster Keunstrūte breidt zich verder uit. Nadat vorig jaar Sibrandabuorren en Offingawier zich aansloten bij de in Goėnga geļnitieerde kunstroute, doet dit jaar ook Tersoal mee.

Cultuurmaandag, 8 augustus 2011

Ton Bouchier exposeert op drie Friese locaties

Leeuwarden - Schilder Ton Bouchier viert dit jaar zijn 35-jarig kunstenaarschap met een expositie verdeeld over drie locaties. Onder de titel Een terugblik toont Museum Willem van Haren in Heerenveen een werkoverzicht, laat Galerie De Roos van Tudor in Leeuwarden recente schilderijen zien en staan in stadsschouwburg De Harmonie de Foyerstukken van Bouchier.

Hoofdartikelmaandag, 8 augustus 2011

De financiėle crisis en de Wilders-praatjes

De machtigste economie van de wereld, die van de Verenigde Staten, heeft een flinke snuitslag gekregen. De kredietstatus, zeg maar de betrouwbaarheid, is naar beneden bijgesteld. De afwaardering door kredietbeoordelaar Standard & Poor’s kwam niet als een verrassing, maar als het eenmaal zo ver is, schrikt de hele wereld toch. De effecten daarvan worden nu, na het weekeinde, goed zichtbaar op de beurzen.

Regiomaandag, 8 augustus 2011

Bij een restauratie wordt duidelijk hoe de schilder het bedoeld heeft

Ze leverden een prestatie van formaat, maar op één detail zijn ze in het bijzonder trots. Vakmensen en goede amateurs vertellen over hun opknapper. Vandaag Carina Hensbroek.

Regiomaandag, 8 augustus 2011

Sneek na eerste zege in twee jaar stevig aan leiding

Stavoren - Zijn laatste overwinning was al weer twee jaar geleden toen hij zegevierde op de Fluezen bij Elahuizen. Daarom was Douwe Visser van Sneek zaterdag ook maar wat blij dat hij weer eens een dagzege kon opeisen.

Regiomaandag, 8 augustus 2011

Drukte in Bakkeveen met levendige handel

Bakkeveen - Het was dit jaar nog nooit zo druk geweest in Bakkeveen als afgelopen zaterdag tijdens de vlooienmarkt. Al meer dan 25 jaar is deze markt een begrip in het Noorden. De sportverenigingen varen er wel bij.

Regiomaandag, 8 augustus 2011

Rustig verloop Sneekweek

Sneek Het eerste weekeinde van de Sneekweek is goed verlopen volgens de politie. De aanhoudingen die zijn verricht, waren vooral drankgerelateerd.

Regiomaandag, 8 augustus 2011

Windhoos treft NO-Fryslān

Earnewāld Het noordoosten van Fryslān is zaterdagmiddag getroffen door een zware windhoos. De hoos, die met windsnelheden van ongeveer 180 kilometer per uur over het land raasde, zorgde vooral in Foudgum, Ternaard en Hantum voor veel schade. Het KNMI heeft de windhoos ingeschaald in de laagste categorie.

Geloof & Kerkmaandag, 8 augustus 2011

De boodschappen thuis hebben ook in Kenia effect

Samen met de hulporganisatie Tear houdt World Servants deze maand het project Kenia Indepth. Zo zien we met eigen ogen wat christenen uit Kenia tegen armoede doen.

Geloof & Kerkmaandag, 8 augustus 2011

Bisschop: Oost-Duitsers verdienen meer waardering

Berlijn - Bisschop Markus Dröge van de Duitse protestantse volkskerk EKD pleit voor meer erkenning voor de prestaties van Oost-Duitsers. Het is deze week vijftig jaar geleden dat de bouw van de Muur begon die Oost- en West-Duitsland van elkaar scheidde. ,,De historische prestaties van mensen in het voormalige Oost-Duitsland worden nog te weinig gewaardeerd”, zei de bisschop van de Duitse volkskerk tegen het Duitse persbureau EPD.

Sportmaandag, 8 augustus 2011

De Jong rijdt naar zege in Duitse Melsungen

Melsungen Grasbaancoureur Jannick de Jong heeft gistermiddag de internationale wedstrijd van Melsungen op zijn palmares bij kunnen schrijven. De 24-jarige coureur uit Gorredijk slaagde er in het Duitse plaatsje in om als enige Nederlander alle andere internartionale toppers voor. Tot de deelnemers behoorden onder meer de Britten Andrew Appleton en Glenn Philips, terwijl Duitsland onder anderen Sirg Schutzbach en Richard Speiser aan de start bracht.

Sportmaandag, 8 augustus 2011

Veel kanshebbers voor zege op Freulepartij

Wommels - De 109e Freulepartij belooft komende een open strijd te worden. Uitgesproken favorieten zijn er niet, maar wel veel afdelingen die denken aanspraak op de winst te kunnen maken. Dat zijn onder andere Minnertsga, Sexbierum, Makkum, Tzummarum, Franeker, Arum en Wommels. Al deze kaatsclubs wonnen dit seizoen ten minste één afdelingspartij. Wommels won zaterdag in Witmarsum, Minnertsga gisteren in Franeker. Er staan 48 parturen op de lijst.

Sportmaandag, 8 augustus 2011

Kleinste zwarte parel wordt op CH Rijs opnieuw beloond

Harich Tjitske Bouma is zaterdag tijdens het Concours Hippique Rijs voor de tweede keer binnen een week nationaal kampioen geworden met Beene. Vorige week maandag was de inwoonster van Terkaple met Beene in Opmeer al de beste in de titelstrijd in de damesklasse. Twee dagen later liet ze met hetzelfde paard uit de stal van heit Tjitze Bouma voor de sjees op het concours in Buitenpost de concurrentie weer achter zich en zaterdag klonk na het kampioenschap in de ereklasse opnieuw het Wilhelmus voor deze nakomeling van de hengst Fetse.

Sportmaandag, 8 augustus 2011

Start van 76e Sneekweek kent twee gezichten

Tijdens het openingsweekeinde van de 76e Sneekweek kwamen de zeilers zaterdag aanvankelijk goed weg. Gisteren moest de handdoek vanwege de hevige wind echter in de ring worden gegooid.

Sportmaandag, 8 augustus 2011

In skūtsjeskipper sūnder grutseil

Terwijl ’t Sjūkelān zich afvroeg waar Marten van der Leest toch was gebleven moest ik onwillekeurig terugdenken aan de PC van 1959. Kennelijk kon het intrigerende verhaal van een van de winnaars, Meindert van der Weerd, me niet loslaten.

Sportmaandag, 8 augustus 2011

Herman Sprik stapt uit de kaatssport

Witmarsum - Herman Sprik houdt de kaatssport na dit seizoen voor gezien. Dat heeft de 26-jarige kaatser gisteren tijdens de hoofdklassenpartij in zijn woonplaats Witmarsum bekend gemaakt. ,,Ik heb het even gehad en voel mij te vaak lijstvulling. Daar heb ik geen zin meer in.”

Sportmaandag, 8 augustus 2011

Sportquiz: Heerenveen - Ajax op 7 mei 1950

Ondanks het feit dat Heerenveen de eerste 36 jaar na de invoering van het betaalde voetbal in 1954 niet op het hoogste niveau uitkwam, speelt het komende zondag in de ArenA al weer de 46e ontmoeting tegen Ajax. Van de vorige 45 duels won Heerenveen er tien, eindigden er zes duels in een gelijkspel en ging Ajax er 29 maal met de winst vandoor.

Sportmaandag, 8 augustus 2011

‘Willem II of Sparta kampioen, Cambuur moet zich bewijzen’

Na sc Heerenveen kan vandaag ook SC Cambuur weer aan de bak, nu de eerste divisie van start is gegaan. Welke club grijpt aan het eind van het seizoen de titel en mag het komend jaar op het hoogste Nederlandse podium proberen?

Sportmaandag, 8 augustus 2011

Kleurrijke De Leeuw: knallen bij Cambuur

Leeuwarden Het was een mooi gebaar van de spelersgroep van SC Cambuur, gisteren aan het einde van de training: ze beloonden de tientallen aanwezige supporters met een applaus voor hun komst. En applaus is ook wat Melvin de Leeuw dit seizoen zelf wil oogsten. De 23-jarige aanvaller, eerder spelend voor het failliete RBC, maakt vanavond in het duel met AGOVV zijn debuut voor de Leeuwarders. Op gekleurde schoenen natuurlijk, want alleen al daarom viel hij op in de voorbereiding.

Sportmaandag, 8 augustus 2011

De duisternis kent langere schaduwen dan vermoed.

De duisternis die Heerenveen vorig seizoen overviel kent langere schaduwen dan vermoed. Het Abe Lenstrastadion beleefde zaterdag tijdens de seizoensouverture tegen NEC (2-2) een pijnlijk déją vu.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties