Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 8 augustus 2013.

Economiedonderdag, 8 augustus 2013

Modeketen Skooter failliet

Leeuwarden | Kledingketen Skooter is failliet. De 23 winkels, verspreid over Noord-Nederland, zijn sinds gisteren dicht. 134 medewerkers raken hun baan kwijt.

Hoofdartikeldonderdag, 8 augustus 2013

Nederland blijft achter bij herstel eurozone

De laatste tijd sijpelen steeds meer berichten door dat het langzamerhand weer wat beter gaat met de Europese economie. Zo klom de inkoopmanagersindex voor de economie van de eurolanden klom boven de 50. Een stand die wijst op economische groei.

Regiodonderdag, 8 augustus 2013

Je ziet het wel, die werkloosheid in Spanje

Idsegahuizum | Veel werkloosheid en ongemotiveerde klasgenoten. Dat is wat Merein Bijma (17) uit Idsegahuizum bijblijft van haar jaar als uitwisselingsstudent in Spanje. Maar leerzaam was het wel, en Merein hield er veel vriendschappen aan over. En ťťn heel bijzondere.

Regiodonderdag, 8 augustus 2013

Doeksen stelt schrappen van afvaarten uit

Vlieland | Rederij Doeksen stelt de invoering van de nieuwe winterdienstregeling uit tot ten minste 1 november. Dat is de uitkomst van de vergadering van de Commissie Botendiensten die gisteren gehouden werd. Een onafhankelijke procesbegeleider gaat met de betrokkenen op zoek naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is. Voor het eind van de zomer moet daar meer duidelijkheid over zijn.

Regiodonderdag, 8 augustus 2013

Friese Wouden heeft hygiŽne niet op orde

Burgum | Bij de woonzorgcentra van De Friese Wouden is te weinig aandacht voor hygiŽne en infectiepreventie. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg na twee bezoeken aan Berchhiem in Burgum. Deze locatie is, samen met drie andere woonzorgcentra van de Friese Wouden (Brugchelenkamp in De Westereen, Haersmahiem in Buitenpost en ít Suyderhuys in Surhuisterveen), onder verscherpt toezicht gesteld.

Sportdonderdag, 8 augustus 2013

Nog ereronde Betty en Lieuwe Gietema

Lieuwe en Betty Gietema verzekerden zich gisteren op Hardzeildag al van een felbegeerd blauw bord, in respectievelijk de Yngling- en Flashklasse. Voor broer en zus Gietema rest vandaag een ererondje.

Sportdonderdag, 8 augustus 2013

Zes Friezen in selectie voor het WK in BelgiŽ

Utrecht | De schaatsbond heeft zes Friezen geselecteerd voor de WK inlineskaten in BelgiŽ. Bij de mannen werden Crispijn AriŽns (Wolvega), Ruurd Dijkstra (Nijeholtwolde), Mark Horsten (Haulerwijk) en Lars Scheenstra (Ter Idzard) en bij de vrouwen Manon Kamminga (Heerenveen) en Elma de Vries (Meppel) uitgenodigd. Gary Hekman, Jan van Loon, Michel Mulder, Ronald Mulder, Geert Plender, Lisanne Buurman, Bianca Roosenboom en Irene Schouten completeren de selectie.

Sportdonderdag, 8 augustus 2013

Generale repetitie voor het FK in IJlst afgelast

IJlst | De eersteklassewedstrijd om de Friese competitie fierljeppen in IJlst is gisteravond niet doorgegaan. Net als vorige week in Burgum - waar de wedstrijd al was begonnen - gooiden de weergoden opnieuw roet in het eten. De wedstrijd in IJlst die zou dienen als generale repetitie voor het Fries kampioenschap dat zaterdag in Winsum plaatsvindt, zal op 15 augustus om half zeven opnieuw op de kalender staan. Drie dagen eerder wordt de wedstrijd van Burgum ingehaald.

Sportdonderdag, 8 augustus 2013

Geblesseerde Raitala niet op pad met Finland

Heerenveen | Heerenveen-speler Jukka Raitala doet niet mee aan de oefeninterland van Finland tegen SloveniŽ volgende week woensdag. De verdediger van de Friese club kampt met een enkelblessure. Het is ook nog maar de vraag of hij tijdig fit is voor het duel tussen Heerenveen en NAC van zaterdag. Datzelfde geldt voor Ramon Zomer. Hij hield aan de wedstrijd met AZ liesklachten over. Marten de Roon lijkt wel op tijd hersteld van zijn enkel kwetsuur.

Sportdonderdag, 8 augustus 2013

ONS Sneek haalt Deense middenvelder Kohlert

Sneek | De Deense voetballer Kasper Kohlert (24) zal komend seizoen actief zijn voor topklasser ONS Sneek. Kohlert is afkomstig van de Deense tweede divisieclub IF Varde en kwam eerder uit voor FC Esbjerg. De middenvelder hoopt in Sneek bij het team van Bert Hollander de Nederlandse taal te leren en zich in de kijker te spelen bij betaald voetbal clubs. Zijn jongere broer Nikolaj speelde eerder twee jaar bij Liverpool en kwam later uit voor Glasgow Rangers.

Sportdonderdag, 8 augustus 2013

Na Ritzmaier is vizier nu gericht op Jaliens

Leeuwarden | Even leek het erop dat hij de meest besproken speler zou worden die nooit voor Cambuur in actie kwam. Zolang circuleerde de naam van Oostenrijker Marcel Ritzmaier (20) als mogelijke versterking. Toch lijkt de komst van de middenvelder een feit. Als gisteren alle laatste plooien zijn recht gestreken zou hij vanochtend al zijn entree op het trainingsveld kunnen maken.

Sportdonderdag, 8 augustus 2013

Hansma kan tijdelijk terugkeren bij club

Heerenveen | Jos Vaessen en Lense Koopmans hebben een verzoek neergelegd bij technisch directeur Johan Hansma om zijn werkzaamheden bij sc Heerenveen te hervatten. Datzelfde geldt ook voor commercieel directeur Joost Steppť. Het tweetal zal voor onbepaalde tijd samenwerken met interim-directeur Gaston Sporre, totdat er een definitieve oplossing is gevonden voor de functies.

Sportdonderdag, 8 augustus 2013

De hiele wike seinen se fan jim winne, en dat ha wy dien

De druk op Dronryp was deze week groot, toch is het na afloop niet allemaal af te lezen op het gezicht van Wierd Baarda. ,,De druk wie grut ja, ik moast de hiele wike oanhearre fan jim gean de Freule winnen en ķteinlik ha wy it al dien. Wy bliuwe aardich rÍstich dus in protte lÍst ha wy der net fan h‚n.íí Dronryp kaatste de hele dag volgens het principe van de tactische rust handhaven wat er ook gebeurde.

Sportdonderdag, 8 augustus 2013

Tactisch Dronryp op hoogste podium

Het afdelingspartuur Sybren Blanksma, Sander Kingma en Wierd Baarda van Sjirk de Wal uit Dronryp won gisteren de 111e Freulepartij in Wommels door in de finale het Stiens met 5-4 en 6-2 te verslaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties