Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 8 september 2004.

Bijschriftwoensdag, 8 september 2004

Eindconclusie

‘Ik ben de alpha en de omega...’

Economiewoensdag, 8 september 2004

Friesland Vlees weigert heffingen PVV te betalen

Leeuwarden – Slachterij Friesland Vlees weigert de heffingen van de Productschappen voor Vee, Vlees en Eieren te betalen. Volgens eigenaar Aaldert Wildeboer is het bedrag aan niet betaalde heffingen intussen opgelopen tot 46.000 euro. Wildeboer heeft de slachterij in maart overgenomen na het faillissement van Brada. De heffingen moeten worden verhaald op de boeren.

Hoofdartikelwoensdag, 8 september 2004

De zorg verandert…

Het voornemen van dit kabinet om de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) uit te kleden (in Haags jargon: moderniseren) zorgt voor onrust in de samenleving. Grote groepen zorgbehoeftigen, onder wie lichamelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten, zijn bang dat zij door de veranderingen in de zorg minder hulp krijgen dan nu het geval is.

Regiowoensdag, 8 september 2004

Minder bussen in Noorden

Drachten/Zuidhorn Groningen en Drenthe gaan flink schrappen in het busvervoer. Het aantal gereden uren wordt in januari 2005 met 10 procent verminderd. Een aantal buslijnen in het Westerkwartier komt te vervallen. Zuidhorn Transferium wordt uitgebouwd tot een volwaardig knooppunt voor bussen naar Grijpskerk, Surhuisterveen en Groningen.

Regiowoensdag, 8 september 2004

Automobilist betaalt meer wegenbelasting

Leeuwarden - De Friese automobilist gaat meer wegenbelasting betalen. Gedeputeerde Staten willen het provinciale gedeelte van de wegenbelasting, de opcenten, verhogen om grote projecten en infrastructurele werken te kunnen betalen. De verhoging moet tot 2009 11,3 miljoen euro opbrengen.

Regiowoensdag, 8 september 2004

Nieuwe burgemeester van Dantumadeel geďnstalleerd

Damwoude - Op basis van de profielschets kreeg Arie Aalberts het idee dat er ,,wonderdaden’’ worden verwacht van de nieuwe burgemeester van Dantumadeel. Bij zijn installatie gistermiddag maakte hij direct maar duidelijk aan de gemeenteraadsleden dat dit er niet in zit. De raad en de inwoners van de gemeente moeten de daden verrichten, vindt hij. ,,Er wonen hier twintigduizend mensen met twintigduizend ervaringen en mogelijkheden. Een mens alleen is tot weinig in staat. Help mij, zo helpe mij God.’’

Regiowoensdag, 8 september 2004

Notoire zwartrijder uit Sneek vrijgesproken

Sneek – Een 43-jarige notoire zwartrijder uit Sneek is gisteren door de Leeuwarder rechtbank vrijgesproken van overtreding van een treinverbod. Het verbod dat hem was opgelegd, bleek niet rechtsgeldig omdat de conducteur zijn naam niet op het formulier had gezet.

Regiowoensdag, 8 september 2004

Ervaren pikeur maakt debuut in Leek

Leek/Ureterp - In haar fel paarsgroen gekleurd tenue is Hilda Hofstra uit Ureterp een opvallende verschijning op de vaderlandse drafbanen. Maar niet alleen vanwege haar kleding, ook vanwege haar prestaties. Bijna altijd doet ze mee om de prijzen.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 september 2004

Diaconie: doen gaat niet zonder denken

Leeuwarden - Diaconaal werk blijft vaak steken in vergaderen en geld inzamelen. Kerken worstelen met de concrete invulling van de ‘werken van barmhartigheid’. Er heerst een sfeer van ‘doenerigheid’, waardoor een grondige bezinning op de eigen taken ontbreekt. Komend weekend verschijnt een handboek dat diaconale werkers wil helpen. Doen gaat niet zonder denken, zeggen de schrijvers.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 september 2004

Mensenrechtenactivist Munir (38) overleden

Jakarta – De Indonesische mensenrechtenactivist Munir (38) is gisteren overleden aan boord van een vliegtuig op weg naar Amsterdam.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 september 2004

Koor zonder toeters en bellen

Muziek is een onmisbaar element in de kerk. Op heel wat manieren wordt met zang en muziek een bijdrage geleverd aan de erediensten en vieringen. In het Friesch Dagblad iedere week iemand aan het woord over zijn band met ‘muziek in de kerk’. Deel 4: jongerenkoor Meso uit Balk.

Sportwoensdag, 8 september 2004

Nog een hoop werk te doen bij Jong Oranje

Heerenveen – Foppe de Haan had zich zijn debuut als bondscoach van Jong Oranje iets anders voorgesteld. Met zijn geselecteerde jeugd kwam hij in het vertrouwde Abe-Lenstrastadion dinsdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen Jong Tsjechië.

Weerwoensdag, 8 september 2004

Stralend

Vandaag is het wederom stralend nazomerweer met een tot 21 graden oplopende temperatuur. Er waait een matige noordoostenwind, in het kustgebied vrij krachtig. Morgen nog iets warmer en blijvend vrij zonnig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties