Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 8 september 2008.

Cultuurmaandag, 8 september 2008

Twa ekstra foarstellingen ‘Zelle’ yn Theater Sneek

Snits - De iepeningsfoarstelling fan Theater Sneek, Zelle, is nei twa útferkochte rigen yn it eigen gebou fan Tryater op ’e nij hast útferkocht. Dęrom wurde der 18 en 19 novimber twa ekstra foarstellingen yn Snits spile.

Hoofdartikelmaandag, 8 september 2008

Opnieuw: kernenergie...

Kernenergie is niet langer een onderwerp waarvoor mensen de straat opgaan, evenmin lijkt het er op dat er nog een kabinet over zal struikelen. De tijden zijn veranderd; kernenergie is een weliswaar moeilijk, maar niet langer onoverkomelijk politiek probleem.

Regiomaandag, 8 september 2008

‘Nog nooit zag ik zo veel mensen in Dokkum’

Dokkum - ,,Ook deze editie is gebleken dat de Dokkumer Stadsfeesten echt van het volk zijn. En dat willen we graag zo houden.” Bestuurslid Jaap Brugman van de Stichting Stadsfeesten Dokkum is enthousiast over de zaterdag afgesloten negendaagse evenementenserie.

Regiomaandag, 8 september 2008

‘Nog nooit zag ik zo veel mensen in Dokkum’

Dokkum - ,,Ook deze editie is gebleken dat de Dokkumer Stadsfeesten echt van het volk zijn. En dat willen we graag zo houden.” Bestuurslid Jaap Brugman van de Stichting Stadsfeesten Dokkum is enthousiast over de zaterdag afgesloten negendaagse evenementenserie.

Regiomaandag, 8 september 2008

Ontspannen zingen over zee, drank en vrouwen

Akkrum - What shall we do with the drunken sailor, zingt het Drachtster shantykoor De Peijesjongers tegenover eetcafé De Cleef. Tegelijkertijd zet het Akkrumer Fiskwivenkoor De Lekkerbekjes op een boot achter Hotel Goerres Als de klok van Arnemuiden, welkom thuis voor ons komt luiden in. De hele dag vielen er zaterdag op vijf verschillende podia shantyliederen te horen in Akkrum. Toegankelijke liedjes die meestal gaan over zee, drank of vrouwen en het liefst een combinatie ervan.

Regiomaandag, 8 september 2008

Hanen voor ’n kop koffie op jubilerende veemarkt

Tzummarum - Konijnen, hamsters, kippen, ganzen, duiven en parkieten. Op de jubilerende veemarkt in Tzummarum zijn het eigenlijk alleen nog particulieren die hun kleinvee aanbieden. Van de veehandel zoals die ruim een kwart eeuw geleden begon, is sinds de mkz-crisis in 2001 bijna niks meer over. Tot die tijd was er een levendige handel van koeien en wel duizend schapen en geiten, maar dat zit er vandaag de dag niet meer in.

Regiomaandag, 8 september 2008

Het wapen

Het gemeentewapen: je ziet het vaak, maar wat is de symboliek nu achter die voorstellingen en kleuren? Het Friesch Dagblad zoekt het uit. Vandaag: het wapen van Menaldumadeel.

Geloof & Kerkmaandag, 8 september 2008

Leeuwarden zet in op stadsbreed jeugdwerk

Leeuwarden - In de maand van alle startzondagen heeft de jeugd in Leeuwarden-West zondag een enthousiast begin gemaakt in de Pelikaankerk met het optreden van muziektheatergroep 3M@il uit Nunspeet.

Geloof & Kerkmaandag, 8 september 2008

‘Warmte zit in de mensen’

Kollumerzwaag - Met een feestelijke dienst vierde de Gereformeerde Kerk van Kollumerzwaag zondagmiddag de heropening van haar kerkgebouw. Eind januari was de gemeente gestart met een algehele renovatie. De opening is niet alleen het verhaal van een verbouwde kerk, ook van een veranderende warme kerkgemeenschap.

Sportmaandag, 8 september 2008

De voor- en nazorg van een vriendschappelijke wedstrijd

Dat was nog even spannend zaterdag. Niemand kon na afloop van de wedstrijd vertellen of we na de rode kaart voor Maarten Stekelenburg woensdag tegen Macedonië nog een volwaardige keeper zouden kunnen opstellen.

Sportmaandag, 8 september 2008

Blauw Wit start met winst op De Hoeve

De Hoeve - Het was in De Hoeve een bijzondere seizoensopening tussen De Hoeve en Blauw Wit. Een paar jaar geleden zaten er nog korfballichtjaren tussen beide ploegen, zaterdag stonden ze tegenover elkaar in de overgangsklasse. Een niveau waarop Blauw Wit jaren acteerde maar vorig jaar degradeerde, een niveau waarop De Hoeve nooit speelde. Blauw Wit trok nu aan het langste eind.

Sportmaandag, 8 september 2008

Lagere prijzen, maar geen acties in drafsport

Wolvega - De dreiging was er de afgelopen tijd al wat langer, maar op 1 oktober gaat het dan toch echt gebeuren. Het eerder al fors verlaagde prijzengeld in de drafsport gaat vanaf die datum met nog eens 25 procent omlaag. Wie straks in de drafsport een koers wint op de banen van Wolvega of Duindigt, verdient met de overwinning een bedrag van 300 euro. Dat zal bij menige prof de toch al wankele basis onder zijn of haar bedrijf weghalen. Maar met acties om de verlaging tegen te gaan hoeft de sport volgens Tom Kooyman geen rekening te houden.

Sportmaandag, 8 september 2008

Historisch verlies van De Griffioen in jubileumjaar

Oosterwolde - In het jaar dat De Griffioen haar vijftigste verjaardag viert, mag de club zaterdag op eigen veld debuteren in de derde klasse D met een heuse derby tegen Haulerwijkse Boys. Het is de eerste keer dat de oude bekenden elkaar treffen op dit nieuwe podium. Ze maakten samen dit seizoen de stap omhoog, De Griffioen als kampioen en Haulerwijkse Boys als periodekampioen, maar de seizoensouverture van beide ploegen leverde nog niet veel muziek op. Vooral niet voor de thuisclub, want die begint het jubileumjaar met een historisch verlies.

Sportmaandag, 8 september 2008

ONS Sneek krijgt te weinig

Sneek - ‘Een nederlaag met perspectief’; het is een typering die vaak wordt gebruikt om tegen beter weten in nog een positieve draai te geven aan een verloren wedstrijd. Zaterdag was de betreffende zin echter goed van toepassing op het resultaat van ONS Sneek thuis tegen Be Quick’28. Want hoewel de kater van een ongelukkig verlies groot was, stemde het vertoonde spel tot tevredenheid.

Sportmaandag, 8 september 2008

Niet alle sterke verhalen over Houtigehage kloppen

Houtigehage - Een zondagmiddag in Houtigehage. Dat betekent rust en ruimte. Want veel is er niet te doen in de 948 inwoners tellende plaats in het oosten van de provincie. Behalve als de plaatselijke voetbaltrots thuis speelt. Laat dat nu net het geval zijn. Op het wedstrijdformulier prijkt Usquert als de naam van de opponent. En het volk heeft zich manmachtig verzameld langs de lijn. Er zullen weinig zesdeklassers zijn met zoveel publiek.

Sportmaandag, 8 september 2008

Sneek Wit Zwart voetbalt te grijs

Sneek - De eerste competitiewedstrijd onder de naam Sneek Wit Zwart is voor de Snekers op een teleurstelling uitgedraaid. De ploeg van Inne Schotanus bracht simpelweg niet genoeg om de technisch vaardige gasten uit Haaksbergen eronder te krijgen. Met een onwaarschijnlijke treffer nam HSC’21 op het juiste moment afstand om daarna niet echt meer in de problemen te komen.

Sportmaandag, 8 september 2008

Trio Olijnsma weerbestendig in Pingjum

Pingjum - Zodra de r in de maand zit, moet de kaatswant in het vet en worden opgeborgen. Bij de vrijeformatiewedstrijd in Pingjum kregen de kaatsers gisteren heel wat slecht weer voor de kiezen. Het partuur van Martijn Olijnsma, Auke van der Graaf en Douwe Groenedijk toonde zich op de zompige grasmat van kaatsvereniging Jan Reitsma het meest weersbestendig.

Sportmaandag, 8 september 2008

Sierk-Jan de Haan is de slimste en ook de sterkste

Gytsjerk - Sierk-Jan de Haan heeft zaterdag de Omloop van Trynwâlden gewonnen. Na drie overwinningen dit seizoen toonde de wielrenner uit Dokkum daarmee voor het eerst deze zomer aan ook dicht bij huis de sterkste en de slimste te zijn.

Sportmaandag, 8 september 2008

Afke Hijlkema aan knie geopereerd

Leeuwarden - Afke Hijlkema is vorige week aan haar knie geopereerd. De kaatsster uit Akkrum kampte in de aanloop naar dit seizoen met een slijmbeursontsteking op de knieschijf, maar in goed overleg met dokter Menken besloot ze de operatie uit te stellen tot na het seizoen. ,,Er zat een verdikking op de knie en die is verwijderd. Ik weet het al sinds maart, maar het was niet noodzakelijk om dat direct weg te halen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties