Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 8 oktober 2003.

Bijschriftwoensdag, 8 oktober 2003

Een enkele keer lees of hoor je er iets van: iemand wordt van een bepaald vergrijp beschuldigd en hoewel hij het in alle toonaarden ontkend, wordt hij toch veroordeeld. Jaren later blijkt soms dat die beschuldiging ten onrechte is geweest.

Bijschriftwoensdag, 8 oktober 2003

Goedertierenheid

Om drie uur ging de telefoon. Ja, met Annie. Ik sta hier aan de kant van de A5.

Cultuurwoensdag, 8 oktober 2003

Singer/songwriter Keith Caputo zingt met heel zijn hart

Het is bewonderenswaardig. Jarenlang ben je de zanger van een vrij bekende heavy metal-band en ineens heb je zoiets van: ik voel ik me hier niet lekker bij. Ik ga wat anders doen. Keith Caputo was frontman van Life of Agony, nu is hij succesvol singer/songwriter in het toch wel compleet andere genre van zoete, melancholische (rock)liedjes. Zaterdag staat Keith Caputo in Muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden.

Cultuurwoensdag, 8 oktober 2003

Ontroerende ‘La Traviata’ in De Harmonie

Met de prachtige melodieën uit de opera La Traviata van de Italiaanse componist Giuseppe Verdi nog in het hoofd, verlieten de bezoekers dinsdagavond de zaal van De Harmonie in Leeuwarden. Men was getuige geweest van een zeer indrukwekkende en ontroerende uitvoering van deze bekende opera door de Nationale Reisopera met begeleiding van het Orkest van het Oosten onder leiding van Jaap van Zweden.

Cultuurwoensdag, 8 oktober 2003

‘Koken met Elvis’ is knus en heftig

Het begint al goed. De theaterzaal is niet meer. Wel staat er een circustent, klein en kleurig, die onmiddellijk de sfeer oproept van een zomerfestival à la de Parade of het Oerol.

Economiewoensdag, 8 oktober 2003

Forse sanering bij praktijkscholen

Ede - Bij de vijf vestigingen van PTC+ vervallen de komende maanden 110 functies. Het tal banen bij de voormalige praktijkscholen voor de land- en tuinbouw is nu nog 372. Wat de gevolgen voor Oentsjerk zijn, is nog onduidelijk. Woordvoerder Klaas Ooms laat voorzichtig doorschemeren dat de vestiging blijft bestaan en dat het programma wat is ingezet in Oentsjerk in de richting van rundveehouderij en natuurbeheer wordt voortgezet in aangepaste vorm.

Economiewoensdag, 8 oktober 2003

‘Mensen gaan weer zelf hun kleren maken’

Sneek – Zelf kleren maken is ‘in’. Dat zegt directeur Jan Sikkes van Jan Sikkes Lappenland in Sneek. Ondanks de economische neergang is er een stijgende lijn te zien in de verkoop van zijn stoffenhandel, zo vertelt de directeur. ,,Naaien is natuurlijk bovenal een hobby, maar nu mensen geld moeten besparen, is dat een extra zetje in de rug om weer zelf kleren te maken.’’

Expowoensdag, 8 oktober 2003

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: expo Monique Thiele (acryl), t/m 15 okt.

Expowoensdag, 8 oktober 2003

Klassiek

Hoofdartikelwoensdag, 8 oktober 2003

Wie is de baas…

De korpschefs in Nederland zijn de bemoeizucht van het ministerie van Binnenlandse Zaken beu. ‘Den Haag’ oefent zoveel macht uit over wat zij moeten doen met hoeveel menskracht, dat de leiders van de 26 regionale korpsen zich niet meer baas in eigen korps voelen. Ze betichten het ministerie van Binnenlandse Zaken van ‘regelzucht’, hekelen de gedetailleerdheid van prestatiecontracten en vinden dat Kamerleden nauwelijks tot geen verstand van politiezaken hebben. Dat bleek deze week uit een enquête onder de korpschefs.

Regiowoensdag, 8 oktober 2003

Kerkgangers zonder gebouw

Harlingen – De Evangelie Gemeente in Harlingen overweegt zich na veertig jaar op te heffen, als er voor het nieuwe jaar geen nieuwe locatie voor de diensten is gevonden. De zoek-tocht naar een eigen gebouw levert al twintig jaar niets op.

Regiowoensdag, 8 oktober 2003

Bundeling van inspraak over bus en trein

Leeuwarden – Friese burgers verenigen zich in één club die een krachtige gesprekspartner moet worden van de vervoerders Arriva en NoordNed. Zeven consumentenorganisaties richten daartoe een overlegorgaan op.

Regiowoensdag, 8 oktober 2003

Akkoord Zuiderzeelijn later

Leeuwarden – Het duurt nog tot en met december voor er knopen worden doorgehakt over de Zuiderzeelijn. Minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) wil daarover een besluit nemen tegelijkertijd met een besluit over een andere miljardeninvestering: de noordelijke ontsluiting van de Randstad.

Regiowoensdag, 8 oktober 2003

Sneker politiek nog niet achter plan-Advendo

Sneek - Het plan om drum- en showfanfare Advendo te laten oefenen in de nieuwe hal van tennisvereniging NOMI, wordt niet enthousiast ontvangen door de Sneker politiek. Met name over de financiële afandeling bleef de raadscommissie onderwijs en welzijn gisteravond met nog te veel vragen zitten. De commissie gaf B en W wel toestemming om verder te gaan in deze denkrichting, maar gaat niet zomaar akkoord.

Regiowoensdag, 8 oktober 2003

FD-lezers willen geen sensatiekrant

Leeuwarden - Het Friesch Dagblad hoeft niet spannender en sensationeler te worden. Ook hoeft de krant niet dé sportkrant van Fryslân te worden. Wel mag er best wat meer motorsport in, de krant op tabloidformaat is misschien een goed idee en de krant mag wel wat dikker. Dat lieten lezers uit de regio Leeuwarden gisteravond weten op de lezersavond in de Leeuwarder Kurioskerk. Het was de laatste regioavond in een reeks van vier die werden gehouden in het kader van het honderdjarig bestaan van de krant dit jaar. In totaal kwamen er zo’n duizend mensen op af.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 oktober 2003

Predikanten negeren behoeften

Nijkerk - Predikanten negeren te veel behoeften die er leven in de Samen-op-Wegkerken. Ze zijn te veel gericht op alleen maar preken en pastoraat, en laten met name de jongeren in de kou staan. Om de leegloop der kerken te keren, zullen predikanten zich meer moeten specialiseren en dan in teamverband samenwerken.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 oktober 2003

Nog geen schikking in ‘kwestie Easterein’

Leeuwarden – Er is nog een oplossing in de ‘kwestie Easterein’. Woensdag verstrijkt officieel de deadline van twee weken die was gesteld om te komen tot een schikking.

Sportwoensdag, 8 oktober 2003

Fusieplannen zorgen voor verdeeldheid bij Leeuwarder Zwaluwen

Leeuwarden – Het onderzoek naar een fusie met Blauw Wit’34 heeft bij Leeuwarder Zwaluwen meer losgemaakt dan het bestuur vooraf heeft kunnen bevroeden. Erevoorzitter Meindert Tadema is een campagne gestart om het bestuur op andere gedachten te brengen. De plannen zorgen voor verdeeldheid en de leden houden in spanning de adem in.

Sportwoensdag, 8 oktober 2003

Herre Bakker wil met Sleat lekker meedraaien

Leeuwarden – Met drie doelpunten was Herre Bakker afgelopen weekeinde de meest productieve schutter. Het waren de eerste treffers dit seizoen van de twintigjarige spits van Sleat in het met 5-1 gewonnen thuisduel tegen Arum.

Sportwoensdag, 8 oktober 2003

Cambuur huurt Bronkhorst van FC Groningen

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft Raymond Bronkhorst voor de rest van het seizoen van FC Groningen gehuurd.

Sportwoensdag, 8 oktober 2003

Friese zeilers raken kernploegstatus kwijt

Leeuwarden – De mededeling van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV) dat de kernploeg per direct wordt afgeslankt is in de zeilwereld ingeslagen als een bom.

Sportwoensdag, 8 oktober 2003

Indoor Friesland houdt de begroting op peil

Leeuwarden - Het stichtingsbestuur van Indoor Friesland heeft hard moeten werken, maar is er uiteindelijk in geslaagd ondanks een iets neergaande economie zijn begroting van ruim 500.000 euro op peil te houden.

Sportwoensdag, 8 oktober 2003

Demonstratiemarathon op Thialf

Bussum – Tijdens de World Cupwedstrijden eind november op Thialf geven de marathonschaatsers een demonstratie. De Nederlandse marathonrijders moeten dan de internationale langebaanschaatsers zien te verslaan.

Weerwoensdag, 8 oktober 2003

Regenachtig

Vanavond en vannacht hebben we te maken met opklaringen, afgewisseld met buien. Het kwik zakt niet verder dan 10 à 11 graden. Morgen af en toe zon, maar vooral bewolking en perioden met regen. Het waait matig tot vrij krachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties