Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 oktober 2005.

Bijschriftzaterdag, 8 oktober 2005

Zonde en ziekte

Cultuurzaterdag, 8 oktober 2005

Cantabile uit Sint Nicolaasga wint Kalverdatrofee

Joure - Het koor Cantabile uit Sint Nicolaasga heeft vrijdag de Kalverdatrofee 2005 gewonnen tijdens het concours en zangfestival Frisia Cantat.

Cultuurzaterdag, 8 oktober 2005

Hobbelige weg van 100-jarige harmonie

Heerenveen - Het Heerenveens Muziek Corps (HMC) bestaat honderd jaar en viert dat zaterdag met een reünie, een foto-expositie én een concert van het Koninklijke Luchtmachtorkest vanavond in het Posthuis Theater; een gastoptreden ter ere van het jubilerende Friese harmoniekorps.

Cultuurzaterdag, 8 oktober 2005

Drumband na 48 jaar opgeheven

Sint Annaparochie – Drumfanfare Intermezzo uit St. Annaparochie loopt een gouden jubileum net mis. De muziekvereniging houdt na 48 jaar op met bestaan. Een groot tekort aan leden is daarvan de oorzaak. ,,We waren nog met z’n zestienen”, zegt voorzitter Johan van Alfen. ,,Toen één lid door ziekte niet meer mee kon doen en een ander bedankte, hebben we met z’n allen besloten er de brui aan te geven.”

Cultuurzaterdag, 8 oktober 2005

Iepenloftspul van Dronrijp voor 2006 wordt ‘Don Juan’

Dronrijp - Het iepenloftspulgezelschap van Dronrijp speelt volgend jaar de voorstelling Don Juan . Dat heeft de organisatie gemeld. Het stuk vertelt het verhaal van Don Juan die - tot grote jaloezie van mannen - het hart verovert van elke vrouw die hij ontmoet.

Economiezaterdag, 8 oktober 2005

Philips schrapt nog 20 banen in Drachten

Drachten - Bij electronicaconcern Philips in Drachten verdwijnen er het komende jaar nog eens twintig banen extra boven op een lopende reorganisatie.

Economiezaterdag, 8 oktober 2005

Fabrieken ontvangen iets minder melk

Zoetermeer - Volgens het Productschap Zuivel hebben de zuivelfabrieken tussen april en september 2,1 procent minder melk ontvangen.

Economiezaterdag, 8 oktober 2005

‘Weinig landen kunnen tippen aan onze kennis’

Groningen – De Nederlandse ondernemers hebben veel gepresteerd en weinig landen kunnen aan ons kennisniveau tippen. Voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie is trots op ons land. Wientjes deed zijn positieve uitlatingen in een forum tijdens het Economencongres van de Rijksuniversiteit Groningen, gisteren.

Economiezaterdag, 8 oktober 2005

Avebe moet 125 ontslagen intrekken

Veendam – Avebe moet de 125 ontslagaanvragen die het zetmeelconcern heeft ingediend, terugtrekken. Dat is de consequentie van een uitspraak van de Ondernemingskamer, gisteren. Deze beoordeelde dat Avebe niet de juiste procedure heeft gevolgd bij de nieuwe reorganisatie. Net deze week waren Avebe en vakbond FNV het eens geworden over een sociaal plan bij de reorganisatie, na een staking van 2,5 week.

Economiezaterdag, 8 oktober 2005

Avebe likt zijn wonden na nieuwe klap

Veendam – Avebe likt zijn wonden na een nieuwe klap voor het in nood verkerende bedrijf. De ondernemingskamer verbood gisteren de reorganisatie die het zetmeelconcern had ingezet. Avebe trekt daarom de 125 ontslagaanvragen in. De ondernemingsraad en vakbond CNV wachten in spanning op de ontwikkelingen. Want Avebe gaat hoe dan ook bezuinigen.

Hoofdartikelzaterdag, 8 oktober 2005

De rode neus van Dales…

Het college van Burgemeester en Wethouders van Leeuwarden gaat de circustent in. De bedoeling is de burgers van de stad naar binnen te lokken en in de vrolijke ambiance van de tent een gesprek te hebben over het bestuur van de stad. Wat waren de ambities, wat is er van terechtgekomen, wat is niet goed gegaan en wat moet er nog gebeuren.

Regiozaterdag, 8 oktober 2005

Tien caravans voor minima in Fryslân

Sint Annaparochie – Een oproep voor het kosteloos beschikbaar stellen van caravans is een groot succes geworden. Kor Wijmenga van stichting De Barmhartige Samaritaan heeft al tien kampeerwagens, die hij verzamelt voor minima. Mensen die bijna niks te besteden hebben kunnen zo voor weinig geld vakantie vieren in Fryslân.

Regiozaterdag, 8 oktober 2005

Gea wint zaak van ministerie

Leeuwarden – It Fryske Gea heeft bij de rechtbank van Leeuwarden met succes een subsidiekorting aangevochten. Het ministerie van Natuurbeheer had ondeugdelijk gecontroleerd. De uitspraak kan ertoe leiden dat in het vervolg veel meer natuurbeschermingsorganisaties beslissingen van subsidieverstrekkers gaan aanvechten.

Regiozaterdag, 8 oktober 2005

Stijldansen is in één klap van stoffige imago af

Leeuwarden – De tango, quickstep en cha-cha-cha zijn niet meer duf. Stijldansen is weer in. Het RTL-televisieprogramma Dancing with the stars geeft een nieuwe impuls aan de dansscholen. Rond de twee miljoen mensen kijken naar de danswedstrijd met bekende Nederlanders als Jim, Irene van der Laar en Inge de Bruijn. De Friese dansscholen merken dat dankzij de tv-serie dansen weer leeft onder de jongeren. En ook ouderen pikken de lessen weer op.

Regiozaterdag, 8 oktober 2005

‘Zaak Tjoelker veranderde beleid Openbaar Ministerie’

Leeuwarden – De zaak-Tjoelker heeft een omslag veroorzaakt in de werkwijze van het Openbaar Ministerie (OM) in Fryslân. Sindsdien komt het OM eerder naar buiten met details die de beeldvorming rond een misdrijf kunnen nuanceren. Dat zei de vertrekkend persofficier van justitie in Fryslân, Oebele Brouwer, vrijdag tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid. Tegelijkertijd namen ook zijn collega’s Warner ten Kate en Edith van Duijnhoven afscheid van het Friese OM.

Regiozaterdag, 8 oktober 2005

Exotische gans jaagt ‘eigen’ eenden weg

Lippenhuizen – Dominant en luidruchtig. Dé karaktertrekjes van de nijlgans (nylguos) . Andere vogelsoorten, zoals de kuifeend (tûfein) en wilde eend (wylde ein) , voelen zich niet zo prettig bij deze eigenschappen. Met als gevolg dat ze zich laten verdrijven door de exotische soort. Een verontrustende zaak, vinden vogelliefhebbers.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 oktober 2005

Trompetten en bazuingeklank in Gods tempelkoren

Drachten – Op 8 oktober 1924 werd de eerste steen gelegd van de gereformeerde Zuiderkerk in Drachten. In september werd de gloednieuwe aanbouw geopend, waardoor het mogelijk wordt dat Muziekvereniging Crescendo er komt oefenen. Daarmee is Crescendo terug in het gebouw waar het een bijzonder verleden heeft. Van 1925 tot 1959 begeleidde het fanfarekorps de zondagse samenzang in de Zuiderkerk.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 oktober 2005

Priester riskeert cel wegens godslastering


Geloof & Kerkzaterdag, 8 oktober 2005

Niet meer verslaafd aan media-aandacht

Rome – Als eerste paus in de geschiedenis gaf Benedictus XVI van de week een televisie-interview. Dit wekt de schijn dat hij een mediagenieke persoonlijkheid in wiens nabijheid cameraploegen altijd wat te beleven hebben. Niets is minder waar. Johannes Paulus II liep naar elke camera toe, Benedictus XVI loopt er met een boogje omheen. De dagen van de media-gerichte Vaticaanvoorlichter Navarro Valls lijken geteld.

Sportzaterdag, 8 oktober 2005

Roy Wesseling zet Cambuur op goede spoor

Leeuwarden - Cambuur kreeg vrijdagavond niet waar het recht op had. De Graafschap had in Leeuwarden absoluut niets in te brengen, maar ging toch met een punt naar huis. Dat kon de ploeg van Roy Wesseling zichzelf verwijten, maar het voetbal dat de Leeuwarders op de mat toverden geeft hoop voor de toekomst. ,,Het kan alleen maar beter’’, aldus de trainer.

Weerzaterdag, 8 oktober 2005

Minder stralend

Vanmiddag is het droog en schijnt de zon regelmatig. |Het wordt 18 graden en de zuidenwind is zwak tot matig. |Morgen is er meer bewolking en een kleine kans op een buitje. |Het wordt 17 à 18 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties