Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 februari 2016.

Economiedinsdag, 9 februari 2016

Toekomstvisie moet toeristische ondernemers verder helpen

Terschelling - Het is de levensader van Terschelling, althans in de overtuiging van de Terschellinger Campinghouders Vereniging (TCV): het toerisme. Binnen die wereld gaan de veranderingen snel, zegt voorzitter van de TCV Jort Bonne. ,,Daarom moeten we regelmatig kijken of we nog wel bij de tijd zijn."

Hoofdartikeldinsdag, 9 februari 2016

Inmenging Rusland brengt weinig goeds

Elk sprankje hoop dat er voor het conflict in Syrië een politieke oplossing zou worden gevonden, is de bodem ingeslagen. Het overleg in Genève is opgeschort omdat gesprekspartners niet kwamen opdagen, mede omdat de situatie op het slagveld drastisch is gewijzigd. Het leger van president Assad is bij Aleppo in het offensief gegaan met hulp van de Russische luchtmacht. Omdat Assad aan de winnende hand is, heeft hij geen belang bij vredesbesprekingen waarbij hij concessies moet doen.

Regiodinsdag, 9 februari 2016

Anjum krijgt eindelijk een nieuw MFC

Anjum - In Groningse dorpen zien ze de NAM momenteel liever gaan dan komen, maar in Anjum wordt de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) met gejuich binnengehaald. Dankzij het regiokantoor dat de organisatie in het dorp wil bouwen krijgt Anjum eindelijk een nieuw mfc en wordt het dorpshart opgeknapt.

Regiodinsdag, 9 februari 2016

Gedeputeerde zwijgt over nieuwe gebreken Drachtsteraquaduct

Leeuwarden - ,,Ik ga daar niks over zeggen." Gedeputeerde Sietske Poepjes wil niet ingaan op vragen over (nieuwe) problemen bij de aanleg van het aquaduct bij de Drachtsterweg in Leeuwarden. Ook statenleden krijgen niets te horen over onlangs geconstateerde technische problemen die zijn ontdekt nadat vorige maand een deel van de Drachtsterbrug verzakte na het leegpompen van de bouwkuip. Fractievoorzitter Remco van Maurik van de PvdA gaat daar niet mee akkoord, hij wil duidelijkheid van Poepjes en gaat schriftelijke vragen stellen.

Regiodinsdag, 9 februari 2016

Leeuwarden voorop bij experiment basisinkomen

Leeuwarden - Leeuwarden wordt mogelijk de twintigste gemeente in Nederland waar de bestuurlijke intentie is om een experiment te doen met het basisinkomen.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 februari 2016

7000 deelnemers voor digitale retraite

Amsterdam - Zo’n zevenduizend mensen in Nederland en Vlaanderen hebben zich aangemeld voor de digitale veertigdagenretraite van de jezuïeten. Het thema van de retraite die woensdag begint, is 'Eindeloos geduldige liefde’, naar psalm 103.

Sportdinsdag, 9 februari 2016

Tjerk de Boer kan vast wennen aan de Spelen

Tjerk de Boer (16) reist deze week als enige Fries voor de Jeugd Olympische Spelen naar Lillehammer. De zoon van voormalig marathonrijder Piet geldt als een groot shorttracktalent. Zo snel als hij op het ijs is, zo rustig blijkt de Weidumer daarbuiten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties