Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 november 2002.

Analysezaterdag, 9 november 2002

De overwinningen van Bush

President Bush zal een goed weekeinde hebben. Het kan bijna niet anders dan dat hij een triomfantelijke tevredenheid koestert na twee overwinningen: de zege van zijn Republikeinse partij bij de tussentijdse verkiezingen, en eindelijk een resolutie die door de Veiligheidsraad unaniem is aangenomen.

Bijschriftzaterdag, 9 november 2002

Eer

Machtigen nemen de eer van de armen weg, als ze uit de hoogte op hen neerkijken en hen niet als gelijkwaardig zien.

Cultuurzaterdag, 9 november 2002

Kluitman eist schadevergoeding van Bernlef

Leeuwarden - Uitgeverij Kluitman eist een schadevergoeding van 5000 euro voor iedere dag dat de film De Kameleon sjocht yn it waar vertoond wordt.

Economiezaterdag, 9 november 2002

Harlinger visafslag wil garnalen houden

Harlingen - Visveiling ‘Insula’ in Harlingen voelt er niets voor om haar aanvoer van garnalen over te doen naar de visafslag op Lauwersoog. Volgens directeur P. Louwerse van Insula is dat ,,geen optie”.

Economiezaterdag, 9 november 2002

Distributie Laurus weg uit Heerenveen

Heerenveen - Supermarktconcern Laurus gaat zijn distributiecentrum in Heerenveen sluiten. De activiteiten worden verplaatst naar het Drentse Beilen. Met de vrijdag bekendgemaakte maatregel zegt het bedrijf jaarlijks 5 miljoen euro te kunnen besparen.

Hoofdartikelzaterdag, 9 november 2002

Crisis in het onderwijs…

Enkele dagen geleden kwamen de onderwijsgevenden weer eens slecht in het nieuws: veel meesters en juffen kunnen niet goed rekenen en spellen. In groep acht van de basisschool zijn zelfs kinderen die het beter kunnen dan de onderwijsgevende. Dat zijn de ‘knappe koppen’, de leerlingen die na de basisschool naar het vwo gaan. Op televisie werden studenten van de opleiding tot het basisonderwijs geďnterviewd en hen werd gevraagd uit te rekenen hoe veel 1/2 plus 2/3 is. Ze wisten het niet.

Regiozaterdag, 9 november 2002

Cabaret in kerk Hempens onder de titel ‘Randkerk’

Goutum – Predikant Reinder Reitsma van de Samen-op-Weggemeente Goutum c.a. heeft het initiatief genomen tot culturele voorstellingen in de kerk van Hempens.

Regiozaterdag, 9 november 2002

De Romeinen hebben Dronrijp niet bereikt

Dronrijp – Het zijn geen Romeinen geweest die de terp aan de Puoldyk net buiten Dronrijp hebben bewoond, maar inheemse mensen. Dat concludeert projectleider Janneke Hielkema van bureau ARC (Archeological Research & Consultancy) uit Groningen. Ze heeft ruim twee weken opgravingen gedaan op het terrein aan de zuidkant van de Puoldyk.

Regiozaterdag, 9 november 2002

Defensiebanen op de tocht

Leeuwarden – De bezuinigingen bij Defensie zullen ook gevolgen hebben voor de vliegbasis in Leeuwarden en de landmachtbasis op Vlieland. Hoeveel banen er in totaal in Fryslân zullen verdwijnen, is nog niet bekend.

Regiozaterdag, 9 november 2002

Gevaarlijke balkonhekjes in Harkema

Harkema - Ze weet van de prins geen kwaad, de familie Van der Heide uit Harkema. Een balkonhekje dat niet aan de bouwregels voldoet? Toch heeft de gemeente Achtkarspelen wel degelijk mankementen geconstateerd, net als bij vijf buurtgenoten.

Regiozaterdag, 9 november 2002

Service ‘Te Plak’ slaat aan

Leeuwarden – Het serviceproject Te Plak is een succes. De vier servicecentra van Te Plak, in Workum, Lekkum, Augustinusga en Weidum, lopen als een trein. Tien andere dorpen in Fryslân, waaronder Koudum, Easterlittens en Tijnje, willen ook mee doen.

Regiozaterdag, 9 november 2002

Fries ondergaat hartoperatie in Pisa

Damwoude/Pisa - ,,Meunstereftich!’’ Willem van der Galiën uit Damwoude raakt maar niet uitgepraat over zijn verblijf in het hartchirurgisch centrum in Pisa, Italië.

Regiozaterdag, 9 november 2002

‘Weer zijn de kleine dorpen de dupe’

Raerd – De Feriening Lytse Doarpen (FLD) is boos over een uitspraak van KPN-woordvoerder B. Oudshoorn. Deze zei in de Friese Zaken-bijlage van deze krant dat de kleinste plaatsen vermoedelijk nooit over de supersnelle verbinding zullen kunnen beschikken.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 november 2002

Een rake klap ontstaat heel subtiel

Amersfoort - Ruim een vierde van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn leven te maken met huiselijk geweld. Daarenboven maakt geen enkele andere vorm van geweld jaarlijks meer slachtoffers.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 november 2002

Twee van de tien Indiase christenen hebben een bijbel

Haaije Feenstra, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap, maakt een werkreis door India. In het Friesch Dagblad brengt hij dagelijks verslag uit. Deel 2.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 november 2002

‘Ik word steeds reformatorischer’

Hoe is het om als theologiestudent uit Afrika, Azië of Oost-Europa in Nederland te studeren? Het International Reformed Theological Institute aan de Vrije Universiteit nodigde elf studenten uit voor een internationaal lesprogramma van drie maanden. Een serie portretten van deelnemers. Deel 2: Luka Batinic uit Kroatië.

Sportzaterdag, 9 november 2002

PSV-huurling John de Jong heeft geen revanchegevoelens

Heerenveen – SC Heerenveen is aan de beterende hand, want uit de laatste vier wedstrijden pakte de ploeg van trainer Foppe de Haan acht punten. In de uitwedstrijd tegen PSV zal zaterdag blijken wat die serie werkelijk waard is. Voor John de Jong is het in elk geval een bijzondere wedstrijd. De PSV-huurling woont nog steeds in Eindhoven en onderhoudt nog altijd goede contacten met een aantal spelers. ,,Het geeft een heel apart gevoel’’, zegt De Jong.

Sportzaterdag, 9 november 2002

Duo Klompe/Hansma terug in hart defensie

Heerenveen – Het duo Johan Hansma/Tieme Klompe staat zaterdag tegen PSV voor het eerst sinds 27 mei 2001 bij SC Heerenveen weer in het hart van de defensie.

Weerzaterdag, 9 november 2002

Winderig

Vandaag is het winderig buiten de deur. Aan de kust waait het af en toe hard, kracht 6 tot 7. Verder zijn er wolkenvelden, af en toe zon en valt er een enkele bui. De temperatuur komt uit op circa 9 graden. Vannacht koelt het af tot 2 of 3 graden en is er kans op mist.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties