Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 november 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 9 november 2013

Nieuwe kansen voor kerken en instituties

Tot voor enkele decennia was geloven vooral voortzetting van een traditie: wie gelovig was opgevoed, bleef vaak gelovig. Dat had onder andere te maken met de geslotenheid of beslotenheid van de gemeenschap waarin gelovigen verkeerden. Breken met de kerk of openlijk het geloof vaarwel zeggen, was een grote stap, met vaak gevolgen voor het familieleven in het sociale leven.

Regiozaterdag, 9 november 2013

Friezen met steeds minder schaamte naar voedselbank

Damwâld | Friezen die het financieel krap hebben durven steeds sneller aan te kloppen bij de voedselbank. Ze ervaren het niet meer als een afgang om gratis eten en drinken bij zo’n voedselverdeelpunt op te halen. Dat zegt Kobus Walsma, voorzitter van de Samenwerkende Voedselbanken Fryslân. ,,De voedselbanken zijn inmiddels behoorlijk geaccepteerd. In het begin vonden veel mensen het moeilijk om de weg naar de voedselbank te vinden. We merken dat die stap steeds kleiner wordt.”

Regiozaterdag, 9 november 2013

Bolswarder Sinterklaasfeest gaat na de brand gewoon door

Bolsward | Het wachten is nog op de tabberd van Sinterklaas. Maar de Sinterklaascommissie van Bolsward is ervan overtuigd dat die komende week wel zal arriveren, zodat de intocht van de goedheiligman volgende week zaterdag gewoon kan doorgaan.

Regiozaterdag, 9 november 2013

Nog weken bezig met de stormschade

Leeuwarden | Stronken van afgezaagde bomen opruimen, loshangende takken weghalen en gaten in wegen of stoepen repareren. Gemeenten zijn nog steeds druk met opruimen na de zware storm van 28 oktober. Op veel plaatsen zal het nog weken duren voor alle schade is hersteld. Soms maanden.

Regiozaterdag, 9 november 2013

Pantera wordt professionele tijgeropvang

Nijeberkoop | De roofkattenopvang in Nijeberkoop wordt een professioneel geleide opvang voor uitgebuite en mishandelde katachtigen uit heel Europa. De noodlijdende stichting Pantera wordt overgenomen door de internationale stichting Vier Voeters (Four Paws). De meeste tijgers, leeuwen en andere katachtigen die er nu nog zitten verhuizen na de winter naar een diervriendelijker verblijf in Zuid-Afrika.

Regiozaterdag, 9 november 2013

Lokalo’s doen luchtig over landelijk campagnegeweld

Leeuwarden | Zelden was de dichtheid Haagse politici in Fryslân zo hoog als dezer weken. Tweede Kamerleden, staatssecretarissen en ministers struikelen bijna overal elkaar in aanloop naar de herindelingsverkiezingen in Leeuwarden, Heerenveen, Boarnsterhim en De Friese Meren, aanstaande woensdag.

Sportzaterdag, 9 november 2013

Stal Engwerda wint met Your Love Lois Prijs der Giganten

Wolvega | Your Love Lois uit de stal van trainer Jeroen Engwerda heeft gisteravond op overtuigende wijze de Prijs der Giganten gewonnen op Victoria Park in Wolvega. Daarmee ging de zege in Nederlands belangrijkste internationale draverij naar een Nederlandse draver. Voor de eigenaar lag een eerste prijs van zo’n 25.000 euro klaar.

Sportzaterdag, 9 november 2013

Vrouwen sc Heerenveen verliezen opnieuw

Velsen | De vrouwen van sc Heerenveen hebben gisteravond in de BeNe-league opnieuw een nederlaag geleden; de tweede in vijf dagen tijd. Nadat afgelopen maandag Standard Luik op Skoatterwâld nog met 2-4 te sterk was, bleek Telstar gisteravond in het Tata Steel stadion te Velsen een maatje te groot (5-0). Via De Vos en Bito kwamen de Witte Leeuwinnen op voorsprong. Een ongelukkig eigen doelpunt van Maruschka Waldus vlak na rust betekende de nekslag, die met 5-0 hard aankwam.

Sportzaterdag, 9 november 2013

Christovao vervanger van Hemmen

Alexander Christovao speelt vanavond in de spits bij SC Cambuur in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Hij vervangt de geblesseerde Michiel Hemmen, die vanwege een dikke, blauwe knie de afgelopen week niet heeft getraind.

Sportzaterdag, 9 november 2013

Leeuwin hoeft ongelijk van ADO niet meer te bewijzen

Leeuwarden | ADO Den Haag – Cambuur. Voor Ramon Leeuwin (26) is het meer dan een strijd tussen concurrenten. De centrale verdediger kwam deze zomer naar Leeuwarden en maakte een spectaculaire ontwikkeling door. Van bankzitter bij ADO tot aanvoerder van Cambuur. ,,Bij een ploeg die ook nog eens stukken beter voetbalt.”

Sportzaterdag, 9 november 2013

Ziyech wijst Heerenveen weg naar herstel

Na drie nederlagen op rij heeft sc Heerenveen gisteren in eigen huis weer eens kunnen juichen. Spelmaker Hakim Ziyech en Alfred Finnnbogason namen de club tegen laagvlieger RKC Waalwijk op weergaloze wijze bij de hand (5-2).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties