Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 december 2006.

Cultuurzaterdag, 9 december 2006

Terschellinger Lutineprijs dit jaar niet uitgereikt

Terschelling - De gemeente Terschelling reikt dit jaar geen Lutineprijs uit. De cultuurprijs voor publicaties waarin Terschelling centraal staat, wordt sinds 1970 in principe jaar jaarlijks uitgereikt. De jury heeft dit jaar echter geen werk kunnen vinden dat in aanmerking komt om te worden voorgedragen voor de prijs.

Cultuurzaterdag, 9 december 2006

Regieschool sluit af met zeven stukken

Leeuwarden - De eerste lichting jongeren die de regieschool in Leeuwarden heeft gevolgd, sluit volgende week de opleiding af met de uitvoering van zeven voorstellingen. De regieschool, een initiatief van de Jeugdtheaterschool in samenwerking met de Fryske Amateurteaterskoalle (Frats), is bedoeld voor jongeren met een bovengemiddelde affiniteit met theater die de beginselen van theaterregie willen leren. Jongeren kunnen aan de opleiding deelnemen wanneer ze de Jeugdtheaterschool hebben voltooid, of elders ervaring hebben opgedaan met amateurtheater.

Hoofdartikelzaterdag, 9 december 2006

Zegeningen tellen...

‘Tel uw zegeningen, tel ze een voor een.’ Dat had de titel kunnen zijn van het gisteren verschenen rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau. Het SCP belicht daarin een aantal aspecten van de Nederlandse samenleving, zoals onderwijs, gezondheid, vrijwilligerswerk, vrouwenparticipatie en integratie van allochtonen. Op al die terreinen zijn positieve ontwikkelingen te noteren, als objectieve argumenten tegenover de heersende klaagstemming. Wie het maar wil zien, kan zich volgens de sociaal-culturele klimatologen koesteren in zonlicht. Grond genoeg voor de historische uitroep van premier Balkenende tijdens de algemene beschouwingen dit jaar: ,,Laten we blij zijn met elkaar!’’

Regiozaterdag, 9 december 2006

‘Die ogen van de kinderen zeggen mij altijd genoeg’

‘Meester is wel oud, maar hij is vet cool’. Grijnzend denkt Hendrik ten Hoeve (61) terug aan de tekst die een meisje uit zijn klas voor hem opschreef toen hij vorig jaar na een heupoperatie in het ziekenhuis lag. ,,Dat deed me goed. Na 39 jaar in het onderwijs zijn de kinderen klaarblijkelijk nog steeds blij met mij.”

Regiozaterdag, 9 december 2006

Geschil Amerikanen en SNN om pand

Sneek - Het Amerikaanse bedrijf Environmental Inks And Coating International LLC (Eici) eist in een kort geding dat het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) het beslag op hun pand aan de Zadelmakersstraat in Sneek opheft. Het bedrijf heeft voor het pand na een jaar leegstand eindelijk een koper gevonden, maar kan door het beslag niet tot verkoop overgaan.

Regiozaterdag, 9 december 2006

Jeugdzorgkinderen luchten hart

Leek - ,,Ik voel me rot, omdat ik een probleem heb”, schrijft een meisje van dertien dat in een pleeggezin in Fryslân woont. ,,Meestal ga ik dan naar mijn ouders, maar deze keer niet omdat het juist om hen gaat. Ik denk dat ik hierover het beste kan praten met iemand die ik goed ken.” Kinderen uit de jeugdzorg luchten hun hart in het boek Ze doen het voor mij, dat eerder deze week in Leek gepresenteerd werd.

Regiozaterdag, 9 december 2006

Waterkwaliteit achteruit

Leeuwarden - De klimaatverandering heeft in de toekomst een negatieve invloed op de waterkwaliteit. Het bereiken van een ‘goede ecologische toestand’ van het oppervlaktewater zal nog moeilijker realiseerbaar worden dan nu al het geval is. De zuurgraad neemt mogelijk toe, het zuurstofgehalte daalt en het stikstofgehalte van de bodem neemt af.

Regiozaterdag, 9 december 2006

Investeringsbank voor amateurmuziek

Leeuwarden - Unisono, de landelijke koepel van amateurorkesten en koren in Nederland, onderzoekt de mogelijkheden tot de oprichting van een speciale investeringsbank voor muziekverenigingen. Bedrijven, particulieren, overheden en fondsen zouden via die weg moeten kunnen investeren in koren en korpsen.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 december 2006

‘Bernlef mogelijk auteur Heliand’

Utrecht - De eerste Nederlandse vertaling van het Oudsaksische Christusgedicht de Heliand (Heiland), over het leven van Jezus, is vrijdag verschenen. Het is tussen 825 en 850 aan het perkament toevertrouwd door een anonieme dichter. Vertaling, inleiding en annotatie zijn van de hand van Jaap van Vredendaal, beëdigd vertaler en docent Duits.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 december 2006

Ds. Pieter Boomsma: gedreven door Christus' liefde


Weerzaterdag, 9 december 2006

Enkele buien

Vooral vanochtend hebben we te maken met enkele buien. Het is daarbij dan ook meest bewolkt bij temperaturen die oplopen naar 8 ŕ 9 graden. Het waait matig tot vrij krachtig uit het westen tot zuidwesten. Morgen blijft het lang droog met af en toe de zon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties