Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 december 2008.

Cultuurdinsdag, 9 december 2008

Tryater wil in Guinness Book of Records

Leeuwarden - Tryater doet een poging om met 11Stêdetocht in het Guinness Book of Records te komen. Dat heeft het Friese theatergezelschap gisteren gemeld. Er is inmiddels een officiële aanvraag gedaan bij de organisatie in Londen. Tryater claimt dat het de langste theatervoorstelling ter wereld heeft.

Economiedinsdag, 9 december 2008

Drachtster VW-dealer breidt werkgebied uit

Drachten - De Van den Brug-groep in Drachten heeft in Sneek een nieuwe vestiging geopend in samenwerking met Oto Bergsma. In het voormalige Karwei-pand aan de Kleermakersstraat worden de dealeractiviteiten van Volkswagen, Seat, Skoda en Suzuki gecombineerd. Er gaan bijna veertien mensen aan de slag in de showroom en werkplaats, zegt directeur Hans van den Brug van het Drachtster automobielbedrijf. Vanuit Sneek gaat men opereren onder de naam Oto Bergsma-Van den Brug. De twee bedrijven hadden sinds begin dit jaar een samenwerkingsverband.

Economiedinsdag, 9 december 2008

Philips schrapt 116 banen in Drachten

Drachten Elektronicaconcern Philips schrapt 116 banen in zijn scheerapparatenfabriek in Drachten. Dat liet het bedrijf gisteren weten. In totaal werken er 1500 mensen in de fabriek. Het bedrijf schrapt bijna honderd productiebanen. De rest wordt weggestreept bij de ondersteunende diensten. ,,We willen onze kosten in overeenstemming brengen met onze afzet’’, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Economiedinsdag, 9 december 2008

Meeste pensioenen worden niet verhoogd

Den Haag - Verreweg de meeste pensioenfondsen zullen de pensioenuitkeringen volgend jaar niet verhogen. Dat betekent dat mensen met een pensioen niet gecompenseerd worden voor het verlies aan koopkracht door inflatie.

Economiedinsdag, 9 december 2008

Vacatureaanbod in Nederland zakt verder weg

Amsterdam - De vraag naar personeel is verder gezakt. Het vacatureaanbod op de website van Monsterboard.nl bereikte in november het laagste punt in ruim twee jaar, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde Monster Employment Index. De index daalde in november voor de zevende achtereenvolgende maand, met 8 punten naar 156 punten. De grootste daling was te zien in de sectoren toerisme en transport en logistiek. Verder nam onder meer het online vacatureaanbod voor de financiële dienstverlening ver af. ,,De neergaande index geeft de gevolgen van de wereldwijde financiële crisis op de arbeidsmarkt duidelijk weer.’’

Hoofdartikeldinsdag, 9 december 2008

Reclame voor geneesmiddelen...

Radioluisteraars krijgen, zo lijkt het, steeds meer advertenties te horen over gezondheid. Er wordt een zogeheten grappig verhaaltje verteld over bijvoorbeeld maagzuur en de bestrijding daarvan. Dan komt de kern: ga naar de dokter en die kan je een middel voorschrijven dat echt helpt.

Regiodinsdag, 9 december 2008

Grote belangstelling voor afscheid ‘Bildts maisy’ Anita Andriesen

Leeuwarden - Met een staand gezongen Frysk folksliet is de herdenkingsdienst voor gedeputeerde Anita Andriesen gistermiddag afgesloten. Het was een bijzondere dienst in de Grote of Jacobijner Kerk in Leeuwarden, waarbij het strijdlied van de arbeidersbeweging de Ynternasjonale werd afgewisseld met popmuziek en kerkelijke liederen als Blijf mij nabij en Eens als de bazuinen klinken. Het was een dienst precies zoals de woensdag overleden Andriesen het had gewild.

Regiodinsdag, 9 december 2008

Asielzoekers verstoken van medische zorg

Drachten - Asielzoekers zijn momenteel verstoken van medische opvang. De stichting MOA, die de medische opvang tot januari nog regelt, is al aan het afbouwen en contracten met nieuwe zorgverleners zijn nog niet rond. De PvdA in Smallingerland maakt zich zorgen.

Regiodinsdag, 9 december 2008

Het klaslokaal weer fris en schoon met de luchtbaas en de bordenlapper

Tjalleberd - Op de meeste scholen is het binnenklimaat beneden peil. De bedompte lucht schaadt de gezondheid en leerprestaties van de kinderen. GGD Fryslân geeft de komende tijd vijftig scholen een advies op maat. Gisteren was dat obs De Streek in Tjalleberd.

Regiodinsdag, 9 december 2008

Nij Smellinghe in top vijf ziekenhuizen

Drachten - Nij Smellinghe in Drachten behoort tot de top vijf van beste ziekenhuizen van Nederland, volgens consultantbureau Roland Berger. Het ziekenhuis staat er financieel goed voor, helpt relatief veel mensen en scoort goed op kwaliteitsindicatoren zoals doorliggen.

Regiodinsdag, 9 december 2008

‘Homohaat zou in Nederland niet moeten kunnen’

Heerenveen - Vierhonderd scholieren uit Heerenveen en omgeving luisterden gisteren naar gedichten over de vrijheid van meningsuiting. De lokale werkgroep van Amnesty International probeerde de jeugd zo te betrekken bij de strijd voor de mensenrechten.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 december 2008

‘Van Ruler sprak over het leven’

Franeker/Amsterdam - Het is woensdag honderd jaar geleden dat de theoloog Arnold Albert van Ruler (1908-1970) in Apeldoorn werd geboren. Hij wordt met een groot congres herdacht. ,,De colleges van Van Ruler werden wel cabaret genoemd”, aldus ds. Lodewijk Nell uit Franeker.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 december 2008

Terug naar de basis van christelijk leiderschap

Wijsheid als voorwaarde voor een goed bestuur van de kerk lijkt evident. Helaas is dit vandaag de dag vaak een hol begrip Wanneer en hoe geef je goed invulling aan kerkelijk leiderschap? Daarover ging het afgelopen weekend op een conferentie van de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 december 2008

‘Theologie moet op zoek naar nieuwe positie ’

Leiden - Waar je in de westerse wereld ook kijkt, meer en meer verliest de klassieke theologie haar zelfstandigheid. Theologie krijgt op universiteiten een plek bij de zogenaamde Religious Studies (religiewetenschappen). Volgens prof. dr. Hans-Martin Krin is het linksom of rechtsom: de theologie zal zich moeten herpositioneren.

Sportdinsdag, 9 december 2008

Een kloek sportboek voor bij het haardvuur

Drie weken na verschijnen is Het Nieuwste Schavot Sportboek al een doorslaand succes. Het is dan ook perfect blader- en leesvoer voor knusse winteravonden bij het haardvuur.

Sportdinsdag, 9 december 2008

Remise voor Jong Heerenveen

Heerenveen Jong sc Heerenveen is er gisteravond niet in geslaagd een gaatje met de degradatiezone te creëren. De ploeg van trainer Hans de Jong kwam tegen het eveneens onderin bivakkerende FC Utrecht niet verder dan 1-1.

Sportdinsdag, 9 december 2008

Verlies Jong Cambuur in Veendam

Veendam Het belofteam van SC Cambuur-Leeuwarden is er gisteren niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen Jong BV Veendam te winnen. Het werd, na een tumultueuze wedstrijd, 3-1 voor Veenkolonialen. De Cambuurgoal werd gemaakt door Jurrick Juliana na een fraaie actie van Anco Jansen.

Sportdinsdag, 9 december 2008

Grootmeestertoernooi Fries dammen

Leeuwarden Voor het eerst sinds lange tijd zullen zaterdag weer wedstrijden in het Fries dammen worden gespeeld in café ‘De Trijesprong’ in Winsum. Damclub De Rûge Wolf uit Lollum en Waaxens koos voor haar damwedstrijd voor deze locatie, waar in vroeger tijden door de damclub uit Winsum werd gespeeld. De wedstrijd geldt tevens als selectiecriteria voor een grootmeestertoernooi, dat in het voorjaar van 2009 zal worden gespeeld.

Sportdinsdag, 9 december 2008

Score begint opleidingsinstituut

Dronrijp Stichting Score begint volgend jaar een opleidingsinstituut voor jeugdkaats(t)ers. Voor de categorieën jongens/meisjes pupillen, schoolmeisjes en schooljongens zullen trainingsfaciliteiten beschikbaar zijn. Score selecteert jeugdkaatsers en biedt ze aan om in de zomerperiode een extra training te volgen.

Sportdinsdag, 9 december 2008

Indoor straatskaatsen in WTC Expo

Leeuwarden De WTC Expo in Leeuwarden is zaterdag 27 december het decor van de eerste indoor straatkaatswedstrijd. Na het zeer succesvol verlopen straatkaatstoernooi deze zomer op het Oldehoofster kerkhof hebben René Blom en Age Sikma het initiatief genomen om deze vorm van kaatsen ook in de winter en dan indoor van de grond te krijgen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties