Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 december 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 9 december 2014

Interne kritiek kan ICT-fiasco voorkomen

Misschien was Ton Elias te vroeg om gisteren al de noodklok te luiden over de passieve houding van de overheid aangaande de conclusies van zijn commissie. Het VVD-Kamerlid presenteerde zijn rapport over misstanden bij ICT-projecten van de overheid immmers nog geen twee maanden geleden. Aan de andere kant: er is geen minister geweest die beterschap beloofde.

Regiodinsdag, 9 december 2014

Verslavingszorg schrapt volgend jaar 110 banen

Leeuwarden - Verslavingszorg Noord-Nederland schrapt komend jaar 110 van de achthonderd voltijdsbanen. De organisatie, met locaties in onder meer Sneek, Leeuwarden en Drachten, heeft het personeel daarover gisteren ingelicht. Het is nog niet duidelijk op welke locaties de banen verdwijnen.

Regiodinsdag, 9 december 2014

24 december is D-day voor De Sionsberg

Dokkum - Uiterlijk 24 december wordt duidelijk of er een doorstart komt van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Momenteel zijn er drie geÔnteresseerde partijen voor een overname. Als geen enkel plan haalbaar is, wordt de patiŽntenzorg vanaf maandag 29 december afgebouwd.

Regiodinsdag, 9 december 2014

Aantal Friese zelfdodingen historisch hoog

Leeuwarden - Het aantal gevallen van zelfdoding in Frysl‚n is vorig jaar fors gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren heeft gepubliceerd. Vorig jaar waren er 84 geregistreerde zelfdodingen in de provincie, terwijl dat een jaar eerder nog 65 waren. Sinds 1996, toen het CBS voor het eerst provinciale cijfers publiceerde, was het aantal suÔcides in Frysl‚n niet zo hoog.

Sportdinsdag, 9 december 2014

Recensie: Koploper op het gebied van mooie hardloopverhalen

Oke, ik beken. Ik ben besmet met de wielerbacil. Die maakt dat je alle informatie over de fietssport wilt opzuigen als een spons. Als je zelf al niet in het zadel zit. ,,Beoefenaars en liefhebbers van de wielersport zijn echte dragers van dat bacil", betoogde wielerschrijver Fred van Slogteren vorige week nog in deze krant. ,,Een ongevaarlijke, maar onschuldige infectie waar je nooit meer vanaf komt. Er bestaat geen antibioticum voor, er is niets aan te doen dan er aan toe te geven."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties