Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 maart 2004.

Bijschriftdinsdag, 9 maart 2004

Deuren springen open

Bij een zware aardbeving denken wij aan al het negatieve, dat een ramp oplevert: ineenstortingen, slachtoffers, paniek, verdriet.

Cultuurdinsdag, 9 maart 2004

‘Gysbert Japixpriis 2003 postmoderne Witz’

Ljouwert - Yn it febrewarisnûmer fan it algemien-kultureel opinyblêd De moanne lit dichter en essayist Eeltsje Hettinga him yn it artikel ‘âldblikkene ballen yn Gysberts goud ferkocht’ tige kritysk út oer de takenning fan de Gysbert Japix priis 2003. De sjuery dy’t bestie út Eric Hoekstra, Alpita de Jong en Marijke Spies, kenden Willem Tjerkstra de priis ta foar de trilogy Ridder fan Snits.

Cultuurdinsdag, 9 maart 2004

Legaat voor NNO Instrumentenfonds

Groningen – Het Noord Nederlands Orkest (NNO) heeft maandag officieel het NNO Instrumentenfonds opgericht. Bij de gelegenheid werd een cheque van 75.000 euro overhandigd door de Vriendenvereniging van het NNO. Een groot deel van dat bedrag bestaat uit een legaat.

Economiedinsdag, 9 maart 2004

Winnaars Fryske Reklamepriis bekend

Leeuwarden - De winnaars van de Fryske Reklamepriis zijn gisteren bekendgemaakt. Winnaar bij de radiospots was de reclame voor Vitens. Bij de televisie ging de eerste prijs naar Wetterskip Fryslân. De publieksprijzen voor de radio en televisie gingen respectievelijk naar Vitens en de spot van de gemeente Leeuwarden met de FEC City-bus.

Economiedinsdag, 9 maart 2004

Geen provinciegeld naar niet geruimde mkz-bedrijven

Dokkum – Landbouwbedrijven die schade hebben geleden door de mkz in 2001, maar niet zijn geruimd, kunnen geen geld ontvangen van de provincie. Brusselse wetgeving verbiedt het toekennen van een vergoeding uit de schaderegeling die de provincie dat jaar instelde. In het fonds blijft daardoor 4 miljoen van de 6 miljoen euro zitten. Dit meldde Gedeputeerde Piet Bijman gisteren aan de betrokken veehouders in De IJsherberg in Dokkum.

Hoofdartikeldinsdag, 9 maart 2004

De Kamer…

Vandaag roept de Tweede Kamer minister Donner weer op het matje. Hij moet zich verantwoorden over de onduidelijkheid rondom de brief aan twee gevangenisdirecteuren. Blijkens een uitgelekte brief wil de minister graag dat de beide ambtenaren zich bezinnen op hun carrièreverloop, of wel: ze moeten om zich heen kijken voor een andere baan.

Regiodinsdag, 9 maart 2004

Fryslân loopt kans miljoenen terug te betalen

Heerenveen - Het is goed mogelijk dat de provincie Fryslân enkele miljoenen aan Europa moet terugbetalen als het Internationaal Bedrijventerrein Friesland (IBF) in Heerenveen in kleinere kavels wordt opgedeeld.

Regiodinsdag, 9 maart 2004

‘Wat dochst der oan, mar it is tige spitich’

Langweer – Of ze er allemaal de tijd voor nemen is de vraag. Maar op deze zonnige voorjaarsmiddag kunnen passagiers van de pont in Langweer gedurende de overtocht genieten van een adembenemend uitzicht over de Langweerder en Koevorder Wielen. Een minuut of zes duurt het, wachten op het pontje, de overzet, en dan is de blik over de ontluikende natuur alweer voorbij en moet de reis vervolgd worden.

Regiodinsdag, 9 maart 2004

Druk op hof blijft groeien

Leeuwarden - Het gerechtshof gaat het zwaar krijgen als de prestatiecontracten tussen de overheid en de politie vruchten gaat afwerpen. Door de te verwachten groei van zaken en hogere beroepen zal de druk op het hof nog verder toenemen. Die druk is dan niet meer op te vangen door werkprocessen te verbeteren en de efficiency te vergroten.

Regiodinsdag, 9 maart 2004

‘Drachtsters’ willen preventief fouilleren

Drachten – Burgemeester van der Zaag van Smallingerland moet de bevoegdheid krijgen preventief te fouilleren. Dat vindt de meerderheid van de inwoners van de gemeente.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 maart 2004

Kerk kan rol spelen bij herkennen thuisgeweld

Haren - Dat er nog heel wat taboes moeten worden doorbroken om het thema huiselijk geweld en seksueel misbruik bespreekbaar te maken, werd maandag opnieuw duidelijk tijdens de viering van Internationale Vrouwendag, georganiseerd door het Regionaal Dienstencentrum (RDC) van de Samen-op-Wegkerken in Groningen en Drenthe. Ruim vijftig vrouwen namen deel aan de dag ‘Voor geen geweld’, in het Gorechthuis te Haren.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 maart 2004

Naar een ‘biddende kerk’

Vaticaanstad - De Nederlandse rooms-katholieke bisschoppen hebben maandag in Rome hun rapport over de situatie van katholiek Nederland op tafel gelegd. Dat gebeurde bij aanvang van hun vijfjaarlijkse bezoek ‘ad limina’: de pelgrimage naar de graven van de apostelen Petrus en Paulus, en het werkbezoek aan paus en Romeinse Curie. De bezorgdheid overheerst, ondanks geloof, hoop en een paar optimistische signalen.

Sportdinsdag, 9 maart 2004

Heerenveen 2 wint

Alkmaar – Het beloftenteam van Sportclub Heerenveen heeft maandagavond in de reserve eredivisie goede zaken gedaan. Door een late treffer van de Grieke Georgios Samaras boekten de Friezen in Alkmaar een zwaarbevochten zege op AZ: 0-1.

Sportdinsdag, 9 maart 2004

Cramer stapt over naar sterrenteam van Orie

Den Haag - Wieteke Cramer heeft maandag in Den Haag een tweejarig contract bij de Sponsor Loterij Schaatsploeg ondertekend.

Sportdinsdag, 9 maart 2004

Pieterman wil topbasketbal in Heerenveen

Heerenveen - Jacob Pieterman, oud-sponsor van Den Helder, zit achter het idee om met Heerenveen eredivisiebasketbal te gaan spelen. Moet het initiatief serieus genomen worden? Er is in de basketbalwereld op dit moment veel te doen rondom dit ambitieuze streven. De plannenmakers houden zich voorlopig angstvallig schuil.

Weerdinsdag, 9 maart 2004

Wat sneeuw

Vandaag is het wisselend bewolkt en nog meest droog met minima rond -1 ºC. Morgen is het bewolkt en er kan wat sneeuw vallen. Verder is het koud met maximumtemperaturen rond 3 graden. Daarbij waait het matig tot krachtig uit het oosten tot noordoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties