Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 9 maart 2012.

Cultuurvrijdag, 9 maart 2012

Orgelconcours tiende en laatste keer in Koepelkerk

Leeuwarden | Het jaarlijkse orgelconcours in de Koepelkerk in Leeuwarden beleeft morgen zijn tiende en hoogstwaarschijnlijk laatste editie. ,,Zeg nooit nooit, maar de kans is uitermate klein dat als de kerk in juli haar deuren sluit, er nog een concours gehouden wordt”, zegt voorzitter Jan Bosselaar van de Stichting Concerten Koepelkerk Leeuwarden.

Economievrijdag, 9 maart 2012

Broodbakkampioen wil nu de jeugd inspireren

Jubbega | Na het behalen van het Europees Kampioenschap Broodbakken, is de top voor Wietse Schiere uit Jubbega bereikt. ,,Want wat is er nu mooier om op de hoogste tree op te houden?”, vraagt hij zich af. Begin deze week behaalde hij met Peter Bienefelt en François Brandt de hoogste plek bij de kampioenschappen in Amsterdam. ,,Je hebt een beperkte houdbaarheidsdatum, daar heb je rekening mee te houden. Ik ga me vanaf nu dan ook bezighouden met het inspireren van de nieuwe lichting.”

Hoofdartikelvrijdag, 9 maart 2012

Ziekenhuisfusie is een drastische keuze

De voorgenomen fusie tussen zorggroep Passana (met onder meer De Sionsberg in Dokkum) en Nij Smellinghe in Drachten is bepaald niet de eerste in zijn soort. Sinds de overheid een houding aanneemt van terughoudendheid en het bevorderen van marktwerking, is het aantal ziekenhuizen door fusies drastisch afgenomen: in 1985 waren er nog 162 ziekenhuisorganisaties; vijftien jaar later waren het er nog maar 92 en dat proces zet zich onveranderd voort.

Regiovrijdag, 9 maart 2012

Kerngebied moet grutto wél beschermen

Earnewâld | De huidige manier van weidevogelbeheer - het recept van de afgelopen decennia - is geen succes. Sinds de jaren zeventig is er veel geld in gestoken, terwijl de gruttopopulatie jaarlijks met 5 tot 8 procent afneemt. Reden voor het ministerie van ELI om een andere aanpak te overwegen: het aanwijzen van weidevogelkerngebieden.

Regiovrijdag, 9 maart 2012

Broerekerk Bolsward krijgt nieuw glas

Bolsward | De glaskap van de Broerekerk in Bolsward, die al een jaar of vijf scheuren vertoont, wordt hersteld. Dat heeft de Stichting Vrienden van de Broerekerk bekend gemaakt. De stichting is ,,uitermate blij” met de vervanging van het gescheurde glas.

Regiovrijdag, 9 maart 2012

Bezuinigingen Friese Meren treffen burgers

Balk | De inwoners van de Friese Meren - bestaande uit Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân - worden al voor aanvang van de fusiegemeente per 1 januari 2014 geconfronteerd met forse bezuinigingen en dito ingrepen. Dat blijkt uit de voorstellen van de drie colleges van B en W aan de gemeenteraden. In totaal moet er 5,5 miljoen euro bezuinigd worden, waarvan 3,2 miljoen voor 2014; in de voorstellen staat voor 6,5 miljoen aan besparingen, waaruit de gemeenteraden moeten kiezen.

Regiovrijdag, 9 maart 2012

Nij Smellinghe redt Sionsberg van ondergang

Drachten | Nog dit jaar fuseert zorggroep Pasana van De Sionsberg met ziekenhuis Nij Smellinghe. De overname is de enige manier waarop De Sionsberg overeind kan blijven.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 maart 2012

Oud vicaris-generaal pater Grasveld overleden

Utrecht/Groningen | Op 85-jarige leeftijd is woensdag in Valkenburg Carl Grasveld overleden. Pater Carl Louis Maria Grasveld ofm, is oud-vicaris-generaal van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 maart 2012

Rijke historie Sint Maartenkerk Hallum in boek

Hallum | ‘Treed niet onachtzaam hier voorbij’ staat op een gevelsteen boven de ingang van de toren van de Sint Maartenkerk in Hallum. Het is de titel die het boek over de geschiedenis van de kerk meekreeg, dat morgenmiddag wordt gepresenteerd. Het eerste boek wordt dan aangeboden aan gedeputeerde Jannewietske de Vries.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 maart 2012

Studiedag: verbreed je liturgische horizon

Hoe bouw je bruggen tussen mensen die niet van elkaars liederen houden? Het is de missie van de Werkgroep EredienstCreatief die zaterdag 17 maart een studiedag over liturgie houdt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties