Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 9 maart 2016.

Economiewoensdag, 9 maart 2016

HZPC betaalt flink hogere aardappelprijs over 2015

Joure - Aardappelhandelshuis HZPC in Joure heeft over het afgelopen jaar een flink hogere aardappelprijs kunnen uitbetalen aan de aangesloten pootgoedtelers dan in 2014. Dat heeft het bedrijf gisteren gemeld tijdens de presentatie van de prognoseprijzen over 2015. HZPC verwacht over de oogst een prijs te betalen van 29,50 cent per kilo. Dat is twee cent boven de prijs van een jaar eerder. Volgens het handelshuis hebben boeren een beduidend beter rendement gedraaid mede omdat er ook meer kiloís van het land kwamen.

Regiowoensdag, 9 maart 2016

Gemeenten moeten snel plannen maken voor opvang

Leeuwarden - Achtkarspelen, Ferwerderadiel, Leeuwarderadeel, Menameradiel, Oost- en Weststellingwerf en de Waddengemeenten moeten plannen maken voor de opvang van vluchtelingen. Deze gemeenten vangen nu geen vluchtelingen op in een asielzoekerscentrum of noodopvang. Er is ook geen crisisnoodopvang geweest.

Regiowoensdag, 9 maart 2016

Unieke vondst van skeletten bij Boksum

Boksum - Bij het uitgraven van de nieuwe opvaart bij Boksum is een grafkuil gevonden met vijf of zes skeletten. Volgens archeologen gaat het mogelijk om slachtoffers van de Slag bij Boksum in 1586. Het zou dan de eerste keer zijn dat mensenresten worden gevonden van de veldslag.

Regiowoensdag, 9 maart 2016

Leeuwarden bungelt onderaan ranglijst

Leeuwarden - Leeuwarden creŽert minder banen en heeft gemiddeld lagere lonen dan andere steden in Nederland. Dat blijkt uit het onderzoek De triomf van de stad van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Het PBL onderzocht de economische ontwikkeling in twintig stedelijke regioís. Deze regioís blijken in bijna heel Nederland economische motoren, maar Leeuwarden blijft, met Enschede en Heerlen, fors achter.

Sportwoensdag, 9 maart 2016

Knegt vond grote stappen Elistratov nooit verdacht

Als Europees shorttrackkampioen Semen Elistratov doping heeft gebruikt, is dat een klap voor de sport, vindt wereldkampioen Sjinkie Knegt. ,,Hij maakte ook wel heel grote stappen. Zonde dit."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties