Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 9 april 2014.

Hoofdartikelwoensdag, 9 april 2014

Signalen van iets heel ergs blijken achteraf

Afgelopen weekeinde ging er een siddering door Nederland: het gezinsdrama in Laren. Een man schiet zijn vrouw, zijn dochter en daarna zichzelf dood. Dergelijk nieuws schokt iedereen. Pogingen om enigszins een voorstelling te maken van wat er zich in het huis heeft afgespeeld mislukken: gedachten en gevoelens tuimelen over elkaar heen - het is té erg.

Regiowoensdag, 9 april 2014

De Rouwe vreest een volgende EVT

Terschelling | Er kan zo een nieuwe vervoerder opstaan die net als Eigen Veerdienst Terschelling gaat concurreren met Rederij Doeksen. Alle ellende van de afgelopen jaren kan zich dan herhalen. Dat vreest Tweede Kamerlid Sander de Rouwe (CDA). De Bolswarder wil bovendien eerdaags een verklaring van staatssecretaris Wilma Mansveld ( Infrastructuur) over de negen miljoen euro aan gemeenschapsgeld die aan EVT is verstrekt. Daarmee werd de concurrentie afgekocht om mogelijke ontwrichting van de eilander gemeenschappen van Terschelling en Vlieland te voorkomen.

Regiowoensdag, 9 april 2014

Friese plattelandsvrouwen voelen zich verbonden

Drachten | Ontmoeting en verbinding. Die begrippen staan centraal op de jaarlijkse Biningsdei van de Christelijke Plattelandsvrouwenbond Fryslân (CPB), gisteren in schouwburg De Lawei in Drachten. Vijfhonderd Friese vrouwen komen er op af, tot tevredenheid van voorzitter Sjoke Sijtsema.

Regiowoensdag, 9 april 2014

Gedeputeerden reizen minder duur en ver

Leeuwarden | De Friese gedeputeerden hebben de afgelopen vijf jaar een slordige 147.000 euro uitgegeven aan dienstreizen naar het buitenland. Dat blijkt uit een overzicht over de jaren 2009-2013. Het huidige college van GS spendeert tot dusver duidelijk minder aan dergelijke reizen dan het vorige, zo blijkt uit diezelfde cijfers.

Regiowoensdag, 9 april 2014

Noorden wil dagelijks naar Schiphol vliegen

Leeuwarden | De drie noordelijke provincies gaan de mogelijkheden verkennen voor dagelijkse lijnvluchten tussen de vliegvelden Groningen Airport Eelde en Schiphol. Deze dienst zou vliegen vanaf Eelde zakelijk en toeristisch aantrekkelijker maken. Het bedrijfsleven, de Rijksuniversiteit Groningen en ziekenhuis UMCG doen mee aan de verkenning bij het rijk.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 april 2014

Presentatie nieuwe krijsmachtbijbel

Hilversum | Hoofdkrijgsmachtpredikant Klaas Henk Ubels presenteert volgende week woensdag in Hilversum de nieuwe krijgsmachtbijbel. Het gaat om een dwarsliggerformaat, waardoor de complete bijbel in de linkerbovenzak van het uniform past, aldus Ubels.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 april 2014

Een leven van aanbidding

Column

Sportwoensdag, 9 april 2014

Zege op SDS een lichtpuntje in donkere week Delfstrahuizen

Easterein | In de zaterdagse derde klasse A heeft de selectie van Delfstrahuizen een droevige week, toch nog enigszins met een lichpuntje af kunnen sluiten. Het uitduel met SDS uit Easterein kon afgelopen weekeinde wegens trieste privé-omstandigheden van linksback Marten Bok geen doorgang vinden. Gisteren werd de wedstrijd ingehaald en trok het met rouwbanden spelende Delfstrahuizen uiteindelijk aan het langste eind: 0-2.

Sportwoensdag, 9 april 2014

Wykels Hallum heeft geen trek in de nacompetitie

Oudwoude | Wykels Hallum heeft in het inhaalduel in de derde klasse B goede zaken gedaan in de strijd om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Concurrent WTOC werd gisteravond op eigen veld met 0-2 verslagen door de formatie van trainer Jan van der Wal, die daardoor de voorlaatste plaats overdeed aan de formatie uit Oudwoude.

Sportwoensdag, 9 april 2014

Rennen tussen ijsberen op Noordpool als parcours naar persoonlijke groei

Sierd Nutma (42) was ooit Fries jeugdkampioen schaken. Later kreeg de drang naar het onmogelijke hem in zijn greep. Vandaag rent de geboren Damwâldster, met een hekel aan hardlopen, de Noordpoolmarathon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties