Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 9 juni 2004.

Dossierwoensdag, 9 juni 2004

Mooi vuil werk, Giovanni van Bronckhorst


Economiewoensdag, 9 juni 2004

SNN wil verbetering goederenvervoer

Groningen - Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) gaat zich inzetten voor een verbetering van het goederenvervoer in Noord-Nederland. Dat staat in de Regiovisie Goederenvervoer Noord-Nederland. Volgens SNN is verbetering nodig, omdat het goederenvervoer de komende jaren flink zal toenemen, van 103 miljoen ton jaarlijks nu tot 153 miljoen ton in 2020. Dat is een stijging van bijna 50 procent.

Economiewoensdag, 9 juni 2004

Friese CDA: meer aandacht landbouw

Leeuwarden – De CDA-statenfractie van de provincie Fryslân heeft de Tweede Kamerfractie van de partij opgeroepen meer aandacht te schenken aan de noordelijke landbouw bij de vaststelling van het nieuwe landelijke mestbeleid. Onder druk van de goedkeuring van de Europese Unie moet de Nederlandse regering snel besluiten nemen om te voldoen aan de Europese normen.

Economiewoensdag, 9 juni 2004

Fors banenverlies bij Lasaulec

Heerenveen - Bij technische groothandel Lasaulec verdwijnen 50 banen. De directie sluit gedwongen ontslagen niet uit. Aanleiding is de tegenvallende resultaten van 2003. Daarbij ziet de directie van Lasaulec nog onvoldoende tekenen van herstel in de sectoren waarin het bedrijf actief is.

Economiewoensdag, 9 juni 2004

Vlees met mkz-vaccin mag straks geëxporteerd

Parijs – Binnen enkele jaren zal de vleesexport soepeler verlopen na de uitbraken van mond- en klauwzeer in de Europese Unie. Dat stelt CDA-europarlementariër Albert Jan Maat op basis van een advies van de werelddiergezondheidsorganisatie OIE. In dat advies stelt de OIE dat het gebruik van een markervaccin goed te onderscheiden is van de gebruikelijke vaccins en de antistoffen in de dieren bij een mogelijke infectie.

Regiowoensdag, 9 juni 2004

Monique van de Ven heeft zestig kinderen

Harlingen – Monique van de Ven uit Harlingen heeft zestig kinderen. Ze wonen in een weeshuis in Sierra Leone. ,,Ik heb ze emotioneel geadopteerd, zeg maar.’’ Als ze eenmaal over hen begint, raakt ze niet meer uitgepraat. En dat is maar goed ook. Want door over hen te praten, werft Van de Ven geld voor om de zestig kinderen te kunnen kleden, voeden en onderwijzen.

Regiowoensdag, 9 juni 2004

Dijk heeft baat bij kunstmatig bevochtigen

Leeuwarden – Kunstmatige bevochtiging van droge veendijken kan schade aan de dijken voorkomen. Dat blijkt uit een proef van het kennisinstituut van de waterschappen in Nederland.

Regiowoensdag, 9 juni 2004

Vermist jongetje teruggevonden bij speelgoedwinkel

Holwerd - Een tienjarig jongetje uit Holwerd is gisteren na een vermissing van acht uur weer teruggevonden in het portiek van een speelgoedwinkel aan de Oranje Wal in Dokkum.

Regiowoensdag, 9 juni 2004

Otter ziet levenslicht in Weerribben

Ossenzijl - Zestien jaar nadat de laatste otter in Joure werd doodgereden, is er weer een otter in het wild geboren in Nederland. Dat meldde Staatsbosbeheer gisteren. De otterpup zag het levenslicht in de Overijsselse natuurgebieden De Wieden en De Weerribben. Dat is gebleken uit DNA-onderzoek van gevonden uitwerpselen.

Sportwoensdag, 9 juni 2004

Lieuwe Westra heeft zijn plaatsje in het peloton weer gevonden

Mûnein - Wielrenner Lieuwe Westra gold zeven jaar geleden als een groot talent. Totdat hij de fiets liet staan en een knieval maakte voor de geneugten des levens. Na een turbulent leven stapte hij dit seizoen weer op de fiets. Hij sloeg de junioren over en vecht zich nu terug in het peloton.

Sportwoensdag, 9 juni 2004

Jan van Raalte verder als trainer Flevo Boys

Leeuwarden – Jan van Raalte wordt komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Flevo Boys. De naar de eerste klasse gedegradeerde club uit Emmeloord trok de 35-jarige Leeuwarder aan als opvolger van Pieter Bijl die met ingang van volgend seizoen toetreedt tot de technische staf van SC Heerenveen. Daarmee raakt Harkemase Boys toch nog onverwacht de dynamische middenvelder kwijt die zich de afgelopen drie seizoenen ontpopte tot de motor van het elftal.

Sportwoensdag, 9 juni 2004

Edel Grass blijft Cambuur trouw

Leeuwarden Kunstgrasleverancier Edel Grass uit Genemuiden zal ook volgend seizoen optreden als hoofdsponsor van Cambuur Leeuwarden. Dat zijn beide partijen dinsdag overeengekomen.

Sportwoensdag, 9 juni 2004

Aris contracteert Rik van de Nes

Leeuwarden - Woon! Aris heeft zich versterkt met Rik van de Nes. De 20-jarige 2 meter en 4 centimeter grote forward komt over van eredivisionist Landstede Zwolle, waar hij twee seizoenen speelde.

Sportwoensdag, 9 juni 2004

Fries dammen langs Slachtemarathon

Leeuwarden - Damclub De Rûge Wolf uit Lollum houdt zaterdag op het parcours langs de Slachtemarathon een dammatch tussen de kampioen van het Fries dammen, Taeke Kooistra uit Hartwert en ‘Het Beest’, een computerprogramma van Stef Keetman (Lusoris 3).

Weerwoensdag, 9 juni 2004

BV Nederland…

Al sedert enkele decennia doet de Nederlandse politiek zijn uiterste best om van ons land een groot bedrijf te maken: BV Nederland. Politici en bestuurders van diverse snit hebben er alles aan gedaan om de cultuur van het bedrijfsleven in politiek en bestuur te planten. Burgers, of onderdanen, werden klanten en overheidsinstellingen werden leveranciers, algemene voorzieningen werden geliberaliseerd of geprivatiseerd en bestuurders en politici kunnen ervan uitgaan dat ze worden ‘afgerekend’ op hun prestaties.

Weerwoensdag, 9 juni 2004

Enkel buitje

Vanmiddag is het wisselend bewolkt tot vrij zonnig, maar overwegend droog met temperaturen tussen 22 en 26 graden. Morgen wordt het vrij zonnig met een enkel buitje en temperaturen tussen 21 en 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties