Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 9 juni 2006.

Economievrijdag, 9 juni 2006

Aquaverium legt verkoophavens aan

Grou - Watersportcentrum Aquaverium in Grou gaat twee verkoophavens bij het gebouw aanleggen. Dat zei directeur W. Waller gisteren. De havens moeten volgende zomer klaar zijn. De ene haven komt achter het gebouw, op de plaats van de huidige blusvijver. De andere haven komt aan de overkant van de weg. Tussen de havens komt een ophaalbrug. In de havens kunnen onder andere huurders van ruimte in het watersportruimte hun boten tentoonstellen. Volgens Waller zijn de vergunningen rond en het nieuwe bestemmingsplan goedgekeurd.

Economievrijdag, 9 juni 2006

Baarsma neemt wijnkoperij Wielinga over

Gorredijk - Baarsma Wine Group uit Gorredijk heeft deze week Wijnkoperij Wielinga in Leeuwarden overgenomen. Wielinga verkoopt rechtstreeks aan de consument via de wijnwinkel, maar levert ook aan de horeca en groothandels. Baarsma Wine Group uit Gorredijk is met een omzet van 190 miljoen euro marktleider in Nederland. Jaarlijks verhandelt het bedrijf negentig miljoen flessen wijn in binnen- en buitenland.

Economievrijdag, 9 juni 2006

Faillissement Walda Drachten uitgesproken

Leeuwarden – Het faillissement van installatiebedrijf Walda uit Drachten is gisteren uitgesproken door de rechtbank van Leeuwarden. Het bedrijf is volgens personeel en CNV-bestuurder Jan Kampherbeek ten onder gegaan door verlies op diverse opdrachten. Werk was er volgens de partijen genoeg. Bij het bedrijf werken er zeventig mensen. Onder hetzelfde dak is ook het bedrijf Baderie Walda gevestigd. Dit bedrijf staat volledig los van het installatiebedrijf en staat dus ook buiten het faillissement.

Economievrijdag, 9 juni 2006

Kosten besparen met kunststof


Economievrijdag, 9 juni 2006

Friese boeren telen minder poters

Leeuwarden – De teelt van pootaardappelen neemt dit jaar met 6 procent fors af. Voor de akkerbouwers was die teelt tot voor kort economisch een van de belangrijkste inkomstenbronnen. Door de lage prijzen van de afgelopen jaren en een overschot in de markt is er dit jaar minder gepoot. Door het warme weer zijn de groeiomstandigheden nu prima.

Hoofdartikelvrijdag, 9 juni 2006

De grote zorgverzekering...

De patiënt moet een keuze kunnen maken uit het zorgaanbod. De beste kwaliteit tegen de laagste prijs. Wie mee wil blijven doen, moet groot zijn, het liefst heel groot. Deze en dergelijke zinnen worden gehoord sinds regering en parlement spreken over het nieuwe zorgstelsel. Invoering ervan wordt gezien als een ’grote daad’ van minister Hoogervorst. Sinds het stelsel is ingevoerd, is al zichtbaar geworden hoe het stelsel zorgt voor grote verschuivingen in de wereld van ziektekostenverzekeraars. Gisteren werd de tweede fusie bekend gemaakt, die tussen Agis, Delta Loyd en Menzis. Eerder gingen VGZ en Univé met elkaar in zee. Er zijn nog meer fusies in de maak; het aantal zorgverzekeraars zal door de schaalvergroting dalen tot een handjevol. Onvermijdelijk, noemen de betrokkenen de fusie. Wie wil overleven, moet groter. Zeggen ze. Want de gezondheidszorg is ’oorlog’: zorg tegen de laagste prijs moet worden bevochten bij de ziekenhuizen en artsen. En hoe groter de zorgverzekeraar, hoe sterker diens positie in het gevecht.

Regiovrijdag, 9 juni 2006

Recreatietax schaadt sector

Dokkum - De geldzorgen van de gemeente Dongeradeel spelen met name de recreatiebranche parten. De gemeente zegt een toeristenbelasting te moeten heffen om verder te kunnen investeren in de sector. Maar de recreatieondernemers vrezen dat het effect hiervan juist averechts zal zijn. Ook de musea worden getroffen door de bezuinigingsslag.

Regiovrijdag, 9 juni 2006

Giftig kruid rukt op in de provincie

Leeuwarden - Jacobskruiskruid moet harder worden bestreden. Dat vindt een grote meerderheid van Provinciale Staten. Het kruid dat vooral voorkomt in wegbermen is giftig voor koeien, paarden, schapen, geiten en varkens. Als het in veevoer belandt, kan dat fatale gevolgen hebben. Vooral paardenhouders maken zich zorgen.

Regiovrijdag, 9 juni 2006

Fryslân bereidt zich voor op een hittegolf

Leeuwarden - Fryslân maakt zich op voor een lange zeer warme periode. De komende dagen stroomt uitzonderlijk warme lucht onze kant op. Een hittegolf is niet uitgesloten. Zwembaden bereiden zich voor op drukke dagen, slagers zorgen voor een extra voorraad barbecuevlees en de politie is beducht voor meer lawaai op straat.

Weervrijdag, 9 juni 2006

Steeds warmer


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties