Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 juli 2013.

Cultuurdinsdag, 9 juli 2013

Coba de Groot Stipendium voor Irene Veltman

Leeuwarden | Kunstenares Irene Veltman (Harlingen, 1991) krijgt het Coba de Groot Stipendium 2012. Dat heeft een woordvoerster van Academie Minerva in Groningen gisteren bekendgemaakt. Het stipendium wordt elk jaar uitgereikt aan een Fries die pas is afgestudeerd aan de opleiding Autonome Beeldende Kunst.

Economiedinsdag, 9 juli 2013

Praktijkcentra Melk samen

Goutum/Oentsjerk | Praktijkcentrum voor de melkveehouderij PTC+ in Oentsjerk trekt in bij de Dairy Campus in Goutum. De activiteiten zullen per 1 september 2015 vallen onder het nieuwe Dairy Training Centre. Dat hebben beide organisaties gisteren bekend gemaakt.

Economiedinsdag, 9 juli 2013

Dokkum moet durven kiezen

Dokkum | Om meer toeristen te trekken en te houden en bewoners van de stad en Noordoost Fryslân meer te bieden, moet de binnenstad van Dokkum op enkele punten rigoureus worden aangepakt. Dat is de visie van enkele onafhankelijke deskundigen die gisteren hebben gekeken naar de toekomstbestendigheid van het (winkel)centrum. ,,Een voorbeeld is de markt. Want wat is dat nu eigenlijk? Deels parkeerterrein en deels plein. Maak een keuze en buit dat uit”, zegt Hildegard Assies van het bureau Urban Retail uit Leiden.

Hoofdartikeldinsdag, 9 juli 2013

In Egypte heerst het recht van de sterkste

Zelden in de geschiedenis is een militaire machtsovername met zo veel stilzwijgende instemming begroet als de staatsgreep die het Egyptische leger vorige week pleegde.

Regiodinsdag, 9 juli 2013

Snelweg afgesloten voor zeer snelle studentenfiets

Franeker | Fietsen op de snelweg is ten strengste verboden, maar voor studenten van de TU Delft en VU Amsterdam wordt voor een keer een uitzondering gemaakt.

Regiodinsdag, 9 juli 2013

Naturalis is bijna zeker van eerste wolf in Nederland

Luttelgeest | Biodiversiteitscentrum Naturalis in Leiden is er na autopsie ,,voor 98 procent” zeker van dat het vrijdag bij Luttelgeest doodgereden dier een wolf is. Het gaat om een vrouwtje van twee tot drie jaar volgens bioloog Jaap Mulder en de collectiebeheerder van de zoogdieren, Steven van der Mije.

Regiodinsdag, 9 juli 2013

Vlieland eist oplossing voor veerbootruzie

Vlieland | De gemeente Vlieland is de veerbotenstrijd tussen Rederij Doeksens en de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) helemaal zat. De gemeente vreest de dupe te worden van de ruzie op het buureiland, want Rederij Doeksen heeft aangekondigd om tijdens de wintermaanden afvaarten te schrappen. Volgens burgemeester Ella Schadd-de Boer wordt Vlieland zo slachtoffer van de veerbotenoorlog op Terschelling. De gemeente stapt daarom naar de Nederlandse Arbitrage Commissie.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 juli 2013

Klacht PKN tegen Nederlandse staat ontvankelijk

Utrecht | Een klacht die de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft ingediend tegen de Nederlandse staat over de zorg voor illegalen zal behandeld worden. Dat heeft de Protestantse Kerk gisteren laten weten.

Sportdinsdag, 9 juli 2013

Recensie | Feyenoords doorbraak: erg dure mosterd na de maaltijd

Ron Vlaar grijpt zelf de microfoon. Wat de speaker doet, kan hij beter, denkt de aanvoerder van Feyenoord. Hij schreeuwt de aanhang van zijn club naar een orgastisch hoogtepunt dat het gebrul na Guidetti’s laatste doelpunt zelfs overstemt.

Sportdinsdag, 9 juli 2013

Bacuna afgetest door eerstedivisionist Telstar

Velsen-Zuid | Johnsen Bacuna, bekend van Harkemase Boys, zal komend seizoen niet voor SC Telstar gaan spelen. De 27-jarige vleugelaanvaller was de afgelopen dagen op proef bij de eerstedivisieformatie uit Velsen-Zuid. Bacuna speelde mee zaterdag in de met 0-0 gelijkgespeelde wedstrijd tegen het Engelse Hartlepool United, maar Telstartrainer Marcel Keizer maakte gistermiddag bekend dat de Noord-Hollanders hem geen contract aan zullen gaan bieden.

Sportdinsdag, 9 juli 2013

Cambuur test naast Pereira mogelijk ook Deense speler

Leeuwarden | Nadat vrijdag al de komst bekend werd van de Duits-Canadese proefspeler Massih Wassey, maakte gisteren verdediger Marlon Pereira (ex-Willem II) zijn opwachting op de training bij Cambuur. Beide spelers zijn tot eind deze week op proef bij de Leeuwarder eredivisieclub. Die hoopt vandaag ook nog een Deense rechtsbuiten te kunnen begroeten, omdat AZ-speler Mikhail Rosheuvel Heracles Almelo boven Cambuur heeft verkozen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties