Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 9 juli 2014.

Economiewoensdag, 9 juli 2014

Ontspannen met veenmodder tussen knuffelkoeien

Delfstrahuizen - Het badderen in de modder kan op het bedrijf van de familie Holtrop, Boerderij Recreatie aan de Marwei. Een jaar of negen geleden begon de familie Holtrop naast het melkveebedrijf een camping. Om de gasten te vermaken werd een boerengolfbaan in gebruik genomen. Het was de start van het recreatiebedrijf, waar men naast golven ook koeien kan knuffelen, fierljeppen en boerenspelen kan doen. Het bedrijf trekt jaarlijks ruim zesduizend bezoekers.

Regiowoensdag, 9 juli 2014

Windclusters bij kust wad

Harlingen - De provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland moeten nieuwe windmolenparken langs de Waddenzee zo veel mogelijk clusteren. Als dat gebeurt, dan is het mogelijk dat één of meerdere windparken worden geplaatst langs de Waddenzee. Dat zegt de Waddenvereniging.

Regiowoensdag, 9 juli 2014

Geen geld meer voor ramen lappen

Leeuwarden - Veel zorgbehoevenden in Fryslân moeten vanaf volgend jaar hoogstwaarschijnlijk zelf hun ramen lappen of het huis stofzuigen. Bijna alle Friese gemeenten gaan vanaf 1 januari geen vergoeding geven voor de lichtste vorm van huishoudelijke hulp, de zogenaamde 'huishoudelijke hulp 1'. Dat zegt Klaas Kuilman, directeur van thuiszorgorganisatie Het Friese Land. ,,Er is nog geen enkele gemeente die het ons formeel heeft bevestigd, maar via ambtelijk contact is ons door veel gemeenten al wel aangegeven dat er geen vergoeding komt voor deze vorm van huishoudelijke hulp", zo stelt Kuilman. ,,De gemeenten rekenen erop dat kennissen of familieleden de taak overnemen."

Regiowoensdag, 9 juli 2014

Bevolking krimpt sneller dan verwacht

Leeuwarden - Het aantal inwoners van Fryslân daalt de komende decennia veel sneller dan verwacht. De bevolking krimpt volgens het landelijke Primos-onderzoek met 5,5 procent tot 611.000 inwoners in 2040. De provincie rekent volgens de meest recente prognose nog op een daling van slechts 0,9 procent en geeft al aan dat dit percentage wordt bijgesteld. Vooral in Zuidoost-Fryslân lijkt de krimp harder toe te slaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties