Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 juli 2016.

Economiezaterdag, 9 juli 2016

Veel plaatsen in Súdwest weigeren ondernemersfonds

Sneek - Het Ondernemersfonds in Súdwest-Fryslân kent een moeilijke start. Bijna een derde van de ondernemersverenigingen in dorpen wil niet meedoen en meer dan de helft twijfelt nog. De stichting achter het fonds wijdt dat aan een imagoprobleem.

Hoofdartikelzaterdag, 9 juli 2016

´Lekker doorrijden´ en de verkeersdoden

Op snelwegen waar 130 kilometer per uur gereden mag worden, is de kans dat een ongeluk een dodelijke afloop heeft, groter dan op wegen met een lagere maximumsnelheid. Dat blijkt uit een analyse van door de politie geregistreerde ongelukken van de afgelopen jaren, die deze week bekend werd. Op wegen met een 130 km-limiet vielen vorig jaar bij 10 procent van de ongelukken met lichamelijk letsel een of meer doden. Op wegen waar 120 gereden mag worden, had 7,5 procent van deze ongelukken een dodelijke afloop. Het percentage dodelijke slachtoffers daalt flink als de maximum snelheid nog lager wordt. Bij 100 km/u is het aantal doden minder dan 2 procent.

Regiozaterdag, 9 juli 2016

Leemhuis commissaris der Koning in Fryslân

Leeuwarden - VVD´er Joan Leemhuis-Stout (70) wordt per 13 september waarnemend commissaris van de Koning in Fryslân. Dat heeft de ministerraad besloten.

Regiozaterdag, 9 juli 2016

Eeuwenoude vluchtroute Franeker bolwerk weer open

Franeker - Bijna honderd jaar was hij onbegaanbaar, maar nu kan hij weer gebruikt worden: de geuzengang in het Noorderbolwerk in Franeker. Tijdens de Nederlandse Opstand - ook bekend als de Tachtigjarige Oorlog - werd de gang gebruikt als geheime vluchtroute uit Franeker. Stedelingen konden via de gang in het verdedigingswerk ongemerkt de stad verlaten. De afgelopen honderd jaar zat de gang echter vol met puin en was hij onbegaanbaar.

Regiozaterdag, 9 juli 2016

AquaZoo opent met nieuwe dieren

Leeuwarden - Er klinkt gebeuk vanuit het nieuwe ijsberenverblijf in AquaZoo Friesland. Of het de laatste werkzaamheden zijn voordat de ijsberen Nanu en Felix aan het publiek worden getoond of dat het de ongeduldige ijsberen zelf zijn, is niet duidelijk. De nieuwe verblijven zijn nog afgeplakt met grote vellen papier.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 juli 2016

Kindereditie van pauselijke encycliek

Rome - Hoe leg je een kind uit wat de inhoud van een pauselijke encycliek is? De gepensioneerde journalist Hubert Gaisbauer waagde hier zich aan. Hij heeft de ´groene encycliek´ van paus Franciscus met beelden en teksten zo uitgelegd dat deze voor kinderen te snappen is. ´Ein Brief fur die Welt. Die Enzyklika Laudato Si fur Kinder erklärt´ gaat onder meer in op wat de bio-industrie voor dieren betekent. Franciscus van Assisi is de gids in het boek.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties