Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 september 2008.

Cultuurdinsdag, 9 september 2008

Rutger Kopland en Goffe Jensma in jury van JM Prijs

Leeuwarden - Dichter Rutger Kopland, hoogleraar Goffe Jensma en schrijfster en politica Marga Kool vormen de jury van de JM Prijs 2009. Dat heeft het Je Maintiendrai Fonds bekendgemaakt. De prijs wordt eens in de twee jaar toegekend aan het beste gedicht, verhaal en essay van het noorden. Het thema dit jaar is ‘regionale identiteit’. Belangstellenden kunnen hun pennenvruchten tot 1 november insturen.

Economiedinsdag, 9 september 2008

Flinke opdrachten voor De Vries Makkum

Makkum - Koninklijke De Vries Scheepsbouw te Makkum heeft een aantal grote opdrachten binnen gehaald. Momenteel is De Vries bezig met de afbouw van het eerste nieuwbouwjacht. Dit najaar start de bouw van een 88 meter lang jacht, het grootste schip uit de historie van de werf. Daarnaast gaat de werf een jacht van bijna vijftig meter verlengen (refit) met circa drie meter.

Economiedinsdag, 9 september 2008

Ottenhome Heeg blijft gewoon open

Heeg - Berichten in de media over de sluiting van het watersportcentrum Ottenhome in Loosdrecht heeft een stroom van telefoontjes naar Watersport Ottenhome Heeg teweeg gebracht. ,,Mensen schrikken zich in eerste instantie een hoedje als ze in De Telegraaf de enorme kop ‘Ottenhome ten onder’ lezen”, zegt directeur-eigenaar Cees Alberts.

Economiedinsdag, 9 september 2008

Friese Baarsma koopt Engelse branchegenoot

Oudeschoot - De Friese wijndistributeur Baarsma Wine Group uit Oudeschoot heeft de in Londen gevestigde branchegenoot Armit gekocht. Met de koop zet het bedrijf uit Oudeschoot de eerste stap op Engelse bodem.

Economiedinsdag, 9 september 2008

MKB’er keert zich af van vereniging

Amersfoort - Kleine tot middelgrote ondernemers in Nederland herkennen zich steeds minder in hun brancheverenigingen en keren deze steeds vaker de rug toe. Uit onderzoek van het Branchecentrum blijkt dat de verenigingen de belangen van de ondernemers niet goed vertegenwoordigen.

Hoofdartikeldinsdag, 9 september 2008

De doemscenario’s...

Het rapport van de commissie-Veerman lijkt al weer wat uit de belangstelling te geraken. Er is zo veel ander nieuws dat belangrijker lijkt. Toch is het niet verstandig maar rustig af te wachten tot het rapport in de Tweede Kamer aan de orde komt. Er zijn weinig onderwerpen die zo bepalend zijn voor de toekomst van Nederland - vooral het Nederland van onze kinderen en kleinkinderen - als dat waarover de commissie-Veerman zich boog.

Regiodinsdag, 9 september 2008

Scriptieprijs student voor lesboek Samuël

Leeuwarden - Lianne Friso, pabostudent aan Stenden Hogeschool in Leeuwarden, heeft de landelijke Stimuleringsprijs Christelijk Onderwijs gewonnen met het ontwerp van een lesboek over het bijbelboek Samuël. Friso is vierdejaars student aan de opleiding tot leraar in het christelijk basisonderwijs. Vorig jaar ging de prijs ook naar een studente van Stenden, dat toen nog CHN heette.

Regiodinsdag, 9 september 2008

Provincie moet bedrijfsgrond gaan uitgeven

Leeuwarden - Gemeenten geven te gemakkelijk bedrijventerreinen uit. Oude terreinen staan daardoor leeg, en verpauperen gestaag. De provincies zouden verantwoordelijk moeten worden voor de uitgifte van bedrijventerreinen, en voor de opwaardering van bestaande terreinen. Zo wordt zuiniger met grond omgegaan.

Regiodinsdag, 9 september 2008

De dozen zijn te mooi om weg te geven

Leeuwarden - Ze verwacht er dit jaar weer mee te maken te krijgen: kinderen die hun zelfversierde doos zó mooi vinden, dat ze ’m eigenlijk helemaal niet willen opsturen. Agnes Zandstra, leerkracht van de Máximaschool in Leeuwarden, geniet ieder jaar weer van het enthousiasme waarmee de kinderen hun schoenendoos vullen.

Regiodinsdag, 9 september 2008

Dossier Oostzeehandel digitaal

Leeuwarden - De registers van de tolheffing bij de Sont zijn over pakweg twee jaar op internet te raadplegen. De Rijksuniversiteit Groningen en Tresoar gaan een elektronische database aanleggen van die gegevens over de Oostzeehandel tussen 1497 en 1857.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 september 2008

Heerenveense kerken in actie tegen geweld in India

Heerenveen - Een werkgroep van Heerenveense kerken voert actie voor vervolgde christenen in de deelstaat Orissa in India. Dit naar aanleiding van de recente geweldsgolf. De Nederlands Gereformeerde Kerk, Pinkstergemeente Philadelphia, de Vrije Baptistengemeente en christengemeente De Weg hopen dat het initiatief op nationaal niveau opgepikt zal worden.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 september 2008

Zorg geven en dankbaarheid ontvangen

Lunteren - Een groep van 34 vrijwilligers van de gereformeerde Gasthuiskerk in Bolsward verzorgde de laatste week van augustus een vakantieweek van het VakantieBureau in Lunteren. Het werd voor zowel de gemeenteleden als de gasten een onvergetelijke week. ,,Het heeft zoveel met me gedaan’’, aldus Sicco Veenstra.

Sportdinsdag, 9 september 2008

Flyers krijgt meer tijd van de ijshockeybond

Heerenveen - Flyers heeft enige lucht gekregen in de moeizame zoektocht naar een hoofdsponsor. De Nederlandse ijshockeybond heeft de inschrijvingsdatum voor de eredivisie met enkele dagen opgeschort. Die liep officieel gisteren af. Behalve Flyers heeft ook nieuwkomer Utrecht nog niet een hoofdsponsor gevonden. Beide clubs hebben tot vrijdag om nieuwe suikeroom aan zich te binden.

Sportdinsdag, 9 september 2008

Mentale training vóór de Tweede Wereldoorlog én nu

Na de voor de waterpolovrouwen zo succesvol verlopen Olympische Spelen is op televisie uitvoerig aandacht geschonken aan hun mentale voorbereiding op de wedstrijden, waarbij alle speelsters elkaars handen vasthielden om een stroompje door te geven. Toen daar lacherig over werd gedaan, verklaarde bondscoach Robin van Galen dat het een manier was om de gezamenlijke verbondenheid te ervaren en dat deze uitingswijze vanuit de speelsters zelf was gekomen. Hij zei bovendien dat als er ook maar één niet in geloofd had, het zijn waarde verloren zou hebben omdat de stroom dan onderbroken zou zijn geweest.

Sportdinsdag, 9 september 2008

Jong Cambuur wint in bekerstrijd

Leeuwarden Het belofteteam van SC Cambuur-Leeuwarden heeft gisteravond de eerste slag in het bekeravontuur geslagen. In Berlikum wonnen de Friese hoofdstedelingen met 2-1 van FC Zwolle.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties