Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 9 september 2009.

Economiewoensdag, 9 september 2009

Sligro en Bergsma werken samen in rookwarenlogistiek

Makkum - Groothandel Bergsma in Makkum en Sligro Food Group in Veghel zetten samen een rookwarendistributiecentrum op in Venlo. Groothandel Bergsma heeft in de nieuwe onderneming 60 procent van de aandelen en Sligro Food Group de resterende 40 procent. Het nieuwe bedrijf Vemaro zal zich uitsluitend richten op de inkoop, opslag en professionele orderverwerking van rookwaren voor of namens Bergsma en Sligro Food Group.

Economiewoensdag, 9 september 2009

Kooi Administratie en Alfa gaan samen verder in Kollum

Leeuwarden - Alfa Accountants en Adviseurs in Gerkesklooster en administratiekantoor Kooi in Kollum gaan samen verder. Per 1 januari 2010 wordt de samenwerking een feit en zal administratiekantoor Kooi zich onder de naam Alfa Accountants en Adviseurs presenteren. Alfa zocht al enige tijd naar mogelijkheden uit te breiden in deze regio.

Economiewoensdag, 9 september 2009

LTO vreest verschil in steun

Den Haag - Landbouworganisatie LTO Nederland is bezorgd dat melkveehouders in Nederland minder staatssteun krijgen dan hun concurrenten in Duitsland en Frankrijk. De organisatie denkt dat Nederland amper gebruik gaat maken van steunmaatregelen. Melkveehouders hebben te kampen met een zeer lage opbrengstprijs.

Hoofdartikelwoensdag, 9 september 2009

Faalt Karzai...

Het geduld van de Duitse bondskanselier Angela Merkel met de Afghaanse regering begint op te raken. Gisteren zei ze in het Duitse parlement dat het hoog tijd wordt dat president Karzai zijn verantwoordelijkheid neemt en orde op zaken stelt.

Regiowoensdag, 9 september 2009

Jonge jeugd na tienen uit café

Damwâld – Het is gemakkelijker voor een horeca-uitbater om alcohol aan jongeren onder de zestien te weigeren, als die jeugd na tien uur ’s avonds in het geheel niet meer welkom is in een café of op een commercieel feest.

Regiowoensdag, 9 september 2009

Zorg voor de kinderen was grootste passie van Cecilia Brinkman

Wolvega - Op de negende dag van de negende maand van het negende jaar werd ze geboren, vandaag precies honderd jaar geleden. Cecilia Katherina Brinkman-van der Weide viert haar eeuwfeest.

Regiowoensdag, 9 september 2009

Boarnsterhim is in trek bij de buren

Heerenveen - Als Boarnsterhim ophoudt te bestaan en verdeeld wordt over de omliggende gemeenten, dan willen ook Heerenveen en Opsterland wel een stuk hebben. Eerder deze week liet Leeuwarden al weten graag het noordelijke deel van Boarnsterhim te verwelkomen.

Regiowoensdag, 9 september 2009

Vermilion wil gaan boren in de Waddenzee

Harlingen - Vermilion wil op drie nieuwe locaties in Fryslân gas uit de grond halen. Vlak voor de kust bij Harlingen en op twee locaties bij het Tsjûkemar moeten eerst proefboringen gedaan worden. Dat maakte het Canadese bedrijf gisteren bekend.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 september 2009

Evangelische koepel: opvolger directeur Van Heusden gezocht

Driebergen - De Evangelische Alliantie (EA) is op zoek naar een nieuwe directeur die in het voorjaar van 2010 Arnold van Heusden moet opvolgen.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 september 2009

Interieur kerken bisdom Den Bosch op Google Maps

Den Bosch - Bijna drie kwart van de parochiekerken in het bisdom Den Bosch is vanaf zaterdag virtueel te bezoeken. Het bisdom zet het interieur van 250 kerkgebouwen online op Google Maps.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 september 2009

Schaam je niet, maar wees trots op je rijke geloof

Zwolle - Je wordt tegenwoordig bijna voor gek verklaard als je nog gelooft. Heel wat christenen moeten zich er voor verdedigen, constateert ds. A.J. Mensink. Draai het maar om, vindt hij: de vroeg-christelijke kerk onderscheidde zich van het haantjesgedrag van die tijd. Dat kan nu weer.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 september 2009

Universiteit PKN: eigen identiteit moet helderder

Kampen - De belangrijkste uitdaging waar de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) voor staat is om de identiteit duidelijker vorm te geven. Dat zei voorzitter van het College van Bestuur Henk van der Sar tijdens de opening van het academisch jaar, gistermiddag in Kampen.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 september 2009

Eerst visie ontwikkelen, dan naar geld kijken

Piet de Jong, predikant van de Oude of Pelgrimsvaderkerk in Rotterdam-Delfshaven zag zijn studieverlof als een mooie gelegenheid om de Redeemer Church van Tim Keller nader te bestuderen. Kan de Nederlandse kerk er wat van leren? Deze zomer doet hij verslag in het Friesch Dagblad. Vandaag deel 3. (slot)

Sportwoensdag, 9 september 2009

‘t Fean’58 en DIO bekeren verder

Surhuisterveen ‘'t Fean’58 heeft zich geplaatst voor de eerste knock-outronde van de noordelijke districtsbeker. De tweedeklasser uit Surhuisterveen versloeg OKVC (vierde klasse) met 4-1. Middenvelder Joost Nieuwenhuis was de man van de wedstrijd met drie goals. Tussendoor was ook aanvaller Arjan van Duinen trefzeker. Voor de bezoekers uit Oldehove scoorde Johan Niemeijer.

Sportwoensdag, 9 september 2009

‘Cambuur 2’ wint van HHC

Hardenberg Een combinatieteam van SC Cambuur Leeuwarden met spelers van de eerste selectie en enkele A-junioren heeft gisteren in Hardenberg een oefenduel met zaterdaghoofdklasser HHC met 1-4 gewonnen. De Leeuwarder doelpunten kwamen op naam van Ruurd ter Heide (2x), Rence van der Wal en gastspeler Catalinha. Namens de gastheren scoorde Martijn Berger.

Sportwoensdag, 9 september 2009

Interim-manager voor kaatsbond

Franeker De Koninklijke Nederlandse Kaats Bond (KNKB) heeft René Lammers aangesteld als interim-manager. Het vervangt de huidige bondsdirecteur Frans Dijkstra, die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en zijn werkzaamheden per 1 oktober zal beëindigden.

Sportwoensdag, 9 september 2009

Jos van Nieuwstadt klaar voor concurrentiestrijd bij Cambuur

Leeuwarden - Het was gisterochtend weer even wennen voor Jos van Nieuwstadt. ,,Ik heb tien dagen niet getraind, want druk met verhuizen.’’ Na een mislukt avontuur in Engeland bij Doncaster Rovers is Van Nieuwstadt sinds maandag Cambuurs nieuwste aanwinst.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties