Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 9 september 2015.

Economiewoensdag, 9 september 2015

Faillissement voor OBMtec

Leeuwarden - Het bedrijf OBMtec uit Buitenpost is gisteren door de rechtbak in Leeuwarden failliet verklaard. Volgens curator Raymond Gustenhoven verliezen door de uitspraak van de moedermaatschappij en de verschillende dochterondernemingen 37 mensen hun baan.

Economiewoensdag, 9 september 2015

Personeel Friese vestigingen Imtech nog in onzekerheid

Leeuwarden - De toekomst van de Imtech-vestigingen in Drachten en Leeuwarden blijft onzeker. De curatoren van het failliete installatiebedrijf maakten gisteren bekend dat ze een koper hebben gevonden voor zeven van de tien vestigingen van Imtech Industrial Services, de tak waaronder ook Leeuwarden en Drachten vallen. Over juist die twee Friese vestigingen - en de locatie Amersfoort - hebben de curatoren nog steeds geen overeenstemming bereikt met potentiŽle kopers.

Hoofdartikelwoensdag, 9 september 2015

Bezonnenheid nodig in vluchtelingendebat

Nederland laat zich van z'n beste kant zien: de vluchtelingen zijn welkom. Overal komen mensen in actie. De initiatieven zijn zo talrijk dat hier en daar op de rem moet worden getrapt. En sommige initiatieven zijn onderwerp van 'correctie' door instanties. Bijvoorbeeld op het al te gemakkelijk het eigen huis openstellen voor vluchtelingen. Het COA beklemtoont dat opvang van vluchtelingen die een heel zware periode achter de rug hebben - bijvoorbeeld het letterlijk op de vlucht hebben moeten slaan om het vege lijf te redden - niet simpel is. Deze mensen hebben professionele ondersteuning nodig. Opvang door welwillende maar niet deskundige mensen is niet bij voorbaat in het belang van de vluchtelingen.

Regiowoensdag, 9 september 2015

Bereidheid tot opvang in Frysl‚n groeit

Heerenveen - De roep in de Friese politiek om meer vluchtelingen op te vangen, wordt steeds luider. Volgens Tjeerd van der Zwan, burgemeester van Heerenveen en voorzitter van de Vereniging Friese Gemeenten, onderzoeken op dit moment vrijwel alle Friese gemeenten of zij hieraan een bijdrage kunnen leveren.

Regiowoensdag, 9 september 2015

Nieuwe banen bij de kinderopvang

Leeuwarden - Friese kinderdagverblijven zijn ,,verrukt". Na een jarenlange malaise in de sector komt er volgend jaar weer geld bij voor de kinderopvangtoeslag.

Regiowoensdag, 9 september 2015

Fusiegemeente: Franeker, Nij-Westergo of Waadhoeke

Wommels - Voor de nieuwe gemeente in Noordwest-Frysl‚n zijn drie namen genomineerd: Franeker, Nij-Westergo en Waadhoeke. De drie gemeentenamen zijn gisteravond door de naamgevingscommissie gepresenteerd in het gemeentehuis van Wommels. De gemeenten fuseren in 2018.

Sportwoensdag, 9 september 2015

Verbeek zet VfL Bochum in steigers voor Bundesliga

Door Nathan Sprey

Sportwoensdag, 9 september 2015

Leeuwarder ijsbaan nu al 'tweede van het land'

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties