Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 9 oktober 2003.

Agendadonderdag, 9 oktober 2003

Klassiek

De uitagenda voor de week van 9-15 oktober 2003

Bijschriftdonderdag, 9 oktober 2003

Waarheid

Misschien fronst u uw wenkbrauwen als u dit stukje van dit lied leest.

Expodonderdag, 9 oktober 2003

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: expo Monique Thiele (acryl), t/m 15 okt.

Hoofdartikeldonderdag, 9 oktober 2003

Turkije en Irak

Turkije stuurt troepen naar Irak. Dinsdag stemde het Turkse parlement met grote meerderheid in met het zenden van een omvangrijke troepenmacht naar Irak. De militairen moeten de internationale coalitie gaan versterken. Maar aangezien de Turken niet geliefd zijn in Irak, zal de positie van de door de Amerikanen geleide troepenmacht er niet gemakkelijker op worden.

Regiodonderdag, 9 oktober 2003

Extra geld voor wegen nodig

Drachten - De verdubbeling van de N31 tussen Drachten en Leeuwarden moet nog dit jaar worden gestart en de aanleg van de Haak om Leeuwarden moet uiterlijk in 2007 beginnen. Dat zijn twee van de belangrijkste eisen die het Platform Verkeer en Vervoer Noord-Nederland op tafel heeft gelegd bij de vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat.

Regiodonderdag, 9 oktober 2003

Inscriptie ‘1550’ klopt dus toch

Franeker - Er zat altijd al een bordje ‘1550’ op de oude archiefkast uit het Klaarkampster Weeshuis, maar dat namen ze bij museum het Coopmanshûs in Franeker met een korreltje zout. Waarschijnlijk een gevalletje van dikdoenerij van degene die ooit de kast aan de weeskinderen geschonken had. De stijl van het logge meubelstuk was immers overduidelijk zeventiende eeuws?

Regiodonderdag, 9 oktober 2003

Ruzie om maatschappelijk werk

Ferwert – De Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân (SMWF) eist 600.000 euro van de gemeenten het Bildt, Ferwerderadiel, Leeuwarderadeel en Menaldumadeel, omdat zij tussentijds de samenwerking met SMWF hebben opgezegd.

Regiodonderdag, 9 oktober 2003

Ouderen moeten veel meer zelf gaan doen

Leeuwarden – Nederland heeft de voorzieningen voor ouderen ,,niet zo handig aangepakt’’. Veel bezigheden die ouderen nog wel kunnen, zijn bij hen weggehaald, waardoor vereenzaming eerder dreigt. Dat zei Ineke van de Rotte van ouderenbond ANBO gisteren tijdens de Dag van de Ouderen in de Kurioskerk in Leeuwarden.

Regiodonderdag, 9 oktober 2003

Kinderen Tsjernobyl bakken taart

Leeuwarden – Een taart met dropveters, snoep, aardbeien en kiwi erop. Dertig kinderen uit Tsjernobyl bakten deze lekkernij gistermiddag in de nieuwe demonstratiekeuken van Hotel Wyswert van de Christelijke Hogeschool Nederland (CHN) in Leeuwarden.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 oktober 2003

Diaconie moet samenwerken

Leeuwarden – Diaconieën moeten veel meer regionaal samenwerken. Op die manier kunnen ze hun slagkracht vergroten. De Regionale Dienstencentra (RDC’s) van de Samen-op-Wegkerken kunnen de diaconieën daarbij veel meer ondersteunen dan ze nu doen.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 oktober 2003

Verontrusten zeggen gesprek met NHK-bestuur af

Leeuwarden – Het Comité tot behoud van de Hervormde Kerk en Het Gekrookte Riet gaan morgen niet naar een geplande ontmoeting met het bestuur van de hervormde synode.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 oktober 2003

Classis Sneek schaart zich achter verenigingsbesluit

Sneek - De leden van de gefedereerde Classis Sneek hebben zich ,,unaniem, met vreugde geschaard achter het verenigingsbesluit’’ dat door de Synoden van de Gereformeerde Kerken, de Nederlandse Hervormde Kerk en de Evangelisch-Lutherse Kerk aan hen was voorgelegd. Dat is woensdagavond besloten op een classisvergadering in Sneek.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 oktober 2003

Gereformeerde Kerk Bolsward verspreidt folder kerkdiensten

Bolsward – De Gereformeerde Kerk van Bolsward heeft een folder laten drukken waarmee de inwoners van de stad worden uitgenodigd voor de middagdiensten. De folder, die professioneel oogt en in vier kleuren is gedrukt op dik en glad papier, wordt deze week huis- aan-huis verspreid.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 oktober 2003

‘Vernieuwing kerk kan niet zonder Israël’

Nijkerk – De kerken moeten niet langer met de rug naar Israël blijven staan. Vernieuwing van de kerk is niet mogelijk zonder een warme relatie met Israël. Dat vindt het Evangelisch Werkverband (EW) binnen de Samen-op-Wegkerken. Woensdag werd in Nijkerk op een conferentie het concept visiedocument Geen vernieuwing zonder Israël gepresenteerd .

Sportdonderdag, 9 oktober 2003

Raymond Bronkhorst is Cambuur dankbaar

Leeuwarden – Dat Cambuur Leeuwarden de laatste tijd op zoek was naar versterking, zal niemand hebben verbaasd. De tegenvallende resultaten spreken in dat opzicht voor zich. Het leek Santi Kolk te worden, maar hij haakte af. En dus werd het Raymond Bronkhorst, bankzitter bij Groningen.

Sportdonderdag, 9 oktober 2003

Opnieuw versterking voor Cambuur

Leeuwarden – Na Raymond Bronkhorst heeft Cambuur donderdag opnieuw een speler aan de selectie toegevoegd. Het gaat om de 21-jarige aanvaller Ibad Muhamadu, die voor de rest van het seizoen op huurbasis overkomt van FC Twente.

Sportdonderdag, 9 oktober 2003

Wieb Rodenhuis (Drachtster Boys) luidt noodklok voor Nederlands (amateur-)voetbal

Britsum – Het gaat de verkeerde kant op met het voetbal in Nederland. Dat is de overtuiging van Wieb Rodenhuis, trainer van Drachtster Boys.

Sportdonderdag, 9 oktober 2003

Prijs der Giganten zonder paard Mollema

Wolvega – De Prijs der Giganten zal het volgende week zaterdag moeten stellen zonder paarden van Friese trainers. Freiherr As, het Duitse paard van Arnold Mollema, ontbreekt namelijk in Wolvega.

Weerdonderdag, 9 oktober 2003

Regenachtig

Vanavond en vannacht overheerst de bewolking met af en toe regen of motregen. Het blijft daarnaast zacht met een temperatuur van 12 graden. Morgen beginnen we ook regenachtig met veel bewolking. Het wordt dan zo’n 15 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties